Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Ma bucur ca esti multumit.
O primavara buna iti doresc!
Miere multă şi inimă curată!

D006

Citat din: PricopArthurMa bucur ca esti multumit.
O primavara buna iti doresc!
MUltumesc , asemenea ! si sper sa mai colaboram ! :hi:

D006

IMPORTANT PENTRU APICULTORII BUZOIENI SI NU NUMAI : SEDIUL ACA - FILIALA BUZAU SE AFLA IN SPATE LA MAGAZINUL APICOLA , nu ezitati sa veniti , zilnic este cineva prezent , cu treburile asociatiei se ocupa numai asociatia si nu srl - ul.

bucovineanu

Citat din: dragos2006Eu am cumparat zahar de pe unde am apucat dar am observat ca unul e mai inchis la culoare iar altul mai alb , este vre-o diferenta intre ele ? mentionez ca siropul din zahar mai inchis la culoare iesea si el mai inchis , conteaza oare ?
Zaharul mai inchis la culoare este din sfecla. Daca folosim aceeasi proportie din astfel de zahar rezulta un sirop mai gros decat siropul din zaharul alb si fin, care de obicei este din trestie  si este dublu rafinat.

D006

azi la stupi :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/xXYTki5rlb0[/youtube]
_page

Cristian IONITA

cam .... rasfirat .... as spune eu
in plus rama adaugata cam neagra si mai ales cam mucegaita

D006

Acum oua mult mai usor pe rama neagra , unele parca sunt jurate si nu vor sa oua pe rama alba,, pare rasfirat pentru ca multa albina era la cules.
daca esti atent rama acea cu mucegai am lasat-o dupa diafragma pt. a cara mierea din ea iar apoi o topesc.

D006

Sunt asa de frumoase florile in padure ! acum parca ma nasc din nou cand merg prin padure !

D006

Nu se prea vede puiet capacit asa macar de un lat de palma la atata stimulat eu leam pus o singura turta de 400 -500g cu polen si cu toate ca santem in urma cu timpul si la mine este atata puiet pe 3 rame cate un decimetru patrat.

D006

La un moment dat a fost foarte frig si in stup a incetat ouatul si a aparut un decalaj se vedea doar puiet capacit si oua , acum a ecluzionat tot puietul capacit ( familia are totisi multa albina , sunt sase rame tepene ) si doar oua si larve.  dar pentru ca albina era rea nu am putut filma si in celula. Daca peste 10 zile familia nu da inainte cu ouatul schimb matca , cele tinere deabea asteapta  sa-i ia locul.

bucovineanu

Asa cum am spus in alta postare incetarea ouatului s-a datorat nu atat temperaturilor scazute, cat mai ales lipsei polenului.

D006

Acum depinde si ce familie neai aratat caci sant familii bune dar si mai putin bune nu sant toate la fel eu daca postam postam una dintre cele mai bune dar si aici am vazut 8 rame cea ce spune ceva eu nu am numai una din 95 peste celelalte sub 8.

D006

Eu am luat-o din capatul de rand pt. ca era ultimul stup  la care umblam si nu facusem nici o filmare pana atunci . saptamna aceasta vreau sa filmez un roi de anul trecut cu matca de la Radut.  Vestita Aureea sa vedem cum a iernat la mine.

