Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Sfiinte lasa tu "minunile "scumpe si da-le cite o ceasca de sirop la doua zile. DE CE NU ASCULTI de batrinul tau prieten ? :mad:  :mad:  :mad:

dedu

Citat din: CRISTI MAr mai fi si o ultima varianta pentru a scoate miere de la rapita .
Din 2 familii slabe ( acum sunt pe 3-4 rame cu albina , din care 1si jumate cu puiet larvar) facem una buna si un roi .
Castigam miere de la una . :nod:
O familie pe 4 rame albina,1 rama si jumatate de puiet si ceva coronite de miere in primavara,daca are o matca buna poate da lectii la salcam unei familii care acum i pe 6-7 rame de albina!!!
Baga ceva ceai cu protofil in urmatoarele doua saptamani si o sa fie ok pana la salcam!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

sfantul spiridon

Citat din: BatrinulSfiinte lasa tu "minunile "scumpe si da-le cite o ceasca de sirop la doua zile. DE CE NU ASCULTI de batrinul tau prieten ? :mad:  :mad:  :mad:
pai am ascultat...uite, am pus folie, cum m-ai sfatuit insa am lasat doua degete in spate ca sa nu am condens, le dau sirop, da nu prea ajung sa le bag, am polen cu turta asta si sper sa am noroc....maine ma duc la stupii de langa mine....imi pare rau ca nu am avut aparatul, ca sa va arat o poza....cu asa nu....zapada mare a facut ca soarecii de camp sa intre in stupi...dezastru
p.s. nu prea sunt un bun invatacel, da daca ma chemi la pensiune in vara te ajut cu stupii si asa mai invat si eu meserie.....a...cu valter cu tot, ca vreau sa invat meserie nu gluma....da lui sa nu-i spui :rotfl:
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Bătrânul

Citat din: sfantul spiridon
Citat din: BatrinulSfiinte lasa tu "minunile "scumpe si da-le cite o ceasca de sirop la doua zile. DE CE NU ASCULTI de batrinul tau prieten ? :mad:  :mad:  :mad:
in spate ca sa nu am condens, le dau sirop, da nu prea ajung sa le bag, am polen cu turta asta si sper sa am noroc....maine ma duc la stupii de langa mine....imi pare rau ca nu am avut aparatul, ca sa va arat o poza....cu asa nu....zapada mare a facut ca soarecii de camp sa intre in stupi...dezastru
p.s. nu prea sunt un bun invatacel, da daca ma chemi la pensiune in vara te ajut cu stupii si asa mai invat si eu meserie.....a...cu valter cu tot, ca vreau sa invat meserie nu gluma....da lui sa nu-i spui :rotfl:
Acolo e baiul "pai am ascultat...uite, am pus folie, cum m-ai sfatuit insa am lasat doua degete " Adica tu asculti insa nu faci. IN ACEASTA PERIOADA CONDENSUL ESTE MANA CEREASCA  pentu puiet asigura apa...

orbanstefan64

andrei_calinescu

Sfinte, nu-i bai ca nu au oua(esential e ca nu sunt orfani). Altfel n-ar aduce polen si nu ar fi linistite.
De ce biciuiesti albinele, stiu ele ce-au de facut, daca matcile alea nu au inceput treaba stiu ele de ce n-o fac. Exista un dezechilibru acolo: albina putina, deficit proteic, alternanta climaterica. Exista un dezechilibru biologic.
Matca sta linistita chiar daca spermateca geme de spermatozoizi, nu incepe ea sa bombardeze cu oua daca vede ca exista vreo hiba pe undeva.
Cata albina acoperitoare ai la ora asta? Pe cate intervale?
Nu inseamna ca daca ii umflam cu turte si sirop, matcile primesc dezlegare la ouat.
Eu nu incetez sa ma minunez vazand cat de perfecte sunt biologic vorbind, albinele.
sincer spun, nu sfarsesc sa ma fascineze miracolele astea mici cu care avem privilegiul sa lucram. De fapt ele lucreaza cu noi sau...la noi.

sfantul spiridon

domnule andrei, toata stima
albina am putina, recunosc...am avut pierderi mari peste iarna.....unii au fost atacati de soareci, intr-un hal fara de hal...doar de cateva zile s-a incalzit la noi...poate si de aceea...ce sa zic, unul sigur nu are regina pentru ca n-am vazut in viata mea ce am putut vedea in stupul asta....cuib de soareci ca in lanul de grau...nu are puiet dar am vazut ca si la el erau albine care aduceau polen...batranul m-a sfatuit sa astept pentru ca sigur are regina daca aduce polen
oricum, va apreciez raspunsurile si stiu ca trebuie sa-mi ciulesc urechile....am pentru ce
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Chiar si cele fara matca aduc polen dar in cantitate mai mica nesemnificativ la data asta trebuie sa aiba puiet chiar daca este putin dar ceva tot trebuie sa aiba daca nu trebuie unificata.

andrei_calinescu

Pacat sfinte, pacat.
Despre soareci: inafara de utilizarea grilelor de urdinis, in apropierea vetrei toamna sa faci o capita mica de fan(1,5 m inaltime, cu diametru de 2 m.
Sub ea pui saculeti cu grau otravit. Toamna ,inainte de venirea frigului soarecii sunt atrasi de fan si intrand sub capita, papa "papa bun".
Cel care nu are matca , daca nu s-a bezmeticit poti inca sa-l unesti cu alta colonie.
De fapt unificarea trebuia facuta imediat dupa controlul sumar de primavara(prima decada martie).
In felul asta eviti cheltuieli inutile - sirop, turta, etc.

D006

Familia Gavrila a ajuns cu bine acasa, dupa o calatorie interesanta la un Targ Apicol reusit si dupa intalnirea cu multi apicultori, forumisti, si nu in ultimul rand prieteni.

erco

Abia acum jumatate de ora am intrat si eu in casa. A fost super la targ si peste tot pe unde am fost :smile:

D006

Sa asternem amintiri de la Blaj . Doamna director ICDA Cristina Mateescu si prof. Laura Gavrila

D006

Stefan Orban , Dragos Gavrila , Adrian Siceanu ,Stefan Condratiuc , Stefanel, Cristina Mateescu , Laura Gavrila.

D006

Am fost avertizat de un moderator de pe softpedia ca pe jurnal am doi virusi  , cine ma ajuta ?

D006

Eu cand intru Norton ma avertizeasa ca acest forum are 16 virusi pe care ii blocheaza de fiecare data.