Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Azi cand trebuia sa ma ocup cu extrasul mai mult am facut roi , nu mai putin de 47. Anul trecut m-a mancat undeva sa cumpar regine cica Aureea si Carnica , acum mai ales familiile cu aureea au fost pline de botci de roire , am cam luat teapa cu ele . carnica sunt rebuturile de la pseudo Aureea care si aceasta nu are deloc caracteristicile specificate de producator.
  Atentie mare de unde cumparati material genetic , nu luati teapa mea cumparand doar dupa reclama si nu vazute pe viu la treaba.

Bătrânul

Dragos iarasi trebuie sa-ti dau un sfat, :rusine: Nu mai afirma ca matca nu e pentru altceva decit pentru ponta. Te aude  matca si  nu te mai ajuta la extras miere !!!  Sarut mina Dna. Laura :rotfl:

D006

Cand eram mai tanar :rotfl: asa gandeam si eu , de cand am inaintat in varsta  :dinti:  am devenit mai pragmatic , nu-mi mai permit sa pierd timp pentru poezie in apicultura , daca matca nu corespunde o omor instantaneu .
  Totusi matca atat ramane : o masina de ouat , "politica " stupului o face suita - "camarila"  :wink2:  , chestii de finete... :uimit:

filip

Deci Matca poarta toata vina pentru esecul TRANTORULUI? :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Daca nu a fost in stare sa-si aleaga cei mai buni trantori sa i-o traga bine inseamna ca e proasta si nu merita sa traiasca pt. ca duce familia la faliment. :zzz:  :zzz:  :zzz:

stefan1

Citat din: dragos2006
Citat din: BatrinulDragos iarasi trebuie sa-ti dau un sfat, :rusine: Nu mai afirma ca matca nu e pentru altceva decit pentru ponta. Te aude  matca si  nu te mai ajuta la extras miere !!!  Sarut mina Dna. Laura :rotfl:
Cand eram mai tanar  asa gandeam si eu...
Nebunaticule!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Bătrânul

Dragos iarasi trebuie sa-ti dau un sfat,  Nu mai afirma ca matca nu e pentru altceva decit pentru ponta. Te aude  matca si  nu te mai ajuta la extras miere !!!  Sarut mina Dna. Laura
Citat din: dragos2006Cand eram mai tanar :rotfl: asa gandeam si eu , de cand am inaintat in varsta  :dinti:  am devenit mai pragmatic , nu-mi mai permit sa pierd timp pentru poezie in apicultura , daca matca nu corespunde o omor instantaneu .
  Totusi matca atat ramane : o masina de ouat , "politica " stupului o face suita - "camarila"  :wink2:  , chestii de finete... :uimit:
Mai Dragos TU ori esti "obosit" ori neatent, ori chiar esti PROST rau de tot !!! Sarut mina Dna Laura.

D006

Aluzia am inteles-o dar tin sa va reamintesc ca acest topic este despre APICULTURA si nu despre familia mea , din acest motiv nici nu am vrut sa intind "pelteaua" . Eu discutam o treaba strict la obiect si matale ai venit cu poanta.
  Bineinteles ca sunt si obosit pt. ca trebuie sa muncesc si ziua si noaptea , ce sa-i faci nu am pe taticu sa-mi cumpere apartament cu terasa de 184 m 2... :rotfl:

Bătrânul

Puiul lui Batrinu nu ai zis ca tu faci apicultura din HOBBY si ca esti Doctor si ca ce ai tu altii nu o sa aiba pe veci ????? Decide odata .....ce esti si pentru ce,  sau mai urmeaza sa te lamuresti cu TINE INSUTi ?! Eu te am descifrat si sa stii ca incep sa te simpatizez. Ai un suflet curat si scrii numai cu inima. :hi:

D006

Chiar ieri am discutat aceasta problema cu maicuta mea , ce am de gand cu stuparia ? pt. ca anul acesta ajung la peste 200 de familii si gluma se ingroasa si nu mai seamana a hobby. Momentan nu stiu cum arata viitorul dar stiu ca pentru mine apicultura a devenit BOALA !  Smecheria este ca s-a contaminat si  Laura ! :nod:

D006

Ieri "la foc automat " am facut un film inaintea deplasarii la salcam 2 . in mod normal operatiunea se desfasoara in doua etape :
  --- prima - extractia mierii din cat la toate familiile
--- a doua - dupa ce albina a urcat in catul gol , verificarea cuibului si producerea roilor.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/_5W7Fsorf9E[/youtube]

Bătrânul

Citat din: dragos2006Chiar ieri am discutat aceasta problema cu maicuta mea , ce am de gand cu stuparia ? pt. ca anul acesta ajung la peste 200 de familii si gluma se ingroasa si nu mai seamana a hobby. Momentan nu stiu cum arata viitorul dar stiu ca pentru mine apicultura a devenit BOALA !  Smecheria este ca s-a contaminat si  Laura ! :nod:
Incepi sa-mi placi, dar tine minte " boala " va fii numai atunci cind NU-L VEI MAI SIMTI CA O POVARA ! Smecheria e sa te poti pacali pe tine insuti ca ASA ESTE .

D006

Eu  nu trebuie sa ma pacalesc , sunt  "obsedat" dupa apicultura ! Cand plec de la cabinet si intru la albine pur si simplu ma relaxez , uit de toate nenorocirile vazute la oamenii bolnavi.

stefan1

Frumos ce ne-ai prezentat, Dragos! Se vede ca a fost un cules bun. E admirabil ca mai ai timp si de Forum. Sunt multi care nu vor sa se expuna si activitatera lor pe forum este doar ca sa critice. Intotdeauna exista loc si de mai bine si intotdeauna vor exista carcotasi care vad numai partile rele si greselile sau presupusele greseli.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Strigati La familia daca sunteti cu mine, dusmanii mor cand imi vad butoaiele pline.. 
Cum e Dragos ?  :)