Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Cristian IONITA

pai ce sa spun, incearca si tu, daca poti, fara jigniri si minciuni si mai vedem

D006

Citat din: mad
Citat din: dragos2006Astazi am facut turtele proteice si am folosit si doua produse bulgaresti care mi s-au parut interesante:
   STARTOVIT  pentru stimularea si acclerarea dezvoltarii familiilor de albine. Substante active : sodiu , clor , cobalt , fosfor. Actiune : ionii substantelor active continute stimuleaza producerea si depunerea oualor de catre matca. Cu o atentionare : Recomandat a se forta aceste familii doar daca se urmareste divizarea lor / obtinerea de roi.
   NOSESTATin tratamentul nosemozelor la albine. Substanta activa : acid formic , iod glicerina   kalii iodidum si tinctura de menta. Actiune : efect antiseptic , pentru combaterea Nosema Apis si a sporilor acesteia.
dar daca folosim STARTOVIT fara intentia de a obtine roi ,ce se poate antampla? :uimit:
A inceput sa se vada efectul Startovitului : daca nu stau pe stupi ii scap la roit . Familie iernata pe 5 rame acum a trebuit sa-i rup botcile de roire chiar daca nici macar inca nu am ajuns la salcam.  Sper ca in momentul in care ajunng la salcam culesul sa fie masiv si sa scap de tendinta de roire plus ca-i sparg pe toti "smecheriii".

D006

"pai ce sa spun, incearca si tu, daca poti, fara jigniri si minciuni si mai vedem"
Nu mai e nimic de vazut. Nu te vom mai deranja. Daca tot ce ai spus despre noi e adevarat, e problema dumitale ca traiesti in minciuna.Numai de bine!

Cristian IONITA

Citat din: Laurag....
... Nu te vom mai deranja...
Multumesc, sper ca si sotul dumneavoatra sa procedeze la fel

D006

Salcamul a debutat in forta , azi la Calafat au fost 7 kg. la cantar .
   Vremea tine cu noi , poate anul acesta ne scoatem parleala ... :hi:

D006

Si in zona de campie a Vrancei a inceput sa infloreasca, insa zona a fost grav afectatata de bruma.
In consecinta raman pe vatra la rapita in ideea in care am pe cantar un spor zilnic de 1,7 kg media pe zi.

D006

Si eu sunt inca la rapita si inca baga bine , salcamul incepe cam de vineri.

D006

Salcamul e pe inceput la padurea unde merg eu , sper sa fac si ceva miere  :razz:

D006

Frumoase  flori si  sper  sa  umpleti  butoaile.Spor  la  treaba. :hi:

D006

Salcamul din cate stiu incepe sa secrete nectar in anumite conditii de temp si dupa 3-4 zile de la inflorire.

D006

Ai  dreptate !  azi  la rapita am avut 4 kg. la cantar asa ca nu imi permit sa plec la salcam mai ales ca trag mierea de la rapitza . Intamplator am gasit si aceasta rama care merita pozata :

D006

Frumoasa rama dar cred ca matca are ceva scapari(rateuri).
Cu respect Propomit

Bătrânul

Propromit promite ca nu mai vorbesti prostii !

D006

Citat din: propomitFrumoasa rama dar cred ca matca are ceva scapari(rateuri).
Cu respect Propomit
POLIALELIA are rol in determinismul sexelor.. Ea este definita de existenta mai multor gene alele , al caror raport influenteaza diferentierea sexuala.
Atunci cand aceste gene se gasesc in stare heterozigota rezulta o femela (matca sau albina lucratoare) pe cand atunci cand sunt in stare hemizigota (unic reprezentata , determinata de haploidie) sau homozigota (doua alele identice) rezulta masculul.
Trantorii homozigoti diploizi nu ajung niciodata la maturitate datorita secretiei unui feromon care determina albinele lucratoare prezente in stup sa-i devoreze.
Acest FENOMEN CANIBALIC este perceput de catre albinele lucratoare imediat ce larva tanara eclozioneaza. in celule ramase libere in urma disparitiei trantorilor homozigoti diploizi matca depune oua din care vor iesi larve ce au cu 3-4 zile mai putin decat cele din depozitia anterioara. Acelasi decalaj intre doua serii determina aparitia fenomenului de "cuib lacunar" (larve imprastiate printre celule capacite).

D006

Eram dator cu centrifuga  :zzz:  , pt. ca productia la rapitza este mare am dat drumul la trupa de soc , scuzati hala , nu este inca terminata .