Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Eu vad ca sunteti inregistrat pe sf gheorghe. Aveti muti din plin in zona. Le dati hrana pt ca altfel ori incepe furtisagul, ori mor de foame. Am patit-o si eu anul trebut. Anul acesta stau un pic mai bine cu hrana, dar nu exagerat de multa. La roiuri dau si eu hrana de 1 sapt. Am terminat ramele cu miere din caturile alor batrani. Le puneam pline cu miere si in 2 saptamani erau ramele ca dupa extractia din centrifuga.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Bătrânul

Am inceput cresterea reginelor de rezerva pentru necesitatil din perioda verificarilori de toamna .  ^:)^

bismark

Batrine,daca nu ai un cules suficient,axeazate pe repreoducere de matci si roiuri la pachet.Iti va aduce un venit substantial.Stiu asta din Austria,patronul  cind a vazut ca nu are productie care sa-i acopere cheltuielile.Vad ca te ocupi si cu pepiniera de brazi .Ai toate posibilitatile pentru reproducere.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Bătrânul

Citat din: bismark din Iulie 20, 2013, 02:57:08 PM
    Batrine,daca nu ai un cules suficient,axeazate pe repreoducere de matci si roiuri la pachet.Iti va aduce un venit substantial.Stiu asta din Austria,patronul  cind a vazut ca nu are productie care sa-i acopere cheltuielile.Vad ca te ocupi si cu pepiniera de brazi .Ai toate posibilitatile pentru reproducere.Cu respect
Bine ! Trimite client pentru 50 roiuri . :thanks:

Bătrânul

Ieri a inceput culesul de mana (cereasca ?  :limba:) Daca va fi cald anul acesta iarasi voi scoate miere neagra !  :yes:

octav

Buna ziua.
Ce fel de mana este? La ce altitudine sunteti? Daca nu va suparati.
Ca am si eu in apropiere padure de brad si fanete. Altitudine aproximativ 800-850 m.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

Bătrânul

octav

Multumesc.
La mine nu se simte. Cantarul a fost egal in ultimele 2 zile.
Cred ca sambata incep stimularea pontei un pic sa nu raman in urma cu populatia.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

dan sebastian

Cum merge culesul la mana ?
Cum reusiti sa extrageti apoi toata mana pt ca ramele din cuib cu puiet nu le puteti centrifuga?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Bătrânul

In ramele de puiet este miere de salcim ! ( Nefiid extras niciodata si folosit de albine ca ultima rezerva)  :bzz:

dan sebastian

Multumesc pentru raspuns. Sunt curios totusi daca baga sau nu la mana. Eu i-am mutat de pe vatra de la munte duminica noaptea, presupun exact inainte de culesul de mana. Am stat acolo de la mur la castan si tei si a mers rau anul acesta. Din cauza ploilor credeam ca nu mai e nici o sansa la mana. Se pare ca m-am inselat. De sambata e numai vreme frumoasa cu 30 gr la munte si 37 grade la 15 km distanta. M-au disperat noptile friguroase.

bogdan moldovean

salut tuturor Vreau sa va spun situatia mea actuala la 29 iulie Anul asta afost un an bun,, miere s a facut, dar acum in perioda asta nu stiu ce s a intamplat dupa floarea soarelui ca am ajuns sa nu am albina. Fmiliile mi  s au RESTARTAT daca am albina pe 5-6 rame ,matci au toti  ,puiet in diverse stadii exista ,dar nu stiu din ce cauza am ramas fara albina Sa fi ajus la sfarsitul ciclului de viata toate?nu am vazut albina moarta la urdinis  otravite ,sau din cauza bolilor Va rog sa mi dati o explicatie .Ati pus folie pe ei ?diminetile sunt reci ati inceput a l e stimula  si daca da cu ce?

bucovineanu

In unii ani culesul la floarea soarelui face sa scada foarte mult populatia familiilor de albine. Cauze sunt mai multe:  uzura accentuata a culegatoarelor,  multe culegatoare raman pe flori cuprinse de un fel de ameteala, blocarea cuiburilor datorata culesului intens etc.

marius_vfp

Bogdane , acelasi lucru s-a intamplat si la mine , doar la familiile de productie, la roii proaspat formati populatia e in crestere , care nu a iesit la culesul de floare e puternic acum dar bate vantu pe rame ,  la mine a fost si distanta mare circa1,5 km pana la primu lan s-a uzat albina din plin si vantul nu a contenit deloc.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

happy

Citat din: bucovineanu din Iulie 29, 2013, 03:22:21 PM
In unii ani culesul la floarea soarelui face sa scada foarte mult populatia familiilor de albine. Cauze sunt mai multe:  uzura accentuata a culegatoarelor,  multe culegatoare raman pe flori cuprinse de un fel de ameteala, blocarea cuiburilor datorata culesului intens etc.
Mare dreptate ai.Foarte putina albina  a ramas cand le-am adus de la floarea acum 5zile.De 3 zile am inceput sa le stimulez si se vede la numarul mare de oua din faguri!
Am avut o matca din 2010,acum o saptamana albinele au tras 8-10 botci frumoase exact la partea de jos a unei rame indreptate in jos,din care cauza nici nu le-am vazut la timp.Din pacate nu le-am observat decat dupa ce a eclozat una din ele si le-a devorat pe celelalte.Eu stiam ca botcile bune sunt cele din partea superioara a ramelor...
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!