Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

multumesc domnul dragos. inca o intrebare. imi place ideea cu plasa dar iarna la impachetat cum faceti? pe la mine toti merg pe ideea saltelei deasupra podisorului. poate va pun sa va repetati dar mai bine intreb de mai multe ori si fac odata. multumesc
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Da si eu pun salteaua pe podisor plus o folie de polietilena.  Maine e "Buna vestire" si nu pun mana pe stupi dar joi mai pun niste poze.

D006

Azi la stupi a dat o zapada pe cinste !

D006

Dar apoi a venit si soarele...

bee_lover

si la noi o inceput pe la 12, de dimineata era soare...

D006

La mine acasa in Rm, Sarat a inflorit migdalul.

albinasebes

multumesc pt lamuriri. azi la mine a nins putin, a dat apoi soarele, dar a fost un vant crunt ca iti intra prin haine si aveai impresia ca esti dezbracat. urata treaba. sper sa se mai incalzeasca pe sapt viitoare ca asa se lauda la prognoza meteo.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Da, aici a inflorit salcamul la cateva strazi de mine dar sunt asa de multi portocali infloriti ca nu cred ca albina se uita la salcam.
Amicul Clyde a scos cei 200+ de stupi de la polenizarea migdalelor si a recoltat 2500lb(1200kg) de miere. Acum le are la avocado si asteapta sa intre in livezile de citrice. Acolo cica este munca multa adunandu-se 1/2kg de miere pe zi pe stup si trebuie sa ai magazii goale la indemana si sa extragi rapid.

D006

FAMILIILE AU INCEPUT SA SE TUREZE si reginele sa mareasca ponta . La cantarul de control am avut o scadere de 800 gr. in 4 zile din care a zburat 3 zile . Plus ca i-am dat si 400ml de sirop. Daca acum vine caldura treduie sa avem mare grija ca ponta sa fie cat mai "stransa " , regina poate oua foarte mult dar daca vine un frig albina nu va putea acoperi tot puietul si astfel mult va muri si de aici izvorul de boli. Familiile le stangem pana avem albina pe diafragma. de sambata vor aduce polen ca la "balamuc" daca intervenim si cu sirop facem toate conditiile pentru dezvoltarea optima a familiei in vederea marelui cules.

Adrian Roman

Dupa cum arata pe la noi in MM timpul, va trebui sa le hranim serios si multa vreme.Zaharul brun are ceva inconveniente?

bucovineanu

Citat din: Adrian RomanDupa cum arata pe la noi in MM timpul, va trebui sa le hranim serios si multa vreme.Zaharul brun are ceva inconveniente?
Daca timpul se va incalzi serios si albinele vor prinde culesuri la salcie si pomi nu va fi nevoie de hranire. Daca in toamna nu s-au asigurat rezerve suficiente, trebuie intradevar sa fie hranite, deoarece acum consumul este marit si lipsa hranei din abundenta duce la stagnarea dezvoltarii. Cat priveste zaharul brun are marele inconvenient ca este foarte scump. Dar aici e foarte bun zaharul alb.

D006

Eu am cumparat zahar de pe unde am apucat dar am observat ca unul e mai inchis la culoare iar altul mai alb , este vre-o diferenta intre ele ? mentionez ca siropul din zahar mai inchis la culoare iesea si el mai inchis , conteaza oare ?

stefan1

Citat din: Adrian RomanDupa cum arata pe la noi in MM timpul, va trebui sa le hranim serios si multa vreme.Zaharul brun are ceva inconveniente?
Eu sper ca primavara sa fie foarte buna tocmai pentru ca este intarziata. Daca salcia inca nu s-a deschis, eu cred ca se pot strange cantitati bune de polen si nectar, tocmai pentru ca ,daca vremea se indreapta, acum zilele sunt mai lungi, noptile mai putin reci. De asemenea culesurile vor fi fara pauze mari intre ele.
Spun doar din trecut, in general anii cu primaveri tarzii erau ani apicoli buni. Si culesul de salcam ar putea sa fie mai bun din aceleasi considerente. E adevarat ca stupii nu ajung chiar la puterea normala in momentul infloririi salcamului, dar e compensat de secretia mai buna a florilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

PricopArthur

Citat din: dragos2006Eu am cumparat zahar de pe unde am apucat dar am observat ca unul e mai inchis la culoare iar altul mai alb , este vre-o diferenta intre ele ? mentionez ca siropul din zahar mai inchis la culoare iesea si el mai inchis , conteaza oare ?
Nu stiu sa iti raspund exact, dar parca zaharul  inchis la culoare nu este bine rafinat.
Insa, siropul ar fi mai bine sa fie facut cu ceai nu cu apa.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Pun Protofil , si cand cand imi va iesi prima sarja de protofil , plantele ramase dupa strecurare le voi folosi la sirop.  Apropo , am deschis borcanul cu protofil si miroase de minune !!