Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

Dl.Sima,spune/mi un topic al d/tale si/ti explic eu ce si cu ce se mananca strainatatea(fara sa/mi dau singur medalii de mare palmas si mare cunoscator in problemele romanilor de afara!!).Poate in apicultura sant mai jos decat un novice,dar in ceea ce priveste strainatatea am mancat ceva din ea pe paine si pe paine neagra si amara!!Aici,te asigur ca vb.din auzite si mergi pe teren mlastinos!!Nu trebuie sa vina NIMENI!! sa/mi spuna ce/am pierdut sau ce/am gastigat pribegind printre straini!Eu cel putin STIU !!Stiu ca nu mi te/ai adresat mie personal,dar nu pot trece cu vederea cand citesc cum altii aud si isi fac o impresie ca deja sant cunoscatori!Ma opresc aici sa nu poluam un topic ce n/are a face cu strainatatea.
CRACIUN FERICIT!!

marian sima

Fiug am spus cea ce am avut de spus .
Un apicultor ajuns in strainatate poate afla multe lucruri noi insa acele lucruri noi nu scad cheltielile de producere a mieri .
Asa ca cea ce poate parea un avantaj aplicat pe Romania nu are efectul scontat.

Restul legat de CHEMAREA PAMANTULUI.
Au fost momente acum 20 de ani cand vroiam sa paresesc si eu tara si sa ma duc in strainatate.
Insa bunici mei aveau nevoie de ajutor ,ei au muncit pentru mine din greu nu aveam cum sa-i parasesc cand aveau nevoie de mine.
Au muncit ca sa cumpere pamant ca eu sa am pe ce sa pun mana sa faca un rost ca sa am ce i-mi trebuie .
Au murit daca eu plec in strainatate ce se intampla cu lucrurile pentru care ei au muncit o viata intreaga?
Prin cea ce au lasat prezenta lor se simte langa mine invatatura de viata si sfatul lor sant cu mine.
Cand pun o samanta in pamant aud sfatul lor cum trebuie sa fac,cand umblu la albine aud sfatul bunicului.
Mariane eu nu voi mai fi tu insa sa nu te lasi de albine.

Am un copil clasa a 12 la liceu si unul de 5 ani,am fost   la Bulgari de le-am luat acum tot ce le trebuie, de la Jumbo din Ruse i-am luat masini cu telecomanda ,roboti si dinozauri mecanizati celui mic.
Copilul sa jucat ce sa jucat cu jucariile le-a asezat frumos la locul lui a luat un pix  niste carti si caiete de ale lui  sa urcat in mijlocul patului si m-a chemat.
Tati vino sa-mi explici cum apare Aurora Boreala,i-am explicat pe urma m-a pus sa i-l arat pe V pentru a scrie Avion ,uitase cum se face V.
Vazand un fim pe National Geografic cu dinozauri m-a pus sa-i explic cum a disparut dinozauri.

I-am spus ca acel film e o inchipuire a unora.
El cum ma sa fie inchipuire tu nu vezi ca aia care au facut filmul i-a filmat.
I-am explicat ca e facut pe calculator.
Jucariile si anumite chestii sant de moment copilul se poate bucura insa altceva are valoare mult mai mare pentru copil.
Si aici cine se straduieste le asigura copiilor tot necesarul.
Nici inaintasi nostri nu ne-au creat noua viitorul pe roze ,asa ca trebuie sa ne straduim si noi sa le creem copiilor nostri viitorul.
Ca nu e osor asta e.

nicu68

Mariane nu generaliza tu ca toti meseriasi care lucreaza in strainatate sunt ca cei intalniti de tine, stiu multi,, ingineri meseriasi,, care vin din ro. la munca in franta, paris si pleaca cu coada intre picioare ca nu fac fata,deci nu toti care lucram prin straini suntem cum crezi tu si venim in tara cu aere

marius_vfp

nicu , romanu are un defect major e laudaros rau si orgolios , prost nu mai zic , ala care vine cu coada intre picioare dafara ,la el in satu lui  sa da mare si tare co facut co dres da daca ii dai oleaca peste nas sii spui adevarul se sucare rau , invidios pan la dumnezeu ca l-ai desconspirat ba iti mai iei si pocneala daca prostu e mai malac .

cu scuzele de rigoare si iertati-mi cuvintele ce le voi spune ,  unii dintre noi care o plecat afara s-au dus acolo doar ca sa mance si cace ,au prins vreo baba de cur si io papat banii vin in romanica cu un jipan si asculta manele, dupa ce baba le-a dat cu sutu un cur co gasit paltul mai bun cu scula mai mare, eu paia nui consider oameni.
daca esti tare te tine scula stai aici la tine in romanika aici se fac banii ,fie painea cat de rea.
Putini sunt cei care fac ceva afara su sudoarea fruntii .
sarbatori fericite.

