se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 07:09:05 PM

« precedentul - următorul »

morozan simion

am urmarit si eu emisiunea, dar de ce nu a spus nimic privind polenizarea? de ce nu se acorda un sprijin pe familia de albine pentru ca polenizeaza si se dezvolta celelalte laturi ale agriculturii inclusiv creste productivitatea? Ar trebuii cei care au atributii in acest domeniu sa ia masuri pentru aceasta situatii

bucovineanu

Aici fermierii care beneficiaza in urma polenizarii ar trebui sa plateasca pentru acest lucru. Dar atata timp cat apicultorii se inghesuie cu stupii langa lanurile de rapita sau floare si sunt bucurosi ca sunt primiti, nu vad de ce fermierii ar plati pentru polenizare. Daca suprafetele cultivate cu aceste plante ar creste foarte mult si nu ar fi suficiente familiile de albine care sa faca polenizarea abia atunci ar putea spera si apicultorii sa primeasca ceva pentru acest lucru.

filip

Citat din: evulet78 din Februarie 10, 2013, 03:56:43 PM
Si inca ceva. Doamna de la minister spune ca ea da pe 400 grame de miere 14 lei. Asa a socotit probabil si profitul din apicultura :)
Cei din minister sa poarte ecuson cand merg prin piete,asa poate primesc un borcan de miere MOKA.Asta cred ca a fost supararea doamnei.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cristipep

=)) dau si eu un borcan.......pentru doamna de la minister

morozan simion

cam toti din conducere cred ca li se cuvine si vor sa primeasca gratis

clau

Am un pfa pe creșterea albinelor , azi m-au sunat de la administrația financiară sa-mi spună ca anul acesta o Sa plătesc 16% impozit pe profit si cA in baza declarații estimative 220, am pus profit 10.000 lei si ca trebuie sa plătesc 1600 lei in 4 transe, mâine o sa mă duc la administrație sa-i întreb despre optiunea de a trece ca micro pe 3% pe venit...pt ca am înțeles ca pot opta pt micro. Dumneavoastră cunoasteti ceva despre impozit?

albinasebes

data viitoare pune un profit de 100 lei ca doar reinvestesti banii in dezvoltare.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bucovineanu

Citat din: clau din Februarie 12, 2013, 02:19:38 PM
Am un pfa pe creșterea albinelor , azi m-au sunat de la administrația financiară sa-mi spună ca anul acesta o Sa plătesc 16% impozit pe profit si cA in baza declarații estimative 220, am pus profit 10.000 lei si ca trebuie sa plătesc 1600 lei in 4 transe, mâine o sa mă duc la administrație sa-i întreb despre optiunea de a trece ca micro pe 3% pe venit...pt ca am înțeles ca pot opta pt micro. Dumneavoastră cunoasteti ceva despre impozit?
Odata ce ai depus declaratia pentru 10000 lei impozitul de 16 % trebuie platit. La acestia se mai adauga 5,5% CASS. Daca la sfarsitul anului se depaseste suma declarata se plateste diferenta. Daca nu se realizeaza suma declarata, suma platita in plus se va scadea din impozitul pentru anul viitor. Din ce am inteles se putea plati la norma de venit pe familia de albine. Cate familii sunt declarate?

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

clau

Detinem 320 de familii de albine, problema este ca anul trecut nu am plătit impozit si automat au văzut cifra de afaceri din declarația 200 si pt anul 2013 declarația 220 nu am putut sa o dau cu mai puțin de 10.000 lei, problema este ca nu știu dacă pot trece pe 3% pe venit ca micro...dacă nu se poate este nasol, pt k astia vor sa faci parte cu ei..si in cazul acesta închid pfa-ul!!!!!

bucovineanu

Daca profitul declarat pentru 2012 afost de 10000 impunerea pentru 2013 nu poate fi mai mica decat cifra de anul trecut. Nu cred ca vor accepta trecerea la plata de 3% din cifra de afaceri. Chiar sunt curios daca vor  accepta.
Daca se mai plateste si CAS(asigurarea pt pensie) care e in jur de 30% din venit, platitorul ramane cu ceva mai putin de jumatate din ce a realizat.
Eu am inteles  ca ii vor trece la impozitarea dupa norma de venit chiar si pe cei care au pfa sau af. In acest caz se plateste 15 lei pentru fiecare familie de la 51 la 100 si in jur de 20 de lei pentru fiecare familie ce depaseste acest numar.

cristipep

Daca ai luat fonduri europene ....nu poti inchide nici un PFA timp de 5 ani.
Citat din: clau din Februarie 12, 2013, 10:24:56 PM
Detinem 320 de familii de albine, problema este ca anul trecut nu am plătit impozit si automat au văzut cifra de afaceri din declarația 200 si pt anul 2013 declarația 220 nu am putut sa o dau cu mai puțin de 10.000 lei, problema este ca nu știu dacă pot trece pe 3% pe venit ca micro...dacă nu se poate este nasol, pt k astia vor sa faci parte cu ei..si in cazul acesta închid pfa-ul!!!!!

balasbebe

Citat din: clau din Februarie 12, 2013, 10:24:56 PM
Daca ei au schimbat regulile in timpul jocului, noi de ce nu am putea? Nu este acelasi lucru? Poate pe 112, sau 121 sa te oblige cu urmarirea pe timp indelungat, dar la 141 daca nu mai cer refinantarea pentru urmatoarea transa, si banii nu au fost rambursabili, ce o sa patesc?

dorindafi

pt 141 cei care nu vor sa mai continue intocmesc o cerere de retragere
dezavantajul este ca pfa care a fost  deschis va trebui mentzinut timp de 5 ani conform contractului  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

filip

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/cod_procedura/Cod_Procedura_Fiscala_cu_norme_2013.htm#_Toc315347439
Art. 8 Limba oficială în administraţia fiscală

(1) Limba oficială în administraţia fiscală este limba română.
In rest nu prea am priceput ce am de facut.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)