Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

ionel07196555

Stupi au urdinisu afara dar adapostu e bine izolat si nu am stat noapte acolo
Stiu ca cunosti zona    am stupin undeva pe deal si sint curenti puternici in curte si diferente mari de nivel
alta solutie nu aveam si am avut si o experienta cu incalzirea in stupi si a esit bine in comparetie cu restu  fara   pe aceiasi vatra dar la acel moment aveam niste mate lesinate  [inmultire haotica si fara meserie cat de cit ] + furat stupi cu totu si din stupi
Am si poze dincolo.

ionel07196555

In aceasta primavara am avut incalzire in 1 un lesinat in luna martie pina pe 17 aprilie si a mers continu asta a explodat in rapita si restu de lene si din cauza viscolului nu am mai complectat si au batut pasu pe loc

D006

Daca bagi si papa bun la ei din martie trebuie sa ai grija ca la rapita sa nu intre in frigurile roitului.

ionel07196555

Papa bun am pregatit :
Poliflora cu lapte praf ...drojdie....nezovit...F40
Problema e ca am abuzat in toamna cu complectarea si consumu
pina azi e mic exagerat de mic fata de cei din curte care au consumat ceva
Polen nu am si nu cumpar dar sper sa pun anu viitor ceva la congelator si
mierea de rapita care face minuni in or ce perioada   si      tot asi risca sa vad cu ochi miei
diferenta la mine pe VATRA.
CE merge la unu la altu e Rau SAU o cheltuiala in plus  cu acelas rezultat

Marius-ursulakhe

ionel07196555 SA NU UITI SI DE PROTOFIL DACA AI POSIBILITATE

ionel07196555

.                   LA  MULTI  ANI  !       

ionel07196555

Nu sint doctor
Dar cred ca protofilu   [mult alcool ]    nu se inpaca cu NEZOSTAT sau NEZOVIT

Calin Catalin

La multi ani! cu sanatate si impliniri!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

D006

Pentru toti membrii comunitatii APIARDEAL o dedicatie la inceput de an !

Boys CAN sing: Stand by me/Beautiful girls

albinasebes

si noi avem copii talentati numai nu este implicare. poate pe viitor
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

andrei_calinescu

Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2013, 09:55:05 AM
  Daca bagi si papa bun la ei din martie trebuie sa ai grija ca la rapita sa nu intre in frigurile roitului.

Dragoshelu',
De acord cu martie.
Ce parere ai de stimularea proteica odata ce matca incepe NATURAL sa oua(asa cum fac baietii din Tunari)?
La 1 martie deja multa albina incepesa pice, sau e deja picata.
Mai ales daca se intampla ca anul trecut cand matcile au inceput ponta si frigul din martie a influentat canibalizarea.

andrei_calinescu

Citat din: albinasebes din Ianuarie 02, 2014, 10:13:46 AM
si noi avem copii talentati numai nu este implicare. poate pe viitor

Depinde de viitorul cui, Abinasebes.
Noi ca natie ar trebui sa avem malaiul, uleiul de FS si faina gratuit.
Stam cu curul la propriu pe aur si alte metale rare si gaze de diverse origini(conventionale si sist), energie electrica producem cat sa exportam.
Toate aceste lucruri sunt prezentate derizoriu de asa zisele surse de informatie.
Avem un guvern care activeaza impotriva poporului sau.
Spune-mi ce parametri de aici pledeaza pentru tine pentru viitorul copiilor de care vorbeai.
Viitorul nostru ca natie e influentat de cum se asaza fortele lumii din jurul nostru

D006

Citat din: andrei_calinescu din Ianuarie 02, 2014, 12:53:23 PM
Dragoshelu',
De acord cu martie.
Ce parere ai de stimularea proteica odata ce matca incepe NATURAL sa oua(asa cum fac baietii din Tunari)?
La 1 martie deja multa albina incepesa pice, sau e deja picata.
Mai ales daca se intampla ca anul trecut cand matcile au inceput ponta si frigul din martie a influentat canibalizarea.

Anul trecut mi-a fost lectie deoarece am inceput cu prima turta abia la 1 martie , pur si simplu am pierdut startul.
  Dupa cate am vazut la prognoza meteo avem o iarna secetoasa si fara geruri extreme . In jur de 15 -20 ianuarie voi da prima doza de miere iar dupa 1 februarie intru puternic si cu proteina. Astfel incat pe la 15 martie sa am o mare cantitate de albina tanara pentru a nu mai resimti declinul de la sfarsitul lunii martie.

kamy

Io as zice sa te mai gandesti oleaca,poti astfel sa obtii o uzura si o diarie de numa numa!musai cu adaos de colb de fumagilina!
Am vorbit la telefon cu auras,el le scoate exact la 1 martie intacte din punct de vedere rezerve si albina si depasesc orice stup iernat afara!
In adapost cum rezolvi problema apei,dai miere diluata dar daca dai sirop de zahar iar da cu minus la uzura!vezi de povesteste oleaca cu bunka!

D006

Planul e bine stabilit , uzura va fi compensata de numarul mare de albina tanara .
  Auras lucreaza pe Bukcfast , eu pe carpatina , e o diferenta mare.
  Mierea oricum contine 18% apa iar de la jumatatea lui februarie intervin cu folia de polietilena care va produce suficienta apa biologica.
La siropul de zahar e o smecherie care face ca albinele sa nu se uzeze.