Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

happy

http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Bătrânul

Citat din: happy din Iulie 05, 2012, 10:02:49 PM
In zona ta nu exista floarea soarelui? :uimit:
Ba da , in curtea omului 2-3 fire ca ornament  :zzz:

marian sima

Bunicul meu primea in gazduire un dogar (om care repara butoaie) de la muntele Gaina,eu fiind copil ii puneam acestui om fel si fel de intrerbari il intrebam de zona din care provenea,i-mi spunea ca la ei nu se fac legume asa ca la noi ,ca nu se cultiva atitea plante ,doar nu esti din zona cu acel dogar. :roll:
Un om foarte pitoresc si de traba cu ruxacul lui la spate ziceai ca este un personaj de bazm.
Cind se aseza bunicul cu acel om la masa se intilneau  doua enciclopedii din lumi total diferite ascultam la ei cu un mare interes.
Oameni buni dintr-o generatie care a disparut.Nu am mai intilnit un om cu o voce asa blinda ca a acelui om.

Bătrânul

Gata ! Plec in pastoral ! :rotfl:

pharaonu75

Citat din: Bătrânul din Iulie 08, 2012, 11:09:04 AM
Gata ! Plec in pastoral ! :rotfl:

Daca ai nevoie de ajutor, vin si eu... la asa ceva ma bag fara probleme! =)) =))

Vezi ca si la faneata se face treaba buna! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

marian sima

Tirziu,tirziu s-a cules ce a fost de cules. =))

Bătrânul

Fac extragere de la ora sapte pina la 9. Dupa aceea siesta ca nu mai vad de albine.... :razz: :yes:

Adrian Roman

piti

Domnul Janos de unde ai procurat aceste "matci" ? Poate ne zici si noua sa facem rost si noi de asemenea exemplare. Nu-i musai sa fie imperechiate.
Sincer un pic de laptisor de matca nu ar fi rau.
Numai bine si spor la cules! :bravo:

marius_vfp

piti piti piti , laptisor de matca  :bravo:, mai bine ar fi  pe matca  :yes: :yes: :yes:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Bătrânul

Am terminat extractia de miere. Am scos gratiile Haneman. Duc un borcan de miere la Sft. Petru sa inceapa ploaia pentru stimulare.. ^:)^ =D>

Bătrânul

De miine scot corpurile (caturile) neacoperite de albine, verific rezervele, fac tratamentele, ...... :bzz:

marius_vfp

buna ziua , batrane sune-mi daca am procedat bine , de ieri am inceput o usoara stimulare(250mm/2 zile ) am facut un sirop de zahar combinat cu miere , 1,5 litri apa 1kg zahar si un borcan de 800 miere , e bine perioada sau e cam tarziu ?

spor la treaba la toti
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Nu e tarziu, dar ai grija ca siropul amestecat cu miere fermenteaza foarte usor.