Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Munca la stupina Victor Dumitru

D006

poza de familie

D006

Tranzactii apicole
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/ECGBCO2IbRg[/youtube]

Bătrânul

Ramele sint frumoase ! dar unde erau albinele ????? sau a fost "cal de dar" ?? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Cristian IONITA

:zzz:
pana si eu care-s paralel cu fenomenul imi dau seama cum si de ce au fost formati acesi stupi
1. se cauta un doritor de cumparat albine (de preferat incepator si mai fraierache asa)
2. cu 1-2 zile inainte de data vanzarii se aduna ramele vechii si negre (dar cu puiet) de prin toata stupina in stupii pe care dorim sa-i vindem
3. cand vine cumparatorul (avem grija sa fie ziua) ii prezentam si transferam marfa .... ca mai raman multe albine pe afara nu-i nici un bai .... ca tot in stupii vanzatorului ajung
sa te tii apoi pbe pe capul cumparatorului .... mai ales daca prinde cateva noptii mai racoroase ....
chiar nu intelegeam eu de ce nu gasesc mai deloc sa cumpar roi la pachet .... pai cum ar mai putea atunci distinsii apicultori cu experienta sa-si valorifice vechiturile de rame si matcile gata de reforma :rotfl:

D006

Sa bati  drumu  din  Constanta pt a  cumpara  asemenea  familii nu  cred  ca  ar  fi  corect,teapa,teapa.pacat :nono:
Acum  in  serios,eu  nu  pot  sa  fac  asa  ceva si  le-as  da  cadou.

Bătrânul

Am stupina in livada proprie . Exista cules de sub pomi . Pot stropi cu substanta daunatoare albinelor dimineata inainte de esirea albinelor , sau seara fara pierderi ????????? Va multumesc pentru sfat si motivatii .

D006

Citat din: BatrinulAm stupina in livada proprie . Exista cules de sub pomi . Pot stropi cu substanta daunatoare albinelor dimineata inainte de esirea albinelor , sau seara fara pierderi ????????? Va multumesc pentru sfat si motivatii .
Este o  gluma,poate  patesti  ca  dl Bismark.Trebuie  sa  folositi chimicale  care  nu  sint  asa  daunatore pt  albine,chiar  daca  albinele  nu  vor  fi  prise  in  timpul  stropitului nectarul  adunat poate  sa  va  omoare  stupina  pe  timpul  iernii s-au  in  cel  mai  scurt  timp  posibil, cind albinele  vor  incepe  sa  consume nectarul  toxic.Este  o  parere  personala.

D006

Citat din: abejaSa bati  drumu  din  Constanta pt a  cumpara  asemenea  familii nu  cred  ca  ar  fi  corect,teapa,teapa.pacat :nono:
Sincer daca poti raspunde la doua intrebari ;
  1)  pe cate  de multe familii ai fost propietar in viata ta ?
   2) cata miere ai vandut cel mai mult din productia proprie intr-un an ?

D006

Citat din: dragos2006
Citat din: abejaSa bati  drumu  din  Constanta pt a  cumpara  asemenea  familii nu  cred  ca  ar  fi  corect,teapa,teapa.pacat :nono:
Sincer daca poti raspunde la doua intrebari ;
  1)  pe cate  de multe familii ai fost propietar in viata ta ?
   2) cata miere ai vandut cel mai mult din productia proprie intr-un an ?
Dragos nu  te  supara de  concluzia mea,nu  cred  ca are importanta nr  de  familii si  productia  vinduta.Am citit  si  trait  printre  albine  de  la  9 ani, am  lucrat  ca  apicultor  avind  sub  ingrijire  125 familii de  albine, am  20  familii si  aici unde  pt  un  strain  i-ti  trebuie o  lupta  ffmare pt  a  detine  stupi.Recolta  o  regalezi  la prieteni.
-te  rog  sa-mi  zici  daca  albinele  vindute  ar  fi  bune  pt  tine?
-nu  vreau  sa  supar  pe  nimeni si  a  fost  doar o  parere,daca  te-am  deranjat  i-mi  cer  scuze.

D006

Sa facem un calcul : cate celule are un decimetru patrat de fagure pe ambele parti ?
  - cati decimetri  patrati are o rama Dadant ?
- ce cantitate de albina iese dintr-o rama Dadant ouata complet ?
  - De ce cantitate de albina este necesara pentru a umple o cutie cu zece rame ?
  Pentru mine 5 rame complet ouate acum sunt suficiente pentru un salcam linistit fara ca familiile sa intre in frigurile roitului . Eu unul la salcam am nevoie de miere stocata in faguri si nu consumata pentru roire . :wink2:

Cristian IONITA

pai ... in teorie e oki, dar in practica pot aparea situatii neprevazute .... alea 5 rame cu puiet de acum nu au albina de acoperire, daca si-a uitat baba dochia vre-o sdreanta de cojoc .... din alea 5 rame cu puiet probabil vor ramane 2 peste nici 2 nopti cu 5-6 grade.
In plus .... suspect de multa ponderea fagurilor "taciune" ca sa nu-ti dai seama ca aceea e o familie de "adunatura" si nu una care a trecut iarna. oricum ai dau e teapa .... iar ala de vinde "tepar".

D006

Din batrani am invatat si eu la randul meu am experimentat , toamna si primavara la regina ii place sa depuna ponta in rame inchise la culoare . Personal si in aceasta primavara am largit cuibul cu rame albe si la cativa a avut efect pur si simplu de diafragma .
   Ramele negre nu sunt o problema ai timp suficient la salcam si tei sa le schimbi plus ca-ti faci si ceara pentru anul urmator . Daca vrei proba de faguri negri cauta intr-o anumita zona a Ardealului si vei fi surprins sa gasesti si rame de 10 ani ! nu glumesc.

D006

Nu stiu ,mie  mi  se  par  familiile  f  slabe si  este  adevarat ca  multa  albina  este  plecata  la  cules dar  si  tu  ai  comentat  in  timpul  inregistrarii ca  ai  5 rame  albina  si  3 cu  puiet.In  alta  postare ai  zis  cum  fac  unii  apicultori (inselaciune) inainte  de  a-si  vinde stupii si  in  acest  video  se  cam  adevereste ,plus  ca  apicultorul  nu  este  din  Moldova.Daca  tii  legatura  cu  acel  cumparator, sa ne  zica  si  noua  ce  recolta  a  scos la salcim.Sa nu  o  ei in  forma  de  rautate este doar un  comentariu ca  de  aia scriem  pe  forum.

D006

Tocmai acesta este rolul forumului : sa schimbam idei !
  Problema la salcam la noi este ca mugurele floral a cam fost afectat de inghetul dat dupa sarbatorile de Paste.  Daca salcamul da si ai vreme buna sigur acele familii vor face miere , vom trai si vom vedea !