Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: dragos2006azi la stupi
Cemi vad ochii! Nea Dragosee, ce tii mata pe 7 rame, altii ar tine pe 3 rame. Ce stup e ala si cum creste puiet dc e cate o palma de albina rasfirata, vorba dl. alui de sus??? Dc la noapte sant -1 gr, mor toate larvele cu oua cu tot.
Da-o dreak, asta nu e apicultura!

D006

Fiecare cum poate ! eu stiam ca albinele la frig se strang pe puiet. La noapte s-ar putea sa fie si mai jos de -1 grad , maiine ma duc sa vad daca mai sunt larve si oua . 
  Multumesc de sfat !

D006

Dl.Dragos!Familia aratata nu are matca,sau ai o matca nefecundata,trebuie lichidata.La data asta daca nu are puiet scutura dl.doctor!

D006

Daca erati atent la film ati fi vazut ca are doua rame cu puiet , mai cititi si ce  scrie.
  Am si o poza cu regina dar este putin mai neclara , din acest motiv nu am pus-o ieri , dar va o arat asa :

D006

Migdalul s-a deschis total este plin de albine :

D006

In padure salcia este de o frumusete rara , cu un zumzait de albine parca rupt din basme :

D006

Iar floarea de corn este la maturitate , frumoasa priveliste !

D006

Aztazi la Mures a fost o nadusala,un cules foarte frumos,au adus si nectar nu numai polen.Toate erau trecute peste diafragma,acoperau doua rame dincolo de diafragma,dar n-am largit cuibul,ca noaptea daca racoare se retrag in cuib.Abea acum sa apucat matca sa depune ponte serios.Am cateva familii care acopera 13-14 rame.Daca nu voi intervenii roiesc inainte de salcam.Nu am aparat de foto si nici numa pricep sa va pun,ca sa va conving ca nu-i minciuna.Fara sa fi dat turta.
Numai rame cu miere.Am 134 de familii si in pastoral nu pot duce numai 96 de familii.Restul trebuie sa le vind
.

gudas valentin

Citat din: szlörincAztazi la Mures a fost o nadusala,un cules foarte frumos,au adus si nectar nu numai polen.Toate erau trecute peste diafragma,acoperau doua rame dincolo de diafragma,dar n-am largit cuibul,ca noaptea daca racoare se retrag in cuib.Abea acum sa apucat matca sa depune ponte serios.Am cateva familii care acopera 13-14 rame.Daca nu voi intervenii roiesc inainte de salcam.Nu am aparat de foto si nici numa pricep sa va pun,ca sa va conving ca nu-i minciuna.Fara sa fi dat turta.
Numai rame cu miere.Am 134 de familii si in pastoral nu pot duce numai 96 de familii.Restul trebuie sa le vind
.
Cu ce matci lucrati?
              Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Daca eu as avea asemenea familii la rapita as da recital !
   Eu unul ma multumesc ca doar la salcam 1 sa am asemenea familii ! dar  cu conditia sa fac miere de salcam care nu cristalizeaza !  :nono:

D006

Nu maduc la rapita.Este de parte,noaptea frig,ziua bate vant rece.Prognoza timpului,se astapta vreme rece, cu bruma aproape toata luna mai.Daca asa va fi nici la salcam nu facem treaba.Meteriologii m-a facut pesimist.
Cine are veste mai bune?

stefan1

Astazi (ieri) la mine a fost o zi cu adevarat de primavara. A urcat temperatura pana la 20,1 grade, cu cer semisenin. A fost prima zi de cules bun si prima zi cand a crescut cantarul (+0,7kg). Am si controlat primii stupi. Nu au consumat multa miere,dar fata de anul trecut este o intarziere in puiet.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: dragos2006Fiecare cum poate ! eu stiam ca albinele la frig se strang pe puiet. La noapte s-ar putea sa fie si mai jos de -1 grad , maiine ma duc sa vad daca mai sunt larve si oua . 
  Multumesc de sfat !
Ma pripii io cu comentatu', ma cam pricep la sportu asta... E si video de vina, e facut de telefon, e intunecos, nu vaz prea bine ce e acolo.
Ma mai uitai odata siu acuma vazui ca era pe 8 rame si ai tras doua rame dncolo de diafragma. E inportant cat polen cara, ca dupe asta se cunoaste o familie buna acuma, daca cara bne polen e bine.
Acuma cunosti stupu deafara fara problemo dupe cat polen aduce.
PS: dupa rama aia buna care o descapacisi dupa diafrgama, zic ca nea dragos e baiat galant cu albina.

D006

Sper ca la vara sa-mi cumpar o camera performanta si sa reusesc sa fac filme si poze HD .  Acum sunt la stadiul de amator cu telefonul , dar totul are un inceput.
   Polen au carat ca la "balamuc " ieri am avut pus 500gr. la cantar. Bineinteles polen , nectar si apa , sa nu uitam importanta apei in aceasta perioada.
  Azi am fost si la vie , am sadit butasi de otonel...

D006

Natura parca a explodat , este un cules de toata frumusetea , dealurile sunt pline de flori !  Albinele au invadat tote pasiunile !