Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Azi am intrat in posesia a doua carti de apicultura . Prima este monumentala opera 'stuparitul" de Hristea editia a treia , din 1947

D006

A doua este primul manual din era comunista scrisa pentru viitorii apicultori din CAP .

D006

pt apicultori acum e vremea distractiei,ca mai e un pic si la munca , pana in septembrie !!!!

D006

Si pentru ca avem timp trebuie sa va anunt ca fiul meu mai mic  - Stefan -  a debutat in echipa de fotbal a orasului grupa nascuta in 2000.  Si joaca bine !

valter

Bravo fane!
A dat bine-n minge si in seara gratarului de la Ramnic pe 11.03.2009.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

ieri a spart 2 geamuri - sigur o sa fie un mare fotbalist!

D006

Daca eu duc o lupta pentru adevar si informare ma ghidez dupa urmatorul citat :
    "Tot ce spui, atât altora cât şi ţie, să fie adevărat – iată ceva ce nu poate fi întotdeauna sigur, deoarece poţi greşi; dar se poate şi trebuie întotdeauna să fii sigur că ceea ce spui e sincer pentru că de asta îţi poţi da seama imediat." Immanuel Kant

D006

La mine este o vreme nasoala rau , schimbatoare de la ora la ora , ba ploua , ba e nor , si inca nu se intrevede caldura. Stau cu siropelul pe ele ca de acum e vorba de albina care va face miere marfa. Si ca un efect bun al siropului : am avut cateva  familii care dadeau semne de nosemoza si acum dupa 6 administrari de sirop cu protofil familiile sunt OK.  Oricum voi duce albine la analize pentru diagnosticul de certitudine.

D006

Si daca tot nu prea am ce face la stupi lucrez la infrastuctura , torn betoane  :razz:  cu meseriasul  Giani sef de santier

D006

si maestrul Victor betonist sef.

D006

Ce poza nasoala am postat  :rotfl:   tipic romanesc ! vecinul are sandramalele pe hotar , acum ca am daramat gardul a aparut leopardul , dar fac un gard si mai mare! :rotfl:

bucovineanu

Citat din: dragos2006La mine este o vreme nasoala rau , schimbatoare de la ora la ora , ba ploua , ba e nor , si inca nu se intrevede caldura. Stau cu siropelul pe ele ca de acum e vorba de albina care va face miere marfa. Si ca un efect bun al siropului : am avut cateva  familii care dadeau semne de nosemoza si acum dupa 6 administrari de sirop cu protofil familiile sunt OK.  Oricum voi duce albine la analize pentru diagnosticul de certitudine.
Dupa cat au fost deranjate e bine ca sunt numai cateva.

D006

Tin sa va informez ca nosemoza este o boala infectioasa omniprezenta in toata Romania.  La mine in zona marii producatori de miere si roi sunt acum calare pe familii cu sirop  si fac vagoane de miere si sute de roi.

D006

Scuze ! postarea de mai sus este a mea dar fara sa-mi dau seama am folosit calculatorul sotiei. :rotfl:

bucovineanu

Intradevar, spori de nosemoza se gasesc  multe stupine, dar noi putem contribui ca boala sa se manifeste acut si cu mare intensitate.