Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Zilnic produc 4000 de butoaie , 5% din productie o reprezinta butoaile pentru miere . Cele bio sunt vopsite cu vopsea pe baza de apa si sunt de UNICA FOLOSINTA ! cand mierea bio ajunge in germania la domnul Valter butoaiele se taie si se scoate mierea.

D006

la discutii cu directorul firmei

D006

responsabil cu buna dispozitie pe perioada targului a fost domnul Mates de la Apidava.

CRISTI M

Cam care era pretul la un butoi ?

D006

Un butoi bio de unica folosinta ajunge la noi in functie de distanta ( mai scump e drumul ) in jur de 85 ron.

D006

Citat din: dragos2006
Citat din: filipdomnul Dragos ,
Trebuie sa va contrazic,miere ajunge si in Germania .Doar ca sa restrans numarul apicultorilor de incredere.Se ia proba,se sigileaza bidoanele apoi cand proba certifica produsul se plateste si pleaca.
Ma-ti inteles gresit , aproape toata mierea romaneasca ajunge in Germania numai ca ajunge la butoi !!!! de aici si pretul mic , daca eu , nea Vasile din Poplaca as prezenta incredere la neamt , as ambala-o la borcan , as scrie numele meu pe ea si unde a fost extrasa si ar merge direct in market la Nurenberg unde partea mea ar fi DUBLA fata de ce iau acum de la procesator.
Interesul nostru al prodecatorilor este sa luam un pret cat mai bun , atat timp cat o dam la negru , la procesator nu vom vedea un pret adevarat pe ea.
In  acest  caz trebuie  sa  faci  contractul  direct  cu  centrele  comerciale. Si  in  Spania  vine  mierea  in  butoie ,direct  din Ungaria(300kg butoiu) si  nu  cred  ca  este  vina  apicultorului.

D006

La un supermarket in Germania cat costa un kg de miere de salcam BIO?Si celelalte sortimente?Sau ramana secret pentru noi?
Presupun ca acolo miere conventionale nu mai este,deareca s-a transformat in BIO?

D006

LA MARKETUL LIDL ( parca asa se numea ) mierea de salcam normala era 5,9 euro/kg.  In Germania cea mai mare parte din miere intra in panificatie  si inca un amanunt , Germania este in acelasi timp si cel mai mare importator si cel mai mare exportator din Europa , importa cam 180.000 de tone si exporta aprox. 90.000 tone pe an.

La expozitie am gasit o firma din italia care cumpara salcam din Romania cu 3,15 euro/kg.

D006

Sa nu uit un amanunt , rusinos pentru Romania ca la standul ei nu era expusa nici o picatura de apa minerala sau vreo picatura de vin. Alte tari aveau sute de metri numai pentru asa ceva.

D006

Lectie de organizare au dat maghiarii prin firma Demeter.

D006

Unul din standurile domnului Valter Lang

D006

Domnule dragos2006,
Ce face aceasta firma Demeter ca mie momentan imi scapa, se ocupa cu organizarea expozitiilor apicole?
Sanatate

D006

Despre Demeter pot sa-ti spun ca din punctul meu de vedere este o stare de spirit , nu poti fi producator bio DACA NU GANDESTI BIO , demeter asta este GANDIRE BIO.
Mai mult iti pot povesti despre Valter Lang.

D006

Domnule dragos2006,
Raspuns gresit. Demeter  nu este nici un spirit bio este ceva mai palpabil.Pacat cu nu ati avut curiozitatea macar sa cititi despre apicultura bio." demeter asta este GANDIRE BIO."
"Biodynamic food is certified by an organization called Demeter, based in Germany.
I think 'bio' - pronounced 'bee-o' - is used in parts of Europe and is synonymous with 'organic'."
Deci Demeter este cel care iti da certificatul mult rivnit de bio.
Pacat, Am fi putut discita si in mod sigur am fi avut multe de facut impreuna.
Sanatate
PS.Demeter nu este o gindire bio este o organizati care acretizeaza un produs.

Bătrânul

Dragos tata ! Ia-l pe privat pe "albina proletara " ca 1) iti strica imaginea 2) imprauna chiar ati putea realiza ce ce este in capul tau . Stii tu...  Tipul este foarte fisneti si are timpi neocupati ...si mai are ceva ceti lipseste . Va doresc succes la amindoi .