Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Povestea cu flosarea soarelui 2009 este foarte frumoasa. Eu am dus o parte din stupi acolo i-am lasat si m-am intors dupa o saptamana cu ce caturi mai aveam pe acasa , cand ajung gasesc cules bun asa ca bag repede si caturile aduse apoi plec la un sprit de doua zile si apoi acasa pentru a veni cu echipa pentru extras. Bineinteles ca acel cat dupa o saptamana era construit si plin cu miere , pacat ca nu am avut caturi suficiente pt. ca sigur mai faceam o tona in plus de miere. pt. acest an am invatat lectia si am mai facut 100 de caturi de rezerva astfel incat siecare cutie are si doua caturi , numai Dumnezeu cel bun sa ne ajute si sa ne dea productia de anul trecut ca noi suntem pregatiti. Important este sa inveti de la an la an si sa eficientizezi  munca.
PS. Secretul la constructia fagurilor il reprezinta calitatea cerii folosite precum si grosimea foii daca mai ai si un cules bun familia va construi cu usurinta cati faguri ai nevoie.
  dar sa revenim cu subiectul la zi :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/YT31rlDCS_E[/youtube]

D006

Citat din: andrei_calinescuSalut Dragoselu',
Detaliaza putin, de ce vremuri grele?
Fumidilul oricum se gasea dar "pe sub mana".
Si in Franta unii trateaza cu Oxytetraciclina, insa conteaza maniera in care o faci, si scopul.
Ce  consecinte crezi ca va avea treaba asta?
Nu sunt un adept al teoriei conspiratiei dar nu am inteles niciodata de ce la animale se folosesc antibioticele si hormonii de crestere pe post de supliment alimentar iar la albine nu e voie . Mi s-ar parea normal ca cei care folosesc antibiotice sa vanda mierea cu eticheta in care se precizeaza antibioticul folosit . Oare nu ar fi bine ca si pe eticheta de la pui sa se specifice antibioticele si hormonii folositi ?
  Din aceste motive foarte multi apicultori au inventat fel si fel de metode de admin. antibiotecelor la albine fara sa apara in miere . SAU pentru a compensa pierderile din stupina falsifica mierea . Acum doua zile aflandu-ma intr-un hipermarket am gasit in raft MIERE DE TEI sub brendul respectivului retailer , pot spune ca acea miere nu avea nici o legatura cu padurea de tei...
  In ultimii ani din ce in ce mai mult pe rafturi si in piete se gaseste miere tot mai proasta , DE CE ? CAUZE ?

dedu

Citat din: orbanstefan64intrebare
citi doctori veterinari se stiu cu albinele?????? bine nteles sint exceptii, dar putine :nod:  :nod:  :nod:
Doctorul veterinar de aici de la noi locuieste aproape de mine si fiind prieten cu tata mai vine pe la noi si ma intreaba de tratamente,varooa si altele.......teorie stie dar practica nu,el nu intra la albine dar teoria o zis ca o invata-to pe cand era la scoala!!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Sa ne destindem putin, atentie la cameraman   :zzz:

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Izd944DdSLs[/youtube]

sfantul spiridon

luptatoare, doamna!
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

orbanstefan64

cred ca ar trebui putin ocrotit cameramanul !!
dar vb dinsei apicultura e dureroasa  :nod:  :nod:   
mult succes cameramanului si stuparului :hi:  :hi:

andrei_calinescu

Dragoselu',
Fain dialogul Laurei, mama eroina ce mai.
Ii mai duci la rapita?
In 2 saptamani o sa-i ai plini cu albina tanara, o sa le poti pune primul magazin.
La salcam 1 o sa fie f buni.

valter

Doctore incepi sa te conformezi...la munca.
Dupa ce vazu palmile lui pupemea vrea sa-l egaleze la crapaturi, julituri si rosaturi.
Baga fratelo.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

milu56

Se poate lucra in stuparit fara probleme,ingrijit,ordonat si manile pot fi intretinute lucrand cu manusi,cine vrea sa fie ingrijit si curat chiar daca presteaza o munca mai grea sunt costume de protectie,deci totul depinde de noi cum ne place sa aratam si sa fim.Eu cred ca in apicultura se poate lucra cu familia mai bine decat cu angajati.....

D006

Citat din: valterDoctore incepi sa te conformezi...la munca.
Dupa ce vazu palmile lui pupemea vrea sa-l egaleze la crapaturi, julituri si rosaturi.
Baga fratelo.
Cand am vazut familiile iesite din iarna m-a apucat depresia , acum cand le vad cum cresc de la zi la zi creste inima in mine si prind si mai multa forta de munca .
   Boala grea stuparia ...  :rotfl:
  Daca nu ma vindec in trei ani va rup pe toti !!!  :hi:
  Hai  sa mai vedem un film :

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/wp0b3_BqxZ8[/youtube]
  Valtere asculta la fratele tau : in doi ani il vom avea pe Pupe la  " buzunarul de la spate "

janese

poate te referi ca numar de cutii!!! :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: (ca sa ma mai iau si de voi...ca prea e linishte pe aici!!! :rotfl:  :rotfl: )

D006

La numarul de cutii l-am depasit  :wink:   e liniste mare , ce sa-i faci , unii mai si muncim  :nod:  :nod:  :nod:  trebuie acum sa pregatesc camera de extractie pt. ca peste o saptamana trebuie sa deblochez familiile , unde mai pui ca nu mai e mult si intru si la facut roi.

D006

ilalexandru

Deblocat ce? Va apuca-ti sa scoateti siropul de l-ati dat familiilor de albine pana acum? si roi in perioada asta? sa fim seriosi....nu cred ca aveti familiile atat de bune incat sa faceti roi acum.... E stupul pe 5-6 rame de puiet si gata va ganditi sa-l lasa-ti fara 1 rama de puiet...cel putin. Poate sa egalati puterea familiilor de albine.....

D006

La rapitza urma alege ! daca ma ajuta Dumnezeu cu vremea peste o saptamana presimt cel putin 3 kg. spor la cantar zilnic. Frigurile roitului sunt aproape , deja cantitatea de polen din familii este mare , mai intra si cel de la rapitza si botcile sunt gata. 5 rame batute cu puiet inseamna 15 cu albina , de la acest numar de rame vorbim de roit , in prima faza saptamana viitoare rup cate o rama cu puiet capacit si o dau la cei slabi iar peste inca o saptamana sigur voi face roi . Bineinteles cu conditia sa avem vreme ideala.
  Daca saptamana viitoare voi mai avea familii care nu dau inainte imediat le voi omora matcile !  :nono: