• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 06:51:39 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

ATENȚIE! JURNALUL ARE PESTE 140 DE PAGINI ȘI ZECI DE FILME!

http://youtu.be/_8wp-StIxqE

Dupa cum v-am promis voi incerca sa tin un jurnal , am schimbat rubrica deoarece acolo am pus niste poze care nu au legatura cu apicultura si la sesizarea unui coforumist am considerat ca in acest topic sa nu prezint decat apicultura . la rubrica "un nou inceput' voi posta imagini intalnite in viata de zi cu zi unele care nu au legatura cu apicultura.
Este luna ianuarie si in unii stupi trebuie sa intervenim de urgente pentru ca altfel pot muri de foame. eu am cumparat laun pret convenabil urmatorul produs :

D006

Viața de apicultor:

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Ng5ly6OAlmo[/youtube]

Cand vreti sa faceti un serbet calculati pretul de productie si comparati cu cel din comert, cel cumparat de mine contine si o enzina care impiedica intarirea prematura.

D006

Nu  vreau sa fac reclama decaT sa prezint un produs aparut la noi pe piata si de buna calitate si un pret bunisor. Este facut de firma germana SUDZUCKER care detine si fabrici in Romania.Se prezinta in blocuri de 15 kg. din care noi taiem cat avem nevoie.

D006

Mare atentie  , firma mai are si alte produse pe care le voi prezenta la momentul potrivit , nu incercati sa falsificati miere cu ele veti fi depistati foarte usor .
Tentatia este mare si pentru producator si pentru procesator dar neamtul nu este prost stie sa verifice mierea.
In primavara lui 2008 un procesator dadea hrana artificiala contra miere de albine , ce sugera acest troc ? va las pe voi sa ganditi.
la ora actuala sunt multi " campioni "care stau cu miere pe stoc pentru ca nu prea este polen prin ea.
Folositi aceste produse doar in afara sezonului activ sau la roi care nu dau miere in anul respectiv , vindeti doar miere naturala si in cativa ani veti castiga bani din stupi mai mult decat un angajat intr-o fabrica. Daca vindeti miere falsa nu uitati ca puteti insela un om sau zece dar nu pe toti dar cand veti fi prins veti fi scosi din apicultura moderna si va veti intorace in comuna primitiva.

D006

In jur de 5lei Kg. deci cam 75 cutia

D006

pentru Lulachi , imi cer scuze de intarziere pun niste poze cu masina de grosime.

D006

masina este actionata de un motor de 3kW la 220 v.

D006

Are latimea de lucru de 400mm si trage tare , un prieten are una de 600mm si merge binisor

D006

nu sunt inginer sa prezint detalii dar pentru un stupar care vrea sa-si faca singur cutiile este excelenta.

D006

Multumesc dl Drados, mi-am facut o idee.

D006

Pentru a face serbet intai trebuie sa avem o cantitate de miere si cum nu este indicat sa folosim mierea de albine mai ales de la altul pentru ca sigur contine spori de nosema as prefera mai mult mierea artificiala.
ATENTIE !zaharul tos(cristal)este toxic pentru orice organism ! il folosim numai la nevoie.
La indemana avem zaharul invertit , il obtinem din zaharul cristal pe care il transformam prin HIDROLIZARE in glucosa si fructoza.
Hidrolizarea o producem in mediul gospodaresc prin fierberea zaharului cu acid citric (sare de lamaie ) , la nivel industrial se foloseste acidul lactic.
mai avem la indemana dar greu de procurat zaharul brut care nu a fost trecut prin baia de acid.
Maine voi expune proportiile de zahar si apa.

bucovineanu

Atunci cand facen sirop nu trebuie sa fierbem compozitia dupa ce am pus zaharul pentru ca prin fierbere rezulta o substanta daunatoare pentru albine.
Prin adaugarea de acid citric nu se face invertirea, ci ajutam albinele sa faca acest lucru.

D006


D006


bucovineanu

Noi vorbim despre folosirea zaharului im alimentatia albinelor, ori acolo se vorbeste despre altceva.