Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: dragos2006Munca la stupina Victor Dumitru
de unde este vanzatorul ,mai are de vanzare?
vreau sa cumpar si eu daca este din Buzau

D006

Citat din: dragos2006Tranzactii apicole
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/ECGBCO2IbRg[/youtube]
Excelenta postare!Excelent material didactic!
Omul cat traieste invata!Am invatat de aici cum nu trebuie sa arate o colonie de albine si ca trebuie evitat un anumit producator de stupi!
Multumiri autorului postarii!

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006Din batrani am invatat si eu la randul meu am experimentat , toamna si primavara la regina ii place sa depuna ponta in rame inchise la culoare . Personal si in aceasta primavara am largit cuibul cu rame albe si la cativa a avut efect pur si simplu de diafragma .
   Ramele negre nu sunt o problema ai timp suficient la salcam si tei sa le schimbi plus ca-ti faci si ceara pentru anul urmator . Daca vrei proba de faguri negri cauta intr-o anumita zona a Ardealului si vei fi surprins sa gasesti si rame de 10 ani ! nu glumesc.
da da da ... gargara ieftina
regina depune oua unde are loc .... faptul ca-i dai rame negre nu o face decat sa depuna cat mai rasfirat .... adica vezi doamne ai taspe rame cu puiet ... dar e cate putin pe rama .... total inadecvat as spune eu.
Daca ramele negre sunt atat de bune de ce-s puse la vanzare? de ce vanzatorul nu le pastreaza pe acestea si nu ofera rame de 1-2 ani in stupii de vanzare?
Este a nu stiu cata oara cand arunci "pastile"? ce te tot codesti .... spune clar si raspicat cine din Ardeal are rame de 10 ani?

D006

Daca doream sa va manipulez as fi putut sa filmez o familie "preparata " dar asa am ales o familie intamplator .
   Si de ce am pus acest film ? : vanzatorul de un an are un loc de munca foarte bine platit si numai are timp de stupi , asa ca a vandut pe ales 32 de familii din 50 . Aceasta este o problema generala : nu poti da o slujba de aproape 1000 euro pe luna pe vrabia de pe gard numita apicultura. Iar cumparatorul este un "tanar " pensionar care nu vrea sa-si petreaca pensia in casa.
PS.  Matcile din zona Buzaului merg foarte bine in zona Constanta. :hi:
PPS.  am uitat sa precizez : toate familiile vandute sunt roi din 2008 cu reginele aferente , pe pariu ! o astfel de familie va da cu mult mai multa miere la salcam decat una care are regina incerta.

D006

Daca erati atenti la film ai fi observat un amanunt important in apicultura : calitatea lazilor , cumparatorul s-a bucurat la pret si a cumparat cutiile de la un mare producator dar sunt jale dupa un an , crapate si nu mai corespund dimensiunilor . Atentie cand cumparati cutii !

filip

Apropos a ramas culegatoare de un nucleu pe 3 rame.Doar atat spun. :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Nu contest faptul ca e slaba familia etc.Dar eu daca vand o familie ,trec toate ramele in lada cumparatotului ,apoi asez lada pe acceias pozitie .Si seara ia clientul STUPUL CUMPARAT.
Ma mananca limba,am zis. :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Normal ca familiile au fost luate seara , ca nu era sa filmez pana seara ...
  Eu am filmat doar patru minute dintr-o munca de cateva ore.
PS voi mai face filme pe unde merg pt. ca vad ca va plac si starnesc interesul !

CRISTI M

Asa arata floarea de salcam in Olt

CRISTI M

Are 3,5 cm , fara codita

CRISTI M

Poza

CRISTI M

Stupii vanduti sunt cam slabuti .
Dar nici ca ai mei , pe 9 rame puiet din care 5-6 capacit .
Am in 5 stupi botci de roire - problema mare mare de tot , mai bine ca cei din filmulet .
Maine vin cu poze .

filip

Citat din: CRISTI MStupii vanduti sunt cam slabuti .
Dar nici ca ai mei , pe 9 rame puiet din care 5-6 capacit .
Am in 5 stupi botci de roire - problema mare mare de tot , mai bine ca cei din filmulet .
Maine vin cu poze .
Salti tot puietul in magazie 1/1,rupi botcile iar in cuib pui matca si rame goale .Intre cuib si magazie pui GRATIE HANEMAN =D

CRISTI M

Incerc maine .
Dar albina este pe 18-20 rame .

viorel_v2000

Citat din: dragos2006
  Pentru mine 5 rame complet ouate acum sunt suficiente pentru un salcam linistit fara ca familiile sa intre in frigurile roitului . Eu unul la salcam am nevoie de miere stocata in faguri si nu consumata pentru roire . :wink2:
Nu stiu cand infloreste salcamul la Dvs.
Am inteles ca filmarea s-a facut in 24.04
Daca salcamul infloreste in jur de 25.05 familia  este OK!
Mie insa, mi s-a parut o famile slaba pentru aceasta data.