Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Din cauza ca apicultorul raman nu prezinta garantie cam asa ajunge mierea romaneasca in Germania.

filip

domnul Dragos ,
Trebuie sa va contrazic,miere ajunge si in Germania .Doar ca sa restrans numarul apicultorilor de incredere.Se ia proba,se sigileaza bidoanele apoi cand proba certifica produsul se plateste si pleaca.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: filipdomnul