PS. poate nu so supara dragos ca i-am poluat topicul si rog sa ma ierte.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

nicu68

Marius daca crezi ca tie iti e mai bine sa stai in tare e ok,asa am crezut si eu cu ani in urma, am decis ca pt fam mea e mai bine sa venim si sa gastigam bani mai usor fata multa truda,nu am venit sa mananc si sa cac aici,am investit bani in ceva si nu aici ci acasa unde intr-o zi o sa ma intorc,deci fiecare e liber sa aleaga si voi nu trebuie sa credeti ca toti sunt ca cei intilniti de voi,mareti aroganti etc ca lucreaza in alta tara

marian sima

Nicu am lucrat la aceste persoane mai mult nu mai zic.
Am si prieteni care bat Franta ,Spania oameni sant buni lucreaza si acolo dar lucrand acolo devin necunoscuti aici.
Te saluta respectos purtam discutii firesti si nu avem de lucru la ei insa e si categoria de care ti-am spus si astia sant majoritari.

Sa revenim la albinele noastre.

nicu68

ok ,sa revenim la albinute noastre care imi lipsesc tare mult de cand sunt aici

istodorescu vasile

cine este  un bun gospodar si om de caracter eu cred ca oriunde s-ar duce , isi va pastra aceste calitati. cei ce pleaca peste hotare, pot fi inclusi in mai multe categorii. asta depinde de circumstantele in care pleaca acolo , si ce isi propun. sint destui din cei plecati care s-au impus , si-au deschis afaceri in diferite domenii , ceea ce aici poate nu ar fi putut realiza. in acelasi timp sint multi , poate cei mai multi ,care  se umilesc pentru bani. multi sint priviti in special in spania ca acolo am rude si stiu cam cum stau treburile, sint priviti ca niste obiecte, exact cum privim noi calul din curte, pe care il ingrijim pentru al exploata, daca pateste ceva cumpar altul. cam asa sint priviti si ei pe acolo. dar inca odata spun ca nu toti intra in aceasta categorie.

D006

Este imbucurator faptul ca stuparii romani sunt cautati peste hotare , stiu o multime de cazuri cu oferte pentru apicultori mai in varsta pentru a lucra in crescatorii de regine . Sa nu uitam ca Anglia la apicultura este fix   .... pantaloni scurti..... fata de apicultura romana. Oricum a reproduce regine in UK e cam riscant dpdv. financiar. Dar ei probabil au vazut ce prostii au facut nemtii si francezii cu buckfastul si acum la fel ca toti vesticii dau navala in Romania dupa carpatina.

marius_vfp

nicu68 , daca citeai cu atentie mesajul meu am scris acolo unii dintre noi fara a ataca direct persoane. sunt si multi altii care fac treaba serioasa si sunt buni gospodari ,

tu crezi ca eu in ce am bagat banii , am strans din buci acolo si am bagat banii in romanica , casa masa viitorul copiilor , problema era alta .

sarbatori fericite.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mosunick

Citat din: istodorescu vasile din Decembrie 25, 2013, 05:49:24 PM
cine este  un bun gospodar si om de caracter eu cred ca oriunde s-ar duce , isi va pastra aceste calitati. cei ce pleaca peste hotare, pot fi inclusi in mai multe categorii. asta depinde de circumstantele in care pleaca acolo , si ce isi propun. sint destui din cei plecati care s-au impus , si-au deschis afaceri in diferite domenii , ceea ce aici poate nu ar fi putut realiza. in acelasi timp sint multi , poate cei mai multi ,care  se umilesc pentru bani. multi sint priviti in special in spania ca acolo am rude si stiu cam cum stau treburile, sint priviti ca niste obiecte, exact cum privim noi calul din curte, pe care il ingrijim pentru al exploata, daca pateste ceva cumpar altul. cam asa sint priviti si ei pe acolo. dar inca odata spun ca nu toti intra in aceasta categorie.
=D> =D> =D>
Asta destin ne-a fost trasat de "con-ii" Europei.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

istodorescu vasile

pentru ca noi am acceptat sa fim tratati asa . ma repet , nu toti insa din pacate cei mai multi.

D006

Am ajuns si la sfarsit de 2013 . pana acum  iernare fara probleme.

Apicultura la sfarsit de 2013

roi_ag

Imi pare bine pentru tine ca ai preluat metoda cu insonetinul dar baga-l in sac de rafie si scapi de acele coli de hartie pe care le va toca albina .
I-ti pun opoza poate nu ai vazut-o.

D006

vreau sa evit pe cat posibil lucrurile sintetice pe perioada iernii . La anul hartia va fi inlocuita cu material textil de bumbac.