Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

dorindafi

asha este dar numai in cazul in care nu-l ia din hranitor
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

salut spre surprinderea mea , au agatzat tot siropul din hranitor maxim 250 300ml au fost , si asta doar in 18 ore maxim , restul de sirop preparat lam bagat la frigider ,
spor la treaba  sauzim numai de bine
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Bătrânul

Citat din: marius_vfp din August 02, 2012, 03:01:44 PM
buna ziua , batrane sune-mi daca am procedat bine , de ieri am inceput o usoara stimulare(250mm/2 zile ) am facut un sirop de zahar combinat cu miere , 1,5 litri apa 1kg zahar si un borcan de 800 miere , e bine perioada sau e cam tarziu ?

spor la treaba la toti
O familie puternica este in stare sa ia 3kg de sirop in 24 de ore. In loc de miere pune zeama de usturoi !!! NU GLUMESC

Toma Sergiu

Daca ati face dumneavoastra cateva video despre intretinerea albinelor ar fi ceva extraordinar pentru toti !!! :P

happy

De luni incep si eu stimularea cu sirop la cele 18familii!Vreau sa le dau apiinvert!Intrebare de baraj!Protofil le pot da in apiinvert?Am citit ca este un supliment alimentar care se da cand nu mai exista nectar indeajuns in mama natura,dar nu scrie pe prospect ca stimuleaza si ponta la matca! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

romikele

Extras din prospect:

CitatMod de acțiune:

PROTOFILUL, prin substanțele extractive din plante, vitaminele și microelementele ce le conține, stimulează secreția enzimatică digestivă a albinelor și a larvelor, conducând la un înalt grad de digestibilitate a hranei, inhibă flora patogenă intestinală și împiedică în mare măsură realizarea ciclului evolutiv al Nosema apis. Mătcile își intensifică ouatul, crește populația coloniilor și producția acestora.

CitatProdusul se administrează toamna (august–septembrie) în siropul pentru stimulare și completare a rezervelor de hrană și primăvara în paste și în siropul pentru hrănire și stimulare.

ves.lucian

Citat din: happy din August 04, 2012, 10:42:44 PM
De luni incep si eu stimularea cu sirop la cele 18familii!Vreau sa le dau apiinvert!Intrebare de baraj!Protofil le pot da in apiinvert?Am citit ca este un supliment alimentar care se da cand nu mai exista nectar indeajuns in mama natura,dar nu scrie pe prospect ca stimuleaza si ponta la matca! :smile:

din cate stiu eu Protofil se da cam 80 ml de familie intr-un an !!! jumate primavara , jumate toamna !!!
vezi ca in apiinvert Protofilul se dizolva mai greu !!! fa cumva ca apiinvertul sa fie mai caldut cand le amesteci !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

happy

Multumesc de raspunsuri!Cand omului ii este lene sau este obosit nu prea mai cauta iar eu vin dupa 3 zile in care mi-am dus tatal pe ultimul drum.Azi m-am uitat mai bine si de fapt am dulcofruct ceea ce este tot cam pe acolo! :thanks:

Bătrânul

Citat din: happy din August 05, 2012, 11:26:43 AM
Multumesc de raspunsuri!Cand omului ii este lene sau este obosit nu prea mai cauta iar eu vin dupa 3 zile in care mi-am dus tatal pe ultimul drum.Azi m-am uitat mai bine si de fapt am dulcofruct ceea ce este tot cam pe acolo! :thanks:
Condoleantele mele prietene. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Se spune ca "timpul vindeca toate". In ce ma  priveste, de  pierderea tatalui eu sufar tot mai mult cu trecerea timpului.....

Bătrânul

happy

Asa repede?!Eu abia incep cu hrana suplimentara diseara!Batranii se grabesc intotdeauna!! :)

Bătrânul

Citat din: happy din August 06, 2012, 01:42:12 PM
Asa repede?!Eu abia incep cu hrana suplimentara diseara!Batranii se grabesc intotdeauna!! :)
Mai frumosule , eu te sun si inchizi telefonul?! Dormi la ora asta ? Cred ca garden e nevasta IAR TU TRINTOR !

marius_vfp

salut batrane , sper sa nu ma suni pe mine , ca ma dispera unu de dimineata cu telefoanele xxxx/451154.
deci e bine sa facem si tratament la timpu asta ,la mine au puiet la greu mai ales matcile din acest an

spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Acum vor cadea foarte putini paraziti. Numai daca infestarea e foarte mare, se vad paraziti pe albine sau observam albine prin iarba, e necesar un tratament acum. Altfel trebuie asteptat sa se imputineze puietul.

happy

Citat din: Bătrânul din August 06, 2012, 02:35:01 PM
Mai frumosule , eu te sun si inchizi telefonul?! Dormi la ora asta ? Cred ca garden e nevasta IAR TU TRINTOR !
Tinerelule,eu zilnic ma scol la ora 05.00 si ma duc la gradina la Amara unde am si stupina.Dimineata pot face treaba pe racoare,in urma unui atac cerebral de acum 5 ani s-au redus anumite posibilitati fizice iar caldura este de evitat. Deci la ora 13.30 eu ma odihnesc 2 ore dupa munca depusa.Nu vrei sa stii ce a fost la gura mea :zzz: Telefonul meu de unde il ai?