Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

cetin

Citat din: filipCetin,
Coroanele cu miere deasupra puietului sunt firave.
Atentie la miere sa aiba suficienta.
In rest e foarte bine puietul compact.
ms pt observatie!. au cel putin 1-2 rame cu miere la extremitati. mai au pastura si acum aduna polen din greu.

D006

Se anunta vreme rece , pana atunci hai sa mai vedem un film:
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/PaDLXh7WT5M[/youtube]

viorel_v2000

Citat din: dragos2006Se anunta vreme rece , pana atunci hai sa mai vedem un film:
De ce spuneti ca se anunta vreme rece? La Ramnicu Sarat urmeaza o saptamana cu 15 grade, mai putin vineri cand se raceste un pic (10 grade)
:hi:

D006

La mine e o vreme urata , frig si ploaie , unde mai pui ca pe mine ma apuca depresia cand trebuie sa plec in pastoral... Acum stau cu siropul pe albine si astept vreme mai calda.
  Am urmat indemnul domnului viorel_v2000 si sper ca sambata sa fac cel putin un filmulet frumos.
  Totusi cand vezi primavara cum cresc familiile , este o senzatie deosebita.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006Toate ramele au fost acoperite cu albine la debutul primaverii dar brusc a murit majoritatea albinei batrane. Am dat probe de albina si puiet la analize , eu tot la parerea mea raman ca nosemoza isi face de cap decand nu mai dam cu Fumidil B.
albina si puiet la analiza?  :rotfl:
unde?
eu am avut anul trecut o mortalitate suspecta in 2 stupi, si cand am fost la dsv-sa, o cunostinta mi-a spus pe sest, ca nu are rost sa platesc analiza la ei, ca ce vreau eu, doar la buc se poate face...
am vrut alta data sa verific o matca cumparata de la cislau, daca e fecundata sau nu
si.... STUPOARE  :sad:  acelasi raspuns
ca si la uman, cel mai bun medic, e trenul de bucuresti
aveti certitudinea analizelor?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

milu56

Experenta este cea mai buna analiza,anul acesta in toaia europa a fost rece si multe ploi.

D006

A plouat bogat si peste ocean si acuma totul e super inflorit.
Azi am admirat cativa salcami superb infloriti.
Am si gustat unul.

D006

Citat din: FlorinI
Citat din: dragos2006Toate ramele au fost acoperite cu albine la debutul primaverii dar brusc a murit majoritatea albinei batrane. Am dat probe de albina si puiet la analize , eu tot la parerea mea raman ca nosemoza isi face de cap decand nu mai dam cu Fumidil B.
unde?
eu am avut anul trecut o mortalitate suspecta in 2 stupi, si cand am fost la dsv-sa, o cunostinta mi-a spus pe sest, ca nu are rost sa platesc analiza la ei, ca ce vreau eu, doar la buc se poate face...
am vrut alta data sa verific o matca cumparata de la cislau, daca e fecundata sau nu
Eu doar am recoltat probele , restul e treaba medicului concesionar. Sa intelegi mai bine : veterinarul a venit la mine la stupina si-a luat probele . Am impresia ca intra in obligatia medicului concesionar sa ia probe de la toate stupinile din raza lui de activitate.
  Daca gandim negativ nu ajungem nicaieri in viata !  :nono:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006
Citat din: FlorinI
unde?
Eu doar am recoltat probele , restul e treaba medicului concesionar. Sa intelegi mai bine : veterinarul a venit la mine la stupina si-a luat probele . Am impresia ca intra in obligatia medicului concesionar sa ia probe de la toate stupinile din raza lui de activitate.
  Daca gandim negativ nu ajungem nicaieri in viata !  :nono:
dragos, nu e vb de negativism, voiam sa spun ca la mine nu am unde sa fac analiza
ce e aia medic concesionar?
de unde se procura? :wink2:
cat costa? :zzz:
si ce face? :smile:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

orbanstefan64

intrebare
citi doctori veterinari se stiu cu albinele?????? bine nteles sint exceptii, dar putine :nod:  :nod:  :nod:

milu56

Un medic veterinar,parerea mea e:ca ar trebui sa aiba si stupi,deci sa fie si apicultor si atunci poate sa isi dea seama cu ce se mananca aceasta indeletnicire,dar sunt si asemenea persoane si cu analizele de laborator as fi si eu curios cum mai este in Romania,poate dr.Dragos binevoieste sa fie mai xeplicit pe intelesul tuturor,pentruca el este la curent cu multe lucruri si are si cunostinte in acest domeniu,eu stiam ca numai la Bucuresti se fac analize de laborator,dar asta pe vremuri.

D006

Continua munca in stupina intr-un ritm sustinut.
Sa vedem cum evoluiaza familia din ultimul film :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/YT31rlDCS_E[/youtube]

sfantul spiridon

era interesant filmul la fs
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Citat din: sfantul spiridonera interesant filmul la fs
Il poti vedea la pagina 1.

sfantul spiridon

partea a doua..ce s-a intamplat dupa introducerea catului intre corpul III si cuib? au construit 10 faguri noi...in cat timp
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro