Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

cetin

Cules intensiv de polen. Soseau si cate 3-4 in acelasi timp la urdinis. Nush de la ce ... ca eu flori nu prea am vazut!

cetin

alta

D006

Familiile au adunat foarte mult polen saptamana trecuta si acum avem puiet pe masura , pe 3 rame astfel incat eu consider ca in furul datei de 5 aprilie familiile vor intra in echilibru si apoi vor intra in ascensiune.
  La mine a inflorit migdalul si sper sa avem noroc si de vreme buna.

D006

ramele cu puiet arata in medie cam asa .

D006

Ce inseamna cand apar crescaturi de faguri sub folie ?

D006

..:smile:)..fain raspuns..:smile:
sa-l dai de pomana..:smile:)

Guist Ioan

Citat din: dragos2006ramele cu puiet arata in medie cam asa .
Parere la aceasta rama.
Albina acoperitoare este.Matca are probleme, sau este blocata cu sirop.
Sanatate

Guist Ioan

Citat din: dragos2006Ce inseamna cand apar crescaturi de faguri sub folie ?
Inseamna ca este cules de afara, combinat cu stimulare peste masura.
Dragos, fa o corelare intre cele doua postari.
Spor la treaba
Sanatate

D006

Ai dreptate , rama de langa diafragma este blocata cu polen si miere.
  Am o dilema : sa largesc cuibul sau sa duc rama blocata dupa diafragma si sa aduc in cuib una buna de ouat ? Ma gandesc ca inca vor mai fi nopti reci.

janese

ce e atata filosofie ma???colonia are nevoie de spatziu...pentru asta creste limbi....baga o rama goala buna deouat in penultima pozitie...ultima rama sa fie cea cu polen..daca vine frigu rama asta ia rol de diafragma!stropeste rama cu sirop caldutz!

D006

Daca in cuib ramele au coronita cu m iere  puteti scoate rama de langa diafragma si bagat o rama pt.oat ca penultima rama.O familie puternica rezista la largirea cuibului cu o singura rama.Presupun ca este inpachetat bine cuibul.Eu am familii si pe 12 rame.
Am lazi orizontale.

filip

Citat din: dragos2006Ai dreptate , rama de langa diafragma este blocata cu polen si miere.
  Am o dilema : sa largesc cuibul sau sa duc rama blocata dupa diafragma si sa aduc in cuib una buna de ouat ? Ma gandesc ca inca vor mai fi nopti reci.
Rama cu polen si miere poate fi data linistit dupa diafragma daca nu are oua,larve ori puiet.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

erco

Crescaturi de ceara sub folia de plastic am si eu.La mine baga polen la greu,alb,rosu si portocaliu,am inclusiv cules(o miere dulce-acrisoara)

erco

Am in zona papadie,pizda tigancii(vezi foto) si corn la greu.

D006

Salcia la mine e in productie