Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Cristian IONITA

2. pai adevarat creste urat (celule de trantori, etc) dar practic nu te incurca cu nimic ... ca acolo va fi depozitata (capacita) miere care sta foarte bine si-n celula de trantor si-n cea de lucratoare. Adevarat nu va mai fi rama de expozitie dar ... trebuie gandit pragmatic. Daca lasi loc langa leatul inferior ai vazut ca nu va creste deloc (sau aproape deloc) si zic eu o umple de botci mai repede.
3. daca lipirea este facuta electric faptul ca e ondulata ii confera rezistenta sporita, parctic la insarmare verticala + ondulare nu mai e nevoie de sarma orizontala, si daca nu ai insarmare in cruce (vertical + orizontal) realizezi lipirea electrica mult mai rapid, ca pui "contactul" doar o singura data

D006

daca suntem sanatosi la anul cand voi merge insarmarea verticala voi experimenta si cele de lai sus.

D006

La mine in marginea orasului este foarte mult salcam ornamental -roz. Este cumva si melifer ?

D006

D006

Treaba merge nesperat de bine la salcam 1 , media este de 4kg. la cantar.

andrei_salaj

o poza cu un cat plin ai? :hi: sa ne mai miram si noi :zzz:

D006

Buna idee ! Sambata cand extrag voi face un film cu o famile de albine  la extractie . Aveti vreo preferinta de care familie sa aleg ? pe 10 rame sau pe 12 .

D006

La lipirea fagurelui avand cinci sarme incearca sa lipesti o data 3 si pe urma 2 sau chiar toate 5 o data merge mai repede.

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006Buna idee ! Sambata cand extrag voi face un film cu o famile de albine  la extractie . Aveti vreo preferinta de care familie sa aleg ? pe 10 rame sau pe 12 .
pai ... tu cu asa familii te lauzi? ... eu la majoritatea am pus al doilea cat => ca-s pe 18 rame   :zzz:

Bătrânul

Citat din: dragos2006Buna idee ! Sambata cand extrag voi face un film cu o famile de albine  la extractie . Aveti vreo preferinta de care familie sa aleg ? pe 10 rame sau pe 12 .
Dragos eu iti doresc sa faci un filmuleti cu cei trei copii ai tai stind linga stupul tau cu nr. 300 la salcim. :hi:  Dorinta este sincera !

D006

Va multumim. Pate la anul :smile:. Cred ca al treilea copil la care v-ati referit sunt eu! :smile:

D006

Domnule Ionita, cred ca se pune altfel problema cand muncesc 2 oameni la aproape 200 stupi.

D006

Citat din: Cristian IONITA
pai ... tu cu asa familii te lauzi? ... eu la majoritatea am pus al doilea cat => ca-s pe 18 rame   :zzz:
Pana sa pun al doilea cat eu am incasat deja aproape 5000 ron pe mierea de rapitza. Nu are importanta cate caturi pui , importante sunt lovele bagate in buzunar.
  Si inca un lucru eu sambata fac vreo 50 de roi , tu cand vei avea o stupina de 50 de familii ?

Cristian IONITA

:zzz:
Felicitari ptr banii, stiu ca reprezinta o componenta importanta din viata ta.
Nu am spus ca are sau nu importanta numarul de caturi, doar ca nu-mi ies la socoteala numarul de rame ... banuiesc ca 10-12 sunt doar cele din cuib la care se adauga cele din cat.
Planurile mele ptr dezvoltarea stupinei sunt limitatea la capacitatea de transport si timpul limitat avut la dispozitie ptr acest hobby.
Nu am de gand sa ajung la 50 de familii .... imi vor fi arhisuficiente 30-35 din care 24 bune de cules.
PS: cum o sa faci acei roi? ... tot cu rame negre  :rotfl:

D006

Matcile prefera ramele negre. Daca nu stiai asta....Acesta e un jurnal apicol cu ceea ce facem. Mistourile se posteaza in alta parte! Nu am citit pana acum cum faci tu munca efectiva in stup.