Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Bătrânul

Bătrânul

multe galeti

Bătrânul

Nu am desfacut nici un cuib. E prea devreme. Ma uit la urdinis si vad albinele carind drojdia , laptele praf , faina ...... DOVADA CA ESTE REGINA SI ESTE PUIET . Nu deranjati albinele AJUTATI- i   :ok: =D> =D>

roi_ag

Devreme nu este sa umbli in cuib , dar daca nu ai avut temperaturi peste 15 gr este scuzabil.

Ionel_Cluj

Sincer sa fiu nu ma asteptam ca la ora asta sa mai aiba atata miere dar de pe la sfarsitul lui ianuarie le-am pus apifonda si am continuat asa pana acum(si saptamana asta le-am pus si apifonda si feed bee ca sa nu ramana fara mancare),miere nu am de unde sa le pun

pop alin daniel

pentru batranu  o  :beer:  ca am mai invatat ceva ,mai scutit de niste cheltuieli trebuia sa cumpar hranitoare ,dar acum fac ca tine, faci te rog o poza cu capacul gaurit ca sa imi fac o idee de diametrul gaurilor, si vreau sa te intreb nu curge siropul peste albine? si se poate folosi si in august pentru stimulari(nu  declanseaza furtisag)?

bee_lover

Daca ziceti ca ati avut toamna secetoasa e foarte probabil sa aveti putine rezerve de pastura adaugand si faptul ca nu aveti miere multa nu e de mirare, incercati sa le dati cate 200 de gr de sirop cam la 3 zile.

bee_lover

Nu uitati ca metoda Batranului merge doar daca pui si catul peste cuib, lucru care ingreuneaza accesul la familia de albine... plus ca ce faci cu ramele de cat?

Bistriteanul

Citat din: pop alin daniel din Martie 13, 2013, 07:46:30 PM
pentru batranu  o  :beer:  ca am mai invatat ceva ,mai scutit de niste cheltuieli trebuia sa cumpar hranitoare ,dar acum fac ca tine, faci te rog o poza cu capacul gaurit ca sa imi fac o idee de diametrul gaurilor, si vreau sa te intreb nu curge siropul peste albine? si se poate folosi si in august pentru stimulari(nu  declanseaza furtisag)?
Se poate folosi foarte bine, nu declanseaza furtisag pentru simplul fapt ca siropul nu curge din recipient (galetusa, borcan de sticla) si albina trage doar din stropul de la gauri. Secretul consta in recipiente cu pereti rigizi si capac etans. Curge doar in momentul cand intorci recipientul cu gura in jos, atunci trebuie sa fi atent. In functie de numarul de gauri (gaurile cat mai mici) se poate doza siropul ca sa faci stimulare sau hranire. In timp albinele mai astupa o parte din gauri si trebuie destupate cu un cuiut.
Se pot adauga si inlocuitori de polen in sirop fara riscul ca albinele sa se naclaiasca si sa moara in pasta care se formeaza (prin decantare) in hranitoarele uluc. Am folosit in toamna borcane de 800ml, capac filetat cu 8 gauri (cu varful unui cuiut), siropul tras in 6-7 zile. O magazie de 1/2 asigura spatiul necesar borcanului peste rame.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Bătrânul

Citat din: pop alin daniel din Martie 13, 2013, 07:46:30 PM
Important este ca recipientul sa fie plin . Gaurile le fac cu un cui de 60 cam 2-3 mm . Numarul lor depinde de scopul hraniri , complectare cinci gauri, stimulare 2 gauri . Se poate pune oricind intrucit nu produce furtisag . http://batrinul.sunphoto.ro/Stupina_-Mehes Daca observati datarile din poze le folosesc de mult. Alt avantaj ca le ia si in noptile reci fiind chiar deasupra capului.  :bzz:

Ionel_Cluj

D-le Batranul ma adresez direct pentru ca va vad expert in administrarea drojdiei:ieri mi-a dat nevasta din camara o punga de 500g de lapte praf pe care a primit-o de la o vecina Este capsata punga si a tinut-o in camara .Problema e ca  a expirat in iulie anul trecut.Oare sa-l dau albineloramestecat cu drojdie?

Bătrânul

Citat din: Ionel_Cluj din Martie 14, 2013, 01:00:49 PM
D-le Batranul ma adresez direct pentru ca va vad expert in administrarea drojdiei:ieri mi-a dat nevasta din camara o punga de 500g de lapte praf pe care a primit-o de la o vecina Este capsata punga si a tinut-o in camara .Problema e ca  a expirat in iulie anul trecut.Oare sa-l dau albineloramestecat cu drojdie?
Ionele nu este stricat tot ce a expirat si nu este bun tot ce nu a expirat . Miroase gusta si ... arunca ori in fata stupilori ori la gunoi.    :)

ApisAntim

Citat din: Bătrânul din Martie 13, 2013, 05:13:32 PM
Siropul ! Polistiren cu gaura, galatusa umpluta plin cu cinci gauri de 2 mm

Eu folosesc galetele  de 2,5  de masline gaurite in capac cu sula  30    40 gaurele

pop alin daniel