Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ne asteapta vremuri grele !  ungurii deja vand la liber FUMIDIL B  !  :nono:  :nono:  :nono:

andrei_calinescu

Salut Dragoselu',
Detaliaza putin, de ce vremuri grele?
Fumidilul oricum se gasea dar "pe sub mana".
Si in Franta unii trateaza cu Oxytetraciclina, insa conteaza maniera in care o faci, si scopul.
Ce  consecinte crezi ca va avea treaba asta?

ilalexandru

Domnule Dragos cum se mai prezinta familiile de albine? Au "exploadat" sau mai e inca de asteptat? La mine cand sa zic ca incep sa o ia din loc....s-a dus cam toata albina batrana. Intr-o saptamana a murit aproape tot ce era batran. Acum in familiile de albine se gaseste numai si numai albina tanara. Abia de acum inainte sa inceapa sa treaca pe plus. Pacat insa ca se anunta iar o saptamana de ploi...tocmai cand incep pomii sa infloreasca

cetin

intre 3-4 rame de puiet de stup

cetin

verso

dedu

Azi neavand de lucru am luat camera si am filmat pe la stupi si prin gradina!!!
O fost o vreme foarte frumoasa!!!
Nu am cine stie ce lazi,sunt toate vechi,in schimb familiile de albine stau foarte bine,au mult cules si in zona mea sunt putini stupi deci tot i a lor!!!
Peste 2 saptamani,dupa ce mut familiile din lazile celea vechi si acele doua roiuri din fata in lazile de la Batranu o sa pun un alt filmulet!!!

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/hphAMy5fgUE[/youtube]
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Foarte frumos locul unde ai stupii, dedu.
Ai vreo sursa de apa in apropiere? ca mi s-a parut ca nu vad adapator pe langa ei.
Saptamana viitoare cumpar si eu vreo 5 familii. Tine de ei si bafta mai departe!
Catalin

dedu

Citat din: eolFoarte frumos locul unde ai stupii, dedu.
Ai vreo sursa de apa in apropiere? ca mi s-a parut ca nu vad adapator pe langa ei.
Saptamana viitoare cumpar si eu vreo 5 familii. Tine de ei si bafta mai departe!
Catalin
Nu am nevoie de nici un adapator,de la ultimul stup la 7 metrii i un parau care curge continu deci au apa din abundenta!!!Chiar inainte sa filmez am fost pana acolo si erau plin de albine semn ca au nevoie de apa ca au mult puiet:wink:
Am aici primavara pana toamna tarziu flori,prin jur sunt livezile oamenilor,la 400 de metrii i padure de salcam,padure mare,in cealalta parte la 100 de metrii(dupa casele ce se vad la 50 de metrii) i camp unde acum i semanat floarea soarelui si la 200 de metiri rapita.......in fine,numa stupi sa am aici!!!

dedu

Am aici rapita la 200 de metrii dar niciodata nu am scos miere de la rapita,rapita i numai un stimul pentru salcam,la mine prima recolta i salcamul care de obicei se scoate intre 15-25 mai dar avand in vedere ca primavara nu o venit de mult anul acesta sar putea sa scot mai tarziu!!!

D006

La tine cum este rapita, ca la noi mai are cateva zile si incepe sa infloreasca.

dedu

Nu stiu cum i rapita pentru ca nu am fost pe acolo sa vad.......
Nu stiu cum i zona ta dar noi aici fiind inconjurati de munti i frig mai mult ca in alte zone si nu prea au albinele timp ca sa se dezvolte repede sa recoltez si de la rapita!
In primavara asta citeam pe forum cum scria Dragos si altii ca o fost cald si puneau filmulete ce filmau la stupii lor si la mine era frig,numai de 2 sapatamani si ceva i cald pe aici si acum i frumos ca o "explodat" cu flori peste tot.
Anul viitor am de gand sa am macar 25 de stupi si de o sa am atatia atunci vreau  sa fac asa:
Iau tot puietul din 5 stupi si pun la ceilalti 20 astfel incat sa aibe mult puiet si multa albine si sa vad de pot aduna si de la rapita pentru ca nu am mancat niciodata miere de rapita:)
Dupa ce imi ajung lazile de la Batranu o sa mut albinele in ele si o sa pun pe urma un alt video si o sa filmez atunci si paraul de langa ei si podul facut de mine acolo:smile:)

filip

Cetin,
Coroanele cu miere deasupra puietului sunt firave.
Atentie la miere sa aiba suficienta.
In rest e foarte bine puietul compact.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Citat din: deduNu stiu cum i rapita pentru ca nu am fost pe acolo sa vad.......
Nu stiu cum i zona ta dar noi aici fiind inconjurati de munti i frig mai mult ca in alte zone si nu prea au albinele timp ca sa se dezvolte repede sa recoltez si de la rapita!
In primavara asta citeam pe forum cum scria Dragos si altii ca o fost cald si puneau filmulete ce filmau la stupii lor si la mine era frig,numai de 2 sapatamani si ceva i cald pe aici si acum i frumos ca o "explodat" cu flori peste tot.
Anul viitor am de gand sa am macar 25 de stupi si de o sa am atatia atunci vreau  sa fac asa:
Iau tot puietul din 5 stupi si pun la ceilalti 20 astfel incat sa aibe mult puiet si multa albine si sa vad de pot aduna si de la rapita pentru ca nu am mancat niciodata miere de rapita:)
Dupa ce imi ajung lazile de la Batranu o sa mut albinele in ele si o sa pun pe urma un alt video si o sa filmez atunci si paraul de langa ei si podul facut de mine acolo:smile:)
Cand faci transferul albinelor,pui lada noua pe locul unde e actuala.Apoi asezi ramele in ia asa cum se afla ele in lada fara sa le inversezi.Cand ai terminat scuturi lada deasupra ,sa fii atent sa nu cada matca jos.
Apoi lasi un timp sa se obisnuiasca si apoi treci la alt stup.Bafta!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Bătrânul

Dedule prevad "la trecututi mare viitor " !!! Felicitari esti un tinar de isprava . Bravo !!!

D006

Se anunta o scadere drastica a temperaturii , trebuie sa avem grija sa asiguram o temperatura optima in cuib precum si stimulare pt. ca matca sa nu scada ponta .