Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Nu raspunsesi la intrebarea ;Cat crezi ca primeste salariu cel care lucreaza la  institutul care produce matcile de 1000 de dolari?

Crezi ca salariul lui este echivalentul la doua matci?

Uitam un lucru;lumea aceasta plateste oameni care muncesc fizic  intr-un fel si persoanele care depun munca mai intelectuala in alt fel.

D006

Poate ca noi stam in ROMANIA dar asta cu 1000 dolari regina si 25000 sterline pe an in UK la crescatorie de regine   le inghitim cam greu...

G. Iulian

marian sima

Abeja te-ai bagat in niste chestii pe care nu le cunostii.
Calci in picioare munca altor apicultori si cunostintele lor ,sa cred ca ajuns acolo unde lucrezi l-ai apucat pe Dumnezeu de picioare si el ti-a descoperit tainele profitului apicol.
Insa constientizeaza un lucru calimera nu este peste tot aceiasi.
Daca dupa tine unul ca Nobel,Leonardo Da Vinci,Diesel si altii sant niste prosti e clara lista ta de valori.
Si apropo,desteptului ii e deajuns 5 minute sa ia premiul,prostul trage pe branci sa ajunga la el.

Acum sa nu te superi pe mine dar nu esti primul care a plecat si a lucrat intr-o ferma apicola industrializata.
Altul i-mi spunea la un moment dat.
Tu nu ai sa pui mana in viata ta pe atatea caturi pe cate pun eu intr-un an.
Credeam ca ala a capatat experienta apicola de frange albina in doua.
De unde,venit acasa  la stupina lui a mers pe pierderi ,de atunci pentru a supravietui pleaca mereu de lucreaza la stupina altuia in strainatate.

Eu consider ca un apicultor bun sta pe picioarele sale si nu trebuie sa devina palmas la strain.

Cat despre frica ta de valuri de emigranti.
Stai fara frica unii dintre noi nu dorim sa ajungem palmasi afara,poti castiga mai mult dar pe o parte pierzi si mai mult.
Am cunostinte care lucreaza ca tine in Spania,au lasat copilul acasa in grija bunicilor i-au trimes bani sa aibe de toate,copilul a baut numai suc nu a mai baut apa s-a imbolnavit si a murit ,poate sa valoreze munca  lor din Spania cat au pierdut?
Din pacate cazul nu este singular,vezi copii ajunsi rau din cauza lipsei parintilor,vezi familii destramate si oameni care ajunsi acasa nu mai au nici un sic si nu mai stiu de ce sa se apuce.

Asa ca se intorc de unde au plecat,strainatatea da dependenta insa tu nu mai apartii nici unui loc ,intre straini tu esti strain si ajuns la tine acasa dupa un timp constati ca tot strain esti.

De multe ori dorind sa creiem un viitor mai bun il distrugem.

abeja

=D> =D> =D> =D>
No  Marine  draga,dupa  cum  vad eu  ca  toti  cei  plecati  afara-s  slugi ,palmasi si fara  drept de  comentarii transparente iti  dau  dreptate.Mai  bine  prieteni  decat  dusmani. ^:)^

Bătrânul

Citat din: abeja din Decembrie 25, 2013, 09:36:10 AM
=D> =D> =D> =D>
No  Marine  draga,dupa  cum  vad eu  ca  toti  cei  plecati  afara-s  slugi ,palmasi si fara  drept de  comentarii transparente iti  dau  dreptate.Mai  bine  prieteni  decat  dusmani. ^:)^
Taci din gura mincinosule . De cind tot promiti ca vii acasa si ma vizitezi !!!???  :wink2: :hi: :bzz: :bzz:

