Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Am dus stupii de cateva zile la rapita,si istoria (vremea) parca se repeta in fiecare an in zona mea , ploaie , vant , frig noaptea , cam utat in general.  Macar familiile sa se dezvolte ca miere nu cred ca voi scoate.
PS. Forumul Apiardeal in nici doua luni a mai adaugat 100 de useri ajungand la 800 MEMBRI LOGATI.  Multi inainte !

PricopArthur

Citat din: filip
Citat din: CRISTI MStupii vanduti sunt cam slabuti .
Dar nici ca ai mei , pe 9 rame puiet din care 5-6 capacit .
Am in 5 stupi botci de roire - problema mare mare de tot , mai bine ca cei din filmulet .
Maine vin cu poze .
Salti tot puietul in magazie 1/1,rupi botcile iar in cuib pui matca si rame goale .Intre cuib si magazie pui GRATIE HANEMAN =D
Nu m-am gandit niciodata la floicica asta. Superb! si multumesc!
Miere multă şi inimă curată!

PricopArthur

Citat din: abeja
Citat din: BatrinulAm stupina in livada proprie . Exista cules de sub pomi . Pot stropi cu substanta daunatoare albinelor dimineata inainte de esirea albinelor , sau seara fara pierderi ????????? Va multumesc pentru sfat si motivatii .
Este o  gluma,poate  patesti  ca  dl Bismark.Trebuie  sa  folositi chimicale  care  nu  sint  asa  daunatore pt  albine,chiar  daca  albinele  nu  vor  fi  prise  in  timpul  stropitului nectarul  adunat poate  sa  va  omoare  stupina  pe  timpul  iernii s-au  in  cel  mai  scurt  timp  posibil, cind albinele  vor  incepe  sa  consume nectarul  toxic.Este  o  parere  personala.
Depinde de inscticid.
Anul asta, in jurul stupinei mele s-au stropit cateva sute de hectare cu insecticid daunator albinelor, si nu a murit nici o albina.
Miere multă şi inimă curată!

D006

La mine am grau de jur imprejurul stupilor si a  fost ierbicidat la greu in prezenta albinelor dar nu am avut mortalitate .
  Sper ca de luni sa se indrepte vremea pt. ca rapita promite mai ales ca de 1 mai in jumatate de zi cantarul a crescut cu un kg.

D006

Este Duminica , inceput de mai , haideti sa visam cu ochii deschisi :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/ZMAogAqgsis[/youtube]
  Ce frumoasa este lumea noastra !

D006

Dragos, cum e salcamul in zona Buzaului ??

D006

UNii spun ca la Rusetu este cam afectat , inca nu am fost sa vad dar cred ca este parit numai pe margini , salcamul doi este OK.
oricum trebuie verificate si padurile din zona Bogza _ Sihlea , NU SUNT DE NEGLIJAT  !

D006

Salcamul 2 este in jurul Odobestiului, iar sc 3 e la vreo 35 de km, spre munte si nu e afectat de bruma de acum doua saptamani, insa salcamul 1 din zona de campie am aflat de la padurarul de canton ca e afectat, mugurii sunt negrii si ca doar cei mai batrani ce infloresc mai tarziu nu au fost afectati.

D006

Totusi cred ca am sa ma duc si la sc 1.
Nu vad ce as pierde, nu cred sa fie afectat 100%.

D006

Obligatoriu trebuie sa mergi ceva ceva tot se face decat sa stai pe vatra , nu este exclus sa ajung si eu prin zona Sihlea.
  Sa  nu uit ! o poza de pe vatra inainte sa plec la rapita :

trantorash

Citat din: dragos2006Obligatoriu trebuie sa mergi ceva ceva tot se face decat sa stai pe vatra , ... :
Subscriu ! mai bine mai putin decat deloc !
In zona mea (Pitesti-AG) salcamul nu este afectat. :hi:

D006

Citat din: dragos2006Obligatoriu trebuie sa mergi ceva ceva tot se face decat sa stai pe vatra , nu este exclus sa ajung si eu prin zona Sihlea.
Ai grija pe unde lasi stupii in zona Sihlea, stii la ce ma refer.......... :mad:

D006

Citat din: florinpng
Citat din: dragos2006Obligatoriu trebuie sa mergi ceva ceva tot se face decat sa stai pe vatra , nu este exclus sa ajung si eu prin zona Sihlea.
Ai grija pe unde lasi stupii in zona Sihlea, stii la ce ma refer.......... :mad:
spune direct Florine  ...BETIVANI si HOTI :nod:

Cristian IONITA

a ... pai nu-i pba .... ca Dragos e de-al lor :rotfl:

D006

Ieri 4 mai 2009 am fost in judetul  Vaslui la firma Apisrom pentru a-mi produce fagurii artificiali pe anul in curs. Gazda mea in judet a fost Lulaky care m-a dus pe la stupinile forumistilor  APIARDEAL  din Vaslui .
  Multumesc in mod special gazdei mele precum si stimatei dumnealui sotii care ne-au facut o sedere placuta pe plaiuri vasluiene.
  PS. Momentan timpul nu-mi permite da voi reveni pe larg cu impresii de la Vaslui dar si de la firma Apisrom unde consider ca este cea mai moderna  MENTALITATEA din procesarea apicola romaneasca.