Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

popadrianf

aproximativ in cite zile se besmeticesc albinele ?
are influenta puietul capacit sau nu ?

bucovineanu

In 7-10 zile de la disparitia puietului o familie orfana se bezmeticeste. Daca unei familii fara regina i se da periodic rame cu puiet, albinele nu vor incepe sa ponteze, dar cu cat e mai lunga perioada de orfanizare cu atat mai greu  vor accepta albinele  o noua regina.

marius_vfp

domnule bucovineanu , in cazul in care , mai are ceva puiet capacit , dar e pe terminate , si acea familie e folosita ca starter , in care are botci necapacite puietul eclozioneaza si raman doar botcile capacite , ele se vor mai bezmetici daca urmeaza sa iasa in curand matca ? ele sunt constiente de acest fapt sau se bezmeticesc chiar daca mai au si botca capacita .

spor .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Nu, nu se vor bezmetici daca au botci din care urmeaza sa eclozeze regine. Inteleg ca e vorba de un starter care a fost folosit si ca familie finisoare.  Problema intervine daca regina care va ramane in acea familie se pierde la imperechere. De aceea trebuie urmarit ca familia sa nu ramana din nou orfana. In acel caz vor accepta mai greu o alta regina si se bezmeticesc rapid.

Bătrânul

Stie cineva concret de BONDARUL DIN ASIA care maninca albine???? Cica a aparut si la noi in oltenia .  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Tamu

O poza cu el sa vedem cu arata? Pe net nu am gasit. Are cineva?
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

jenica67

Eu am vazut la actualitati la A1, era de genul lupul albinelor, dar negru. Localnici ii ziceau barzaune.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Tamu

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

Obombo

relutu

Asa ceva am omorat eu anul trecut,tot zbura anul trecut pe langa stupi,dar nu stiam ca mananca albine.

marius_vfp

am pocnit si eu una carbro da e mare fratilor mare rau ,  dar velutina se pare ca e periculoasa rau .

spor la prins viespi
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

vranceanul

Din astea galbene sant si la noi, dar anul asta parca sant mult mai mari.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

marian sima

Ioan Olaru

Acest tip de viespi se numesc , viespi japoneze , roiurile formate din aceste viespi ataca albinele cautand hrana proteica ele se hranesc doar cu puietul larvar al albinelor , pot distruge o colonie de albine in mai putin de 30 min , in tara noastra au aparut din anul 2000 si se tot inmultesc neavand un dusman natural , in stupina mea anul trecut am prins peste 30 de astfel de viespi si multe altele de cele normale , leam prins foarte simplu cu sirop de zahar , miere si putin otet.
Nu goliti recipientele imediat mai bine adaugati peste sirop, viespea japoneza nu este atrasa de sirop ci de cadavrele mustelor si a viespelor normale astfel dupa punerea capcanei cam la 4 zile aveti sansa sa prindeti si aceste viespi , singure nu ataca coloniile de albine.
Spor la prins viespi.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

stefan1

Citat din: marian sima din Mai 23, 2013, 08:58:32 AM
In ultimele poze este lupul albinelor.

Acea viespe este Vespa crabro sau gargaun. In unele zone i se spune gresit 'lupul albinelor'. Lupul albinelor e o alta specie de viespii, viespe solitara, despre care am scris.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)