marius_vfp

Citat din: abeja din Decembrie 25, 2013, 09:36:10 AM
=D> =D> =D> =D>
incet cavalere , taramurile lui don quijote sunt batute de multi dintre noi , dupa ce poposii si eu pacolo vreo cativa anisori buni pali criza in ei , si spaniolu are palmele fine nu se coboara la munca de jos , te asigur eu ca toti care au calcat iberia au fost palmasi si slugi la altu . spanoilu s-a fofilit oricand rari sunt aia care sa mai faca treaba in constructii. stau prin baruri si morseaza cate 3 ore apoi reiau chinu la 14:00 .
marian are perfecta dreptate in ceea ce a zis mai sus 100%

feliz navidad
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Abeja stai pe aici am sa pun pe sticla cateva chestii pe care nu le gasesti in lumea industrializata.
Stiu unii pot spune ba da fraier este asta ca discuta unele chestii apicole pe care trebuie sa le tina decat pentru el.
Insa eu nu am ca scop dezvoltarea familiilor si productia de miere asa ca pot vorbi deschis anumite chestii apicole.
Pe mine ma intereseaza alte piete din zona apiculturi fara concurenta sau cu o concurenta prea mica,unde preturile sant mari iar eu pot sa ma joc linistit.
In viata daca esti cate 5 minute destept atunci cand trebuie e deajuns .

Respect pe cei care muncesc afara insa nu pot tolera menajera care spala pe spanioloi la cur si aici vine cu aere de mare doamna.
Nu pot tolera indivizi care zic ca acolo au fost mari ingineri in constructii si pe urma ma cheama sa le arat cum se face legatura de la scurgerea la cada cu sifonul din pardoseala.
Am lucrat la mesteri care spuneau ca sant renumiti in Spania dar ajunsi in tara lucrind la casa lor le cadea tenco de pe perete.
Au dat vina pe materiale de ei nu aveau nici o vina.

Sa vezi usi dastea ieftine de carton presat taiate cu circularul si facute ferfenita de meseriasi din Spania care-i rad in nas Romanului de acasa.

Nu te supara pe mine dar sant satul de aceste chestii si cunosc situatia.

Ce se numesc acolo ingineri unui inginer vechi de aici i-ar trebui zis  honoris causa.

fiug1970

Dl.Sima,spune/mi un topic al d/tale si/ti explic eu ce si cu ce se mananca strainatatea(fara sa/mi dau singur medalii de mare palmas si mare cunoscator in problemele romanilor de afara!!).Poate in apicultura sant mai jos decat un novice,dar in ceea ce priveste strainatatea am mancat ceva din ea pe paine si pe paine neagra si amara!!Aici,te asigur ca vb.din auzite si mergi pe teren mlastinos!!Nu trebuie sa vina NIMENI!! sa/mi spuna ce/am pierdut sau ce/am gastigat pribegind printre straini!Eu cel putin STIU !!Stiu ca nu mi te/ai adresat mie personal,dar nu pot trece cu vederea cand citesc cum altii aud si isi fac o impresie ca deja sant cunoscatori!Ma opresc aici sa nu poluam un topic ce n/are a face cu strainatatea.
CRACIUN FERICIT!!

marian sima

Fiug am spus cea ce am avut de spus .
Un apicultor ajuns in strainatate poate afla multe lucruri noi insa acele lucruri noi nu scad cheltielile de producere a mieri .
Asa ca cea ce poate parea un avantaj aplicat pe Romania nu are efectul scontat.

Restul legat de CHEMAREA PAMANTULUI.
Au fost momente acum 20 de ani cand vroiam sa paresesc si eu tara si sa ma duc in strainatate.
Insa bunici mei aveau nevoie de ajutor ,ei au muncit pentru mine din greu nu aveam cum sa-i parasesc cand aveau nevoie de mine.
Au muncit ca sa cumpere pamant ca eu sa am pe ce sa pun mana sa faca un rost ca sa am ce i-mi trebuie .
Au murit daca eu plec in strainatate ce se intampla cu lucrurile pentru care ei au muncit o viata intreaga?
Prin cea ce au lasat prezenta lor se simte langa mine invatatura de viata si sfatul lor sant cu mine.
Cand pun o samanta in pamant aud sfatul lor cum trebuie sa fac,cand umblu la albine aud sfatul bunicului.
Mariane eu nu voi mai fi tu insa sa nu te lasi de albine.

