Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Scuze pentru calitatea filmului dar e prea frumos zumzetul albinelor :

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Q_05RWbx5UE[/youtube]
  Uiti de tot cand vezi albinele la cules !

D006

salutari, la fel si aicea (langa cluj )totul prinde culoare si viata, azi am primit primea mea lada cu 2 familii, una pe 6 rame si una pe 7 frumoase foc, dupa ce le-am mutat de la un prieten la mine au iesit afara sa inspecteze zona , nu am vazut asa multe vreodata, in 30 de minute s-au linistit si dupamasa veneau galbene pe picioruse ca aurul, maine le fac o inspectie sa vad ce si cum, cred ca sunt blande ca stateam langa stup la 5 metri si nu aveau treaba mea, zburau si veneau in graba mare,sper sa fie totul ok. spor la treaba si zile senine in continuare

andrei_salaj

cel mai important pt tn ca incepator...ca si eu am patit la fel..incearca pe cat posibil sa le deranjezi 1 data pe saptamana..nu mai mult...eu al inceput umblam de 4-5 ori pe sapt la ele...asta e greseala incepatorilor...

D006

salutari, o sa umblu la ele sambata sau vineri cred, sambata sunt liber toata ziua, o sa le dau putin fum si aer proaspat, doamne a asa de frumos afara toate plantele prind viata si se simte aer proaspat, albinutele zboara ca nebunele :) , dar mare mi-a fost mirarea cand am deschis urdinisurile si au iesit afara, nu s-au dat la mine si la tovarasul meu de la care le-am primit, sper sa fie 2 familii cuminti cat de cat, multumesc andrei pt sfat, stie cineva cand ar trebui sa le verific sau e bine oricand, ma refer la ce perioada din zi ? multumesc inca odata colegi si din nou spor la treaba :hi:

D006

D-le dragos frumoase poze, intradevar totul prinde viata , cat despre filmari e bun si un telefon macar avem ce vedea, dumneavoastra sunteti profesionist in apicultura nu in filmari video :razz:  :) , asa ca nu va faceti griji sunt bune pozele, spor la traba si zile senine :hi:

D006

Gata am terminat cu alegerile de acum ne ocupam de apicultura ! Eu imi fac probleme sa ajung in fiecare familie macar o data la 10 zile! Trebuie sa dau cu varachet la inceputul saptamanei viitoare , poate incepem sa discutam si despre tratamente.

D006

am sa merg si eu la apicola luni sa iau varachet, dupa inspectia de sambata saptamana viitoare le afum si eu nitel, aveti dreptate d-nule dragos la cati stupi aveti e mai greu putin, la al meu cu doar 2 familii e usor :razz: , dar o sa se inmulteasca incet incet.  :hi:

andrei_salaj

Citat din: jucausullsalutari, o sa umblu la ele sambata sau vineri cred, sambata sunt liber toata ziua, o sa le dau putin fum si aer proaspat, doamne a asa de frumos afara toate plantele prind viata si se simte aer proaspat, albinutele zboara ca nebunele :) , dar mare mi-a fost mirarea cand am deschis urdinisurile si au iesit afara, nu s-au dat la mine si la tovarasul meu de la care le-am primit, sper sa fie 2 familii cuminti cat de cat, multumesc andrei pt sfat, stie cineva cand ar trebui sa le verific sau e bine oricand, ma refer la ce perioada din zi ? multumesc inca odata colegi si din nou spor la treaba :hi:
cel mai bn e sa le verifici pe timp frumos...eu de ex verific cuibul dupa ora 17...acum depinde de perioada anului...
de ce?daca verifici dimineata...le strici ziua..ele nu prea vor mai culege mare lucru in ziua respectiva....
la orice nelamurire intreaba..oricat de banala..se va gasi cnv sa iti raspunda..mai bn intrebi decat sa faci o prostie..eu la inceput nu stiam de acest forum...le-am facut toate pe greseala mea...dar acum e mult mai bn...am acumulat la cunostinte intr-un an si cv de numa numa...sanatate :hi:

D006

Vremea este fantastica si albinele muncesc cu spor , dar sa nu uitam de nevoia de apa si minerale a albinelor , este bine ca la o caldare de apa sa punem o lingura de sare. Daca nu au apa aproape ele vor pleca la distante mari in cautarea apei si vor pierde mult timp.

D006

Un lucru important in viata unui stupar este reprezentat de intalnirea cu alti apicultori , la mine la Ramnic cam asa decurge o intalnire , mai ales ca era ziua de nastere la un prieten.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/jsqnXoeKRlM[/youtube]

D006

Azi am filtrat protofilul si a iesit foarte bun , la pret este undeva la 15 ron/kg. , ieftin si bun , miroase de parca am adunat  toate florile de pe camp.
  Comparatie intre al meu si cel de la ICDA doar la culoare.

catel

Citat din: andrei_salajcel mai important pt tn ca incepator...ca si eu am patit la fel..incearca pe cat posibil sa le deranjezi 1 data pe saptamana..nu mai mult...eu al inceput umblam de 4-5 ori pe sapt la ele...asta e greseala incepatorilor...
vezi de aceea este bine sa ai peste 20 de familii. sa-ti dea ele de lucru tie.
:hi:
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

ALBINUTA

La domnu cu friptura cred ca nu-i prea traiesc albinele...Are figura de killer, saracele vietuitoare crapa de frica numa cand ii aud vocea, dar sa -l mai si vada..Acu mi-am dat clar seama ce fel sunteti! nu ai cu cine dialoga. Voi nu sunteti decat pentru scandal.Va lipseste latura aceea umana domnu Dragos! Sunteti doctor!Nu am facut decat o constatare.

catel

Citat din: dragos2006Natura parca a explodat , este un cules de toata frumusetea , dealurile sunt pline de flori !  Albinele au invadat tote pasiunile !
diferenta mare,abia acum a aparut asa ceva si la satu mare.
din greseala am dat si raportati. scuze
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006Un lucru important in viata unui stupar este reprezentat de intalnirea cu alti apicultori , la mine la Ramnic cam asa decurge o intalnire , mai ales ca era ziua de nastere la un prieten.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/jsqnXoeKRlM[/youtube]
spune sincer ... este ca va plac si manelele?  :rotfl: