Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

care sunt avantajele acestui material, insonetin ii spuneti? in sac de rafie e ca si folia, transpira.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

roi_ag

Citat din: albinasebes din Decembrie 28, 2013, 08:06:31 PM
care sunt avantajele acestui material, insonetin ii spuneti? in sac de rafie e ca si folia, transpira.
Ce vrei sa-ti mai spun cand tu mi-o bagi pasta
Citat din: albinasebes din Decembrie 28, 2013, 08:06:31 PM
in sac de rafie e ca si folia, transpira.
Eu nu l-am intrebat nici pe cel de la care am adoptat materialul ala nici pe cel de pe Youtube de ce foloseste sacul de rafie.Le-am pus in practica si sunt foarte multumit.Am cumparat saci care nu fac condens :wink: si sunt bio  :nod:

albinasebes

n-am vrut sa supar, pana la urma practica ne invata ce merge si ce nu. am cautat pe google si am aflat ca acest material se foloseste la izolatia masinilor, pasla ii mai spune mai simplu. pretul e undeva pe la 6 lei mp. merita investitia? ce avantaje ofera in plus fata de materialele pe care le-ati folosit pana acum?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

roi_ag

La insonorizarea autoturismelor.Merita investitia.Izoleaza termic si fonic,permite umiditatii din stup sa treaca prin el,este ieftin ,nu manevrez o gramada de zdrente,pun 2 la fiecare stup,mai
putin de 3 ron pe stup.

albinasebes

de unde ati cumparat de ati iesit asa ieftin?as vrea sa incerc si eu.

roi_ag

De la fabrica de ate din Ramnicu ...........Valcea ca celalalt Ramnic no are si pasta ,sic.
Se gaseste la sul de 30m /2,1latime si costa acum 2 ani 170 ron 
http://www.minetconf.ro/Ro/contact.htm

albinasebes

multumesc de raspuns, sunteti prompt. voi lua si eu, macar pentru o parte la inceput.

romikele

Citat din: roi_ag din Decembrie 28, 2013, 10:33:59 PM
De la fabrica de ate din Ramnicu ...........Valcea ca celalalt Ramnic no are si pasta ,sic.
Se gaseste la sul de 30m /2,1latime si costa acum 2 ani 170 ron 
http://www.minetconf.ro/Ro/contact.htm

Avea si Ramnicul nostru destule, printre altele fabrica de confectii care folosea ate  :P... si fabrica de mate (aka ABATOR) ... dar s-au dus toate pe apa Ramnicului........... :sad: :sad: :sad:

D006

Iarna nu avem nevoie de umiditate dar cand regina incepe treaba apa biologica este binevenita.

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Decembrie 28, 2013, 06:52:52 PM
Am ajuns si la sfarsit de 2013 . pana acum  iernare fara probleme.

Apicultura la sfarsit de 2013
Doar 12 Grade in adapost ?

Eu ieri aveam 22 
Daca aratai mai repede ce asezi in fata {policarbonat transparent ] copiam si eu
Am mutat albina ultima data pe 14 noiembrie si zilele astea era pe vechea locatie la 40 m mai departe
cei din interior nu se cunostea ca au consumat ceva
daca voi incepe stimularea de ponta unde va avea loc matca sa oua
Nu am avut pina acum sau nu am vazut eu temperatura sub 4Grade
pana ieri din cei 39 nu se vedea albina la nici unu sus sub folie

marius_vfp

ionele , da ce tea mancat palmele sa le muti , albina de iernare daca o muti dupa ce isi face zborul de orientare(in toamna ) e jale mare, si pana la urma ce ai facut le-ai pus semne de circulatie sa se intoarca inapoi in stupi?

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

roi_ag

Citat din: dragos2006 din Decembrie 29, 2013, 08:57:31 AM
Iarna nu avem nevoie de umiditate dar cand regina incepe treaba apa biologica este binevenita.
In februarie le punem folia dar nu stiu inca data ,vremea ne va spune.

happy

Citat din: marius_vfp din Decembrie 29, 2013, 08:14:04 PM
ionele , da ce tea mancat palmele sa le muti , albina de iernare daca o muti dupa ce isi face zborul de orientare(in toamna ) e jale mare, si pana la urma ce ai facut le-ai pus semne de circulatie sa se intoarca inapoi in stupi?

spor.
=D>
Anul trecut am mutat si eu un stup in decembrie si la sfarsitul lui ianuarie familia era deja decedata,toata albina am gasit-o pe fundul stupului.Pana nu ne lovim cu capul de sus nu ne doare! :wink2:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

ionel07196555

Lasind gluma :
erau citeva sute de albine in  ziua de craciun pe vechea locatie cam 35 40 metri de adapostu de iernare
Asta a fost o lectie
La anu voi lasa pe locu de unde pleaca  2      3 stupi mai slabi si tot la mine
Eu am mutat 39 din care 10 doar 1 metru mai in spate dar alti ????
Pe aici sau pe dincolo se zicea se sfatuia incepatori ca nu e problema
Nu e mare paguba dar totusi imi pare rau de fiecare albina
E primu an cind folosesc Adapostu

italianu

Si ce s-a întîmplat cu albinele care se invîrteau pe vechea locatie?
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!