se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 07:09:05 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

un card de acces este foarte bine venit , problema insa ramane tot la primarii , le trebuie o comisie de observare ,care sa verifice daca inttradevar  pietarul este si producator , ca peste noapte se vor trezi cu mii de producatori la usa care vor card de acces in piete, si noi tot pretul ala piperat il platim.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristipep

Ce comisii frate , totul se face cu spaga , intradevar nu peste tot dar in majoritatea primariilor.

filip

Problema e in felul urmator.Cand ridici Certificatul de producator trebuie sa te inregistrezi fiscal si sa ai CUI apoi primesti card si carnet unde sa notezi zilnic cat ai vandut.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cristipep

Eu am vrut sa imi fac certificat de producator si nu mi sa cerut asa ceva....eu daca sunt apicultor cu acte in regula cu autorizatia de la ANSV pot sa vand miere fara a avea PFA sau altceva..................

În vederea solicitării certificatului de producător, cel în cauză trebuie să facă dovada că are titlu de proprietate (cu copii de pe actul de proprietate) şi că poate aloca pentru această activitate o suprafaţă de 5 mp pe familie. Dacă petentul are terenul în arendă, va dovedi aceasta cu contractul de arendare.

Este un argument suplimentar pentru solicitant dovada că a absolvit un curs de specializare pe profil, la Camera agricolă judeţeană, sau cel puţin că este înscris la un astfel de curs.

Cu dovada de proprietate a terenului (sau contractul de arendare) şi cu dovada cursului de specializare, persoana interesată se adresează primăriei pentru obţinerea certificatului de producător.

Certificatul de producător este actul doveditor al provenienţei produselor agroalimentare pe baza căruia acestea pot fi comercializate în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale.

filip

Si eu am avut pana acum CERTIFICAT de PRODUCATOR.Dar acum se complica lucrurile cu cardul.Mai vorbim,acum toata lumea e bulversata.Inclusiv cei de la primarie.Asteapta Norme de aplicare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cristipep

Adevarul e ca ....nu mai stiu astia ce sa inventeze sa mai stoarca niste bani.... plus ca taranul care vrea si el sa scoata niste bani de pe munca lui se loveste de aceasta birocratie ............am mai auzit ceva card ............. :sad:

Calin Catalin

Si totusi, au introdus cresterea albinelor la zootehnie. :nebun:
Multumesc personal pentru reportaj tuturor care au contribuit la tragerea acestui semnal de alarma si la educarea romanilor: ^:)^
http://www.primatv.ro/stiri-focus/mierea-in-pericol.html
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

romikele

Un reportaj cat se poate de pertinent!
Foarte bine punctate problemele de so-ri-pan!!!
:bravo: =D>

D-na Tatomir probabil a crezut ca laptisorul de matca se obtine la fel ca laptele de vaca!  :zzz:

morozan simion

oare nu ar fi mai bine ca apicultorii sa plateasca taxa la cei  care au livezi si culturi pentru ca albinutele culeg nectar si polen din florile de pe proprietatile lor :nudie::nudie: :nudie: :nudie: :nudie: :nudie: :nudie: =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

cristipep

Foarte reusit reportajul  acele televiziuni de stiri care la ora asta trancane de vila lu Ceausescu si cealalta....vb de blaga si poanta........imi este sila de cum fac unii legi si mai aes de faptul ca albine au fost trecute la zootehnie. De la primavara incep sa mulg albinele poate cresc productia de miere....si nu mai am nevoie de stupul bio.

Citat din: clncatalin din Februarie 18, 2013, 07:13:55 PM
Si totusi, au introdus cresterea albinelor la zootehnie. :nebun:
Multumesc personal pentru reportaj tuturor care au contribuit la tragerea acestui semnal de alarma si la educarea romanilor: ^:)^
http://www.primatv.ro/stiri-focus/mierea-in-pericol.html

stupar

Nu stiu din ce cauza nu intra reportajul de mai sus.Sant curios despre ce este vorba.

cristipep

Trebuie sa ai instalat in PC Flash Player

octav

Citat din: cristipep din Februarie 18, 2013, 09:59:56 PM
Foarte reusit reportajul  acele televiziuni de stiri care la ora asta trancane de vila lu Ceausescu si cealalta....vb de blaga si poanta........imi este sila de cum fac unii legi si mai aes de faptul ca albine au fost trecute la zootehnie. De la primavara incep sa mulg albinele poate cresc productia de miere....si nu mai am nevoie de stupul bio.

Eu as incepe sa mulg Matca ca laptisorul de matca e mai scump ca mierea. Si apoi ii dau laptisorul de matca impozit doamnei de la agricultura. Merge?
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

cristipep

Mai bine facem mulgatoare de albine bio ca stup bio este ..albina nu este. :D

NiKoN

Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!