Am un copil clasa a 12 la liceu si unul de 5 ani,am fost   la Bulgari de le-am luat acum tot ce le trebuie, de la Jumbo din Ruse i-am luat masini cu telecomanda ,roboti si dinozauri mecanizati celui mic.
Copilul sa jucat ce sa jucat cu jucariile le-a asezat frumos la locul lui a luat un pix  niste carti si caiete de ale lui  sa urcat in mijlocul patului si m-a chemat.
Tati vino sa-mi explici cum apare Aurora Boreala,i-am explicat pe urma m-a pus sa i-l arat pe V pentru a scrie Avion ,uitase cum se face V.
Vazand un fim pe National Geografic cu dinozauri m-a pus sa-i explic cum a disparut dinozauri.

I-am spus ca acel film e o inchipuire a unora.
El cum ma sa fie inchipuire tu nu vezi ca aia care au facut filmul i-a filmat.
I-am explicat ca e facut pe calculator.
Jucariile si anumite chestii sant de moment copilul se poate bucura insa altceva are valoare mult mai mare pentru copil.
Si aici cine se straduieste le asigura copiilor tot necesarul.
Nici inaintasi nostri nu ne-au creat noua viitorul pe roze ,asa ca trebuie sa ne straduim si noi sa le creem copiilor nostri viitorul.
Ca nu e osor asta e.

nicu68

Mariane nu generaliza tu ca toti meseriasi care lucreaza in strainatate sunt ca cei intalniti de tine, stiu multi,, ingineri meseriasi,, care vin din ro. la munca in franta, paris si pleaca cu coada intre picioare ca nu fac fata,deci nu toti care lucram prin straini suntem cum crezi tu si venim in tara cu aere

marius_vfp

nicu , romanu are un defect major e laudaros rau si orgolios , prost nu mai zic , ala care vine cu coada intre picioare dafara ,la el in satu lui  sa da mare si tare co facut co dres da daca ii dai oleaca peste nas sii spui adevarul se sucare rau , invidios pan la dumnezeu ca l-ai desconspirat ba iti mai iei si pocneala daca prostu e mai malac .

cu scuzele de rigoare si iertati-mi cuvintele ce le voi spune ,  unii dintre noi care o plecat afara s-au dus acolo doar ca sa mance si cace ,au prins vreo baba de cur si io papat banii vin in romanica cu un jipan si asculta manele, dupa ce baba le-a dat cu sutu un cur co gasit paltul mai bun cu scula mai mare, eu paia nui consider oameni.
daca esti tare te tine scula stai aici la tine in romanika aici se fac banii ,fie painea cat de rea.
Putini sunt cei care fac ceva afara su sudoarea fruntii .
sarbatori fericite.

PS. poate nu so supara dragos ca i-am poluat topicul si rog sa ma ierte.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

nicu68

Marius daca crezi ca tie iti e mai bine sa stai in tare e ok,asa am crezut si eu cu ani in urma, am decis ca pt fam mea e mai bine sa venim si sa gastigam bani mai usor fata multa truda,nu am venit sa mananc si sa cac aici,am investit bani in ceva si nu aici ci acasa unde intr-o zi o sa ma intorc,deci fiecare e liber sa aleaga si voi nu trebuie sa credeti ca toti sunt ca cei intilniti de voi,mareti aroganti etc ca lucreaza in alta tara

marian sima

Nicu am lucrat la aceste persoane mai mult nu mai zic.
Am si prieteni care bat Franta ,Spania oameni sant buni lucreaza si acolo dar lucrand acolo devin necunoscuti aici.
Te saluta respectos purtam discutii firesti si nu avem de lucru la ei insa e si categoria de care ti-am spus si astia sant majoritari.

Sa revenim la albinele noastre.

nicu68

ok ,sa revenim la albinute noastre care imi lipsesc tare mult de cand sunt aici