Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

BODOKI

Nu este prea devreme in zona noastra siropul ? :hi:

mape 48-petru manea

Probabil siropul a fost pus in punga pe rame

relutu

Siropul se pune acum,in cuib sau dupa diafragma?

RazvanTi

in cuib, in punga, pe rame.
dupa diafragma e prea devreme.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

pharaonu75

Citat din: Bătrânul din Martie 12, 2013, 07:26:04 PM
...
:uimit: La un roisor iernat pe doua rame intr-o cutie de 6 rame ma-m pomenit pe 6 rame .  :uimit: Cum p....a masii ? :uimit:

Este din cauza sucului de mere! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

relutu

In punga stiu,dar cineva mi-azis ca el pune in hranitor normal pus in cuib.

elvis

Cand se baga hranitorul in stup?am auzit ca de pe 15 martie dar mi se pare devreme.sunt din mehedinti e deja cald ziua peste 12 grade dar noaptea e inca frig
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

Bătrânul

De ani de zile folosesc acelas sistem ca Dan Maglavit ( Canadienii au copiat de la mine  :rotfl:) GALATUSA DE SMINTINA cu cinci gauri facute cu, cui de 60 si pus EXACT DEASUPRA GHEMULUI PE RAME. Atentiune trebuie sa fie plina pentru a nu curge. In ce priveste periodada  imediat dupa zborul constant se pune sirop cu pelin alb. In fata stupilori lapte praf , drojdie inactivata , faina cit cuprinde..... Dupa masa va pun poze .   :hi: :hi:

Ionel_Cluj

Ieri am deschis un cuib siam vazut ca nu are oua nici puiet desi matca are. Asta m-a intrigat si am mai desfacut desfacut vreo 4-5 Acelasi lucru .Albina are parca mai multa ca in toamna,si au si putina miere dar nu au pastura iae in zona noastra nici vorba de polen la ora asta .Ieri le-am mai pus apifonda si feed bee(prima data).Ce sa fac? este normalin conditiile in care au intrat in iarna cu putina pastura,caci ,din cauza secetei albinele mele au iernat aproape numai pe sirop?

bee_lover

Daca ziceti ca nu aveti polen incercati sa le puneti cate o turta proteica si sa va mai uitati in stupi peste 1 saptamana.

marius_vfp

batrane daca nu te superi , poate ne ajuti cu ceva poze , cu galetusa peste rame , banuiesc ca direct peste rame aveti nailon sau paturica sparta si ea, prin care trece albina catre galetusa , putem oare incerca si metoda " borcanul" cu capacul spart dar pus peste rame si nu dupa diafragma ?
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Ionel_Cluj

D-le bee-lover am scris in text ca le-am pus saptamana trecuta feed bee dar au mancat foarte putin din ea .Sa inteleg ca lipsa polenului e cauza pentru care nu oua matcile?As sta linistit daca as avea un raspuns pozitiv caci acum au feed bee iar in cateva zile va mai apare cate ceva in natura si de asemenea voi putea sa le pun sirop

bucovineanu

Daca au putina miere e normal ca reginele sa inceteze ouatul. Trebuie intervenit, altfel chiar daca va veni polen proaspat si mierea e pe terminate nu vor ponta, ba sunt in pericol sa moara.

Bătrânul

solutia: siropul deasupra ghemului si inlocuitorul de polen la 3 metri in fata stupilori.

Bătrânul

Siropul ! Polistiren cu gaura, galatusa umpluta plin cu cinci gauri de 2 mm