Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Migdalul este la apogeu

D006

Iar albinele s-au aliniat la portia de sirop.

orbanstefan64

sau eventual urechea de elefant al tigancii :rotfl:  :rotfl:

N A MARIN

A inflorit si caisul...
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

N A MARIN

O frumusete...

N A MARIN

Albinele la asalt...

N A MARIN

si...

N A MARIN

Pe jos narcise galbene...

N A MARIN

si...

D006

Citat din: pupemea
Citat din: dragos2006Ce inseamna cand apar crescaturi de faguri sub folie ?
Inseamna ca este cules de afara, combinat cu stimulare peste masura.
Dragos, fa o corelare intre cele doua postari.
Spor la treaba
Plus distanta dintre rame si folie prea mare.

D006

Azi mintea mea a clocit o intrebare : in aceasta perioda o familie poate muri de foame daca are rezerve de  miere 0 si doar cules de polen ?

ilalexandru

Ce fericiti sunt unii... la mine abia a inflorit cornul si popdealul.
Domnule Dragos cera aceia crescuta sub folia e facuta special de albine pt a ridica nailonul de pe rame si a avea albina loc sa umble dintr-o parte in alta. Fenomenul asta de observa si la stupii f buni si la cei slabi. De asemea si la punga in care este pusa turta. Pur si simplu eu am gasit-o ridicata in sus de cata ceara au crescut sub ea. Albina trebuie sa circule dintr-o parte in alta. Si daca folia ar fi lipita de rame...pe unde ar trece? mai simplu pe sus decat prin lateral

ilalexandru

Normal ca poate muri! Si ca sa va convingeti, lasa-ti o familie foarte buna si nu o mai stimulati doua saptamani. In ultima clipa puteti sa interveniti. Si atunci sa vedeti deosebire intre acea familie si una stimulata sau careia i-ati bagat niste miere pe rame

filip

Citat din: dragos2006Azi mintea mea a clocit o intrebare : in aceasta perioda o familie poate muri de foame daca are rezerve de  miere 0 si doar cules de polen ?
Raspunsul e DA.
Cand zboara dupa polen consumul e destul de mare.Iar pastura e un amestec de polen si miere
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Greu cu stupii anul acesta...
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/XP4tcrFMwp0[/youtube]