Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cu tot respectul dar d-voastra cine sinteti , va intreb f, serios . problema mea e cu Dragos .

filip

Citat din: crinulCu tot respectul dar d-voastra cine sinteti , va intreb f, serios . problema mea e cu Dragos .
Laura e sotia lui Dragos.Responsabila cu extrasul =D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Frumos filmulet daca nu spuneai ca e din Spania credeam ca e tot o pacaleala ca ceailalta . Mi -am adus aminte de anii cind am inceput sa practic apicultura 85, prima centrifuga asa am avut-o cu roti dintate , extrageam si eu cite o rama cu puiet ,iar fagurii tot erau mai frumosi dar depinde si acest film cind e facut daca e de acuma ??????

D006

Scuze nu am stiut . ma chiar miram cum un medic si bun stupar sa mai lucreze asa .

D006

Inteleg ca ai facut extractie la ramele din cuib, insa erau capacite ?
In mod normal nu ar trebui albinba sa o care in cat si sa isi faca loc de ponta ?

D006

Am spus ca procedam as la inceput atunci umblam dupa miere in stup ca ursu , e vorba de mierea din coroane si marginase citeodata si pe marginase mai e puiet , mai sint si cuiburi blocate la cules mare , dar normal asa cum ai spus ar trebui sa fie  si asa si este la stupul bine pregatit inainte de cules.

D006

Apropo de filmul de mai sus , e facut in  Spania tara nr. 1 in Europa in apicultura .
       La mine incepe treaba la greu , rapita da in continuare nectar la greu iar unele familii au intrat la "greva"

Bătrânul

propun sa le dai AER de sus ! Ia folia si pune sita cu o cirpa, pinza,.... Le este cald

filip

Ala are si ceva botci sigur.dupa cum arata :nod:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Eu si Laura va salutam din lanul de rapita !
        SPOR LA MIERE !

D006

Citat din: dragos2006Apropo de filmul de mai sus , e facut in  Spania tara nr. 1 in Europa in apicultura .
       La mine incepe treaba la greu , rapita da in continuare nectar la greu iar unele familii au intrat la "greva"
Dragos  tu  crezi  ca  un  apicultor poate   extrage  mierea de  la  500 familii cu  o  asemenea  scula,aici  daca ii  prinde  cu  prostii  de  astea nu  mai  vinde  miere plus ca  filmuletul este  facut  de  niste  pirligari din  ce  stiu  ce  sat  uitat  de  lume.Eu  lucrez sfirsitul  de  saptamina  la  unul  care  are  1500 de  stupi si  credema  ca  are sala  de  extractie si  ambalare  a  produselor cu  o  igiena  deosebita si i-ti  dau  un  ex..nu  ma lasat sa  gust  mierea  cu  lingurita  care  scotea  probe pt  analizarea  mierii . :hi:

D006

Abeja tu ai dreptate dar spune-ne si noua daca stii , daca nu intreaba-l pe respectivul stupar cu cat vinte kg. de miere ?  Cate fonduri nerambursabile a accesat ? si cate credite cu dobanda subventionata a luat ?

D006

Eu  ma refer la  filmulet  si  nu  la  tine,sint  de  acord  cu  noi  romanii facem  treaba  cum  putem, dar  nu  da  ex de  astea de  prost  gust si  cu  putin  adevar.

D006

Dar te rog intereseaza-te cati bani a bagat spaniolul in afacerea cu albine , bineinteles daca poti.

D006

Stefan va saluta !