D006

CITITI SI VA CRUCITI !
NOUTATI CUTREMURATOARE SAU DESPRE CUM ZORICI EUGEN A FINALIZAT CONTRACTUL DE SCHIMB FARA REALIZAREA OBIECTIVELOR PREVAZUTE PENTRU ACA.
La data de 19.03 2007 ACA prin persoana lui Zorici Eugen a incheiat procesul verbal de receptie a lucrarilor cu numarul 261 conform textului: recompartimentare, reamenajare pentru constructia existenta parter cu functie de productie (produse apiterapeutice), proces verbal incheiat intre SC TRIUMF CONSTRUCT SA-antreprenor si ACA in calitate de beneficiar (pct b din contract de schimb pag 2).
Asa cum se constata singurul semnatar al acestui proces verbal din ACA este Zorici Eugen Vasile care a acceptat incheierea lucrarilor cu termen conform autorizatiei de construire numarul 409/20F13435 din 01.06 2005 cu valabilitate pana la 01.07 2007.
Pentru incheierea acestui act Zorici nu a informat si nu  a consultat nici un organ de conducere al ACA, singurul sfetnic fiindu-i Moraru Petru care urma sa preia aceasta fabrica pentru ICDA.
Prin aceasta receptie SC Triumf Construct si-a incheiat toate obligatiile conform Contractului de Schimb fata de ACA pentru acest obiectiv, singura nerealizare fiind prezentata in anexa 2 la procesul verbal si anume: realizarea probelor de verficare a instalatiilor pentru obtinerea parametrilor necesari procesului tehnologic prevazut pentru "camerele curate" si care avea ca termen de executare 14 zile de la data receptiei.
Procesul verbal de receptie s-a semnat nelegal intrucat lipsea anexa 3 unde s-a trecut <NU este cazul>.
Ce trebuia sa cuprinda anexa 3? Anexa 3 trebuia sa cuprinda referatele tuturor proiectantilor pe categorii de lucrari care sa fi fost centralizate de seful de proiect, firma SC Semprest SRL si care pe baza acestora trebuia sa intocmeasca un raport cuprinzand concluziile si pe baza caruia dirigintele de santier Ghincioiu Lorel trebuia sa intocmeasca Cartea constructiei.
Aceasta trebuia sa mai cuprinda si toata partea de proiectare si executie si trebuia sa fie predata beneficiarului adica ACA din Romania anterior realizarii receptiei.
Din pacate aceasta carte nu exista pentru ca seful de proiect nu a fost atat de iresponsabil sa-si riste compania, neavand documentatia pe baza careia sa intocmeasca raportul. Prin lipsa acestor documente responsabilitatea ii revine lui Zorici Eugen singurul semnatar din partea beneficiarului.
Incepand de la data semnarii procesului verbal de receptie, conform legii fabrica este supusa impozitarii si anual se cheltuiesc cca 160 milioane lei vechi de catre ACA pe impozit.
Cel mai grav este ca de la aceeasi data toate utilajele achizitionate pentru punerea in functiune au intrat legal in functiune si se scurge termenul de garantie in conditiile in care aceste utilaje se degradeaza nefunctionand. Multe din aceste utilaje au iesit din perioada de garantie. Se mentioneaza ca printre aceste utilaje exista si utilaje cumparate de ACA in valoare de cca 3 mld lei vechi. (Halal contract de schimb!)
In ultimii doi ani de cand s-a semnat receptia, aceasta hala a stat inchisa, neproducand decat pagube.
Pentru a induce in eroare organele de conducere ale ACA, Zorici Eugen si Morau Petru arunca cu tot felul de minciuni si culmea este ca sunt si crezuti pe cuvant.
Dam exemplul lui Moraru Petru care in articolul de presa postat.. a declarat la sfarsitul anului 2006 ca pana la inceputul anului 2007 fabrica va fi pusa in functiune dupa cele mai inalte standarde, ceea ce nu s-a intamplat nici pana astazi si nici nu se va intampla in curand.
In cazul celui de-al doilea obiectiv din contractul de schimb - pct a, pag 2 si anume fabrica de cosmetice construita in incita Combinatului Apicol in valoare de 650.000USD, pana in prezent s-a realizat o hala din panouri termizolante, iar termenul de finalizare a lucrarii si autorizatia de construire au expirat tot la data de 01.07.2007. In ultimii doi ani s-a mai lucrat sporadic, dar si aici sunt putine sanse sa fie finalizata in viitorul apropiat.
Si pentru acest obiectiv s-a facut receptia asemanator situatiei anterioare ceea ce inseamna ca SC Triumf Construct SA si-a incheiat contractul si orice contributie a lor in perioada urmatoare este benevola si contracost.
Totusi pentru a da bine la Congresul ACA care se pregateste pentru 2 aprilie si a minti inca o data "poporu" saptamana trecuta s-a facut o actiune ampla de curatire a molozului, ocazie cu care au fost taiati si doi brazi falnici si un cires amar, ca sa poata fi bine vazuta si admirata din exterior pe principiul inafara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardul.
Pentru a nu se prinde Primaria de taierea copacilor acestia impreuna cu molozul au fost transportati rapid in localitatea Ciolpani.
La momentul actual conturile ACA sunt goale, dar in acelasi timp blocate deoarece ACA, dupa semnarea procesului de receptie pentru fabrica de apiterapeutice de la ICDA a preluat o datorie importanta de la SC Triumf Construct SA catre firma care a amenajat camerele curate si ACA nu are banii necesari de plata asa incat firma a blocat conturile ACA.
De curand ACA a pierdut si un proces de retrocedare catre fostul proprietar a unui teren de 600 mp (fost proprietar Museteanu) si care se afla sub  cladirea ICDA, trebuind sa despagubeasca fostul proprietar cu suma de 3,2 mld lei vechi.
Alti doi fosti proprietari urmeaza sa-si revendice terenurile prin plata acestora.
Ce ese drept, intr-un cont secret al ACA exista suma de 13 miliarde lei vechi virata de firma SC Triumf Consruct SA pentru doua terenuri proprietate ACA obinute prin cumparare de profesorul Harnaj pe strada Capriorilor si care insumeaza 2400mp. Aceasta vanzare directa este precum bomboana pe coliva in ceea ce priveste instrainarea patrimoniului ACA, fiind o vanzare directa CU PRECONTRACT, fara scrupule. Daca facem un calcul simplu constatam ca valoarea reala a celor 2400 mp la pretul de piata (cca1500euro/mp) rezulta cca 3,6 MILIOANE EURO. DECI O PRIMA ACTIUNE PENTRU SALVAREA PLATFORMEI APICOLE BANEASA AR TREBUI SA FIE ATACAREA IN INSTANTA A PRECONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE SI RECUPERAREA DIFERENTELOR PANA LA PRETUL PIETEI. PENTRU ACEASTA ZORICI NU TREBUIE SA APUCE SA FACTUREZE BANII VIRATI IN ACEL CONT DE CATRE FIRMA TRIUMF!!!
Sa mai adaugam la aceste pierderi Statia apicola Maldaresti care a fost initial castigata de ACA, aceasta trebuind sa plateasca urmasilor proprietarilor o suma de doar 2,9 mld lei vechi, revenindu-i ca valoare reala o suma de cca 20-30 mld lei vechi in cazul in care cu acordul Congresului ACA si cu derogare de la statutul ACA ar fi fost vanduta prin licitatie. Moraru Petru nu a avut nici o imputernicire din partea AGA ICDA (asa cum sustine pe alt forum) pentru a redeschide procesul si a cere ca statul sa plateasca pe legea 10.
Asa cum se constata, Moraru Petru numit administrator si director general al ICDA de catre Zorici Eugen, este un demn urmas al acestuia!!!
Sa continuam?????? Oare pe 2 aprilie va avea loc congresul ACA sau parastasul platformei apicole Baneasa????

CRISTI M

Sincer sa fiu , cred ca se va alege praful de ACA .