Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pentru ca a fost sambata si nu am mers la servici al fost la stupina si am refacut gardul dinspre padure. Primavara , in general sambata , muncesc la stupi.

D006

Gardul e gata mai am de facut ordine si curatenie.

D006

si apropo de animalele padurii , am primit vizita unui arici....

filip

Parerea mea e ca totusi sunt multi pe acceiasi vatra.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Dragos ,
Ariciul ala e de milioane.Decimeaza soareci,am si eu o familie de arici langa stupina.Din pacate cand am cosit am deranjat cuibul lor aflat langa un piersic,familia de arici a abandonat puii desi nu iam ranit cu coasa erau 4 la numar.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Stupii stau aici numai pe perioada iernii si la desprimavarare apoi pleaca in pastoral si se intorc pe vatra de Sfanta Paraschieva - in jur de 10 oct. Si mai am un avantaj - in sat nu mai  are nimeni stupi. :wink2:

bucovineanu

Prezenta aricilor in stupina este foarte benefica.Pe langa soareci ei consuma  albinele si larvele moarte din fata stupilor. Sunt adevarati sanitari ai stupinelor si de aceea trebuie ocrotiti.

valter

Prezenta ariciului in preajma stupilor certifica starea exceptionala a calitatii ecosistemului.Aricii si broastele testoase cauta zone linistite si extrem de curate ecologic.
Zona in care ierneaza doctorul este de departe ideala pentru stupi. Pentru asta chiar il invidiez.
Eu sunt marginas cu DN 2A si zilnic pierd din albinele  care ies la curatat sau la carat.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Astazi 22 martie, primul cules de polen (de la arin).

Bătrânul

Am constatat prezenta trintorilori la o familie . Sint bezmetici ??? Sufla vintul si nu iam dezvelit. Ce parere aveti ?

D006

Unificare ! cat mai urgent !
De principiu la data asta daca a supravietuit peste iarna are matca dar una care s-a epuizat si a devenit trantorita . o cauti , o omori si unifici cu stupul vecin , la aceasta data unificarile se fac usor.
  Daca nu avea matca din toamna acum nu mai traia datorita consumului mare termina repede mancarea .
  Mai exista si a treia varianta dar putin probabila : ai matca buna dar faguri in cuib cu celule de trantore , si asa au crescut si trantorii.

albinasebes

domnule dragos, am vazut in poza ca aveti stupii acoperiti pe doua randuri. ce distanta este intre randuri si ce diferenta de inaltime. ma gandesc sa-mi fac si eu ceva asemanator. Doamne ajuta
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

ce concluzii a-ti tras dupa administrarea startovitului?  este bun sau nu?

D006

Citat din: albinasebesdomnule dragos, am vazut in poza ca aveti stupii acoperiti pe doua randuri. ce distanta este intre randuri si ce diferenta de inaltime. ma gandesc sa-mi fac si eu ceva asemanator. Doamne ajuta
Avand in vedere ca plec in pastoral , stupii sunt pusi cam inghesuiti la limita spatiulul , diferenta de inaltime este cat urdinisul randului din spate sa fie deasupra randului din fata iar intre randuri distanta este de jumatate de metru.

D006

Citat din: laurentiuce concluzii a-ti tras dupa administrarea startovitului?  este bun sau nu?
Trecem printr-o primavara foarte dificila cu mari diferente de temperatura intre zi si noapte si cu lungi perioade reci asa ca ponta matcii nu este constanta . Am gasit rama cu puiet capacit si apoi rama de langa cu oua , nu am gasit puiet de toate varstele. este prematur sa trag o concluzie dar dupa ce scrie in prospect familiile bune in preajma salcamului ar trebui sa intre in frigurile roitului , vom vedea .
  Pentru a ne face totusi  o parere am umblat in cele mai slabe familii - cele pe trei rame - si acolo regina a ouat pe doua rame , urmeaza sa vedem evolutia ulterioara mai ales daca se incalzeste vremea.