Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Stefan este piesa de baza . :limba:

D006

Citat din: dragos2006Eram dator cu centrifuga  :zzz:  , pt. ca productia la rapitza este mare am dat drumul la trupa de soc , scuzati hala , nu este inca terminata .
Asa  mai  merge si  acum  te  felicit  pt  hala,am  o  parere  :nu  scapati  salcimul pt  ca  trebuie  scoasa  cit   mai  multa  miere  la  acest  cules. :hi:

D006

Citat din: propomitFrumoasa rama dar cred ca matca are ceva scapari(rateuri).
Cu respect Propomit
Nu  vreau  sa  te  supar  dar  cred  ca  ai  putine  cunostinte   in  apicultura,poate   ne  arati  ceva   mai  bun  si   atunci  i-mi  schimbi  parerea.Este  doar   un  comentariu.

valter

bravo Fane!
Atentie la golurile din bidoane, sa fie cat mai putine.
De departe doctorul investeste financiar si afectiv mult, chiar foarte mult, da are si de unde.
Te salut si multa miere.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

stefan1

Citat din: abeja
Citat din: propomitFrumoasa rama dar cred ca matca are ceva scapari(rateuri).
Cu respect Propomit
Nu  vreau  sa  te  supar  dar  cred  ca  ai  putine  cunostinte   in  apicultura,poate   ne  arati  ceva   mai  bun  si   atunci  i-mi  schimbi  parerea.Este  doar   un  comentariu.
Un fagur de  puiet foarte frumos, toti ar trebui sa fim de acord. Eu sunt de acord si cu ce a spus Propomit. Cele cateva celule de puiet de trantori intre puietul de albine arata ca matca a depus cateva oua nefecundate intre cele de albine. Explicatiile genetice pe care le-a dat Dragos sunt importante. Mai explicit, daca matca depune oua fecundate cu sperma de la un trantor foarte aproape inrudit cu ea, din acele oua nu iese o albina ci ar iesi un trantor, desi oul este fecundat. Albinele insa consuma aceste larve imediat ce ies din ou. Matca poate oua din nou in celulele goale si de acolo va iesi puietul cu 3-4 zile intarziere. Uneori nici din a doua serie nu toate ouale vor fi de albine si puietul are aspect lacunar. Asta dovedeste ca parte a trantorilor cu care s-a fecundat matca au fost frati cu ea sau de la alta matca sora. De aceea se spune ca in stupine este bine sa improspatam din cand in cand parte din materialul genetic, pentru a evita consangvinizarea. Acele celule de trantori intre puietul de albine nu sunt din cauza consangvinizarii (ca albinele ar
fi consumat larvele), ci sunt din oua nefecundate si datorate unui mic defect al matcii. De obicei matcile epuizate, la batranete, mai oua in asa fel, dar se poate intampla ca si matci tinere sa mai oua asa. Si eu am o matca frumoasa care oua cu cate un ou de trantori intre cele de albine, dar altfel ponteaza bine si intretine o familie puternica si valoroasa.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Pentru a evita cosangvinizarea anul acesta fac cerere la Valter de regine dobrogene si mai improspatez sangele.
Am inceput sa "recoltez" si trantorii pt. a combate Varooa.

Bătrânul

Administreaza trintorii la gaini sa vezi ce o sa se bucure  :razz:

D006

Chiar daca indragitul nostru Forum APIARDEAL este 'tanar" , intre noi userii au inceput sa se lege prietenii si luand exemplu de la teinegru64 am inceput sa botez ramele cu prietenii facuti pe forum . Aceasta este prima serie:

D006

cam asa procedez eu la aplicarea fagurilor artificiali :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/AMUjNo5o7ts[/youtube]

D006

felicitari dragos, am vazut toate filmarile si de pe youtube. bv

D006

Micutii mei au inceput sa se inalte ... si sa creasca masiv in greutate

D006

Cand am venit la rapita nu am luat in considerare ca sunt langa doua sate pline cu salcami , nu am mai plecat la salcam 1 pt. ca aici din salcamii din sat am media pe zi 5 kg. la cantar.  Noroc sa ai... :rotfl:

D006

Am facut o poza de pe o movila din apropiere de unde se vede ca sunt inconjurat de salcam , pacat ca nu se vede clar dar privelistea este minunata.

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006cam asa procedez eu la aplicarea fagurilor artificiali :
...
frumos, dar mai e loc de imbunatatit:
1. eu as merge pe insarmare principal verticala si daca mai e cazul 1-2 orizontale
2. as lasa liber mai degraba langa leatul superior nu langa cel inferios
3. nu se vede in filmulet dar banuiesc ca sarma e ondulata

D006

1) si eu m-am gandit la aceasta varianta , la anul sigur o voi experimenta;
  2) am lasat sus spatiu si a crescut urat;
  3) nu este ondulata deoarece baietii o intind foarte tare , dupa ce am insarmat rama am si pus fagurele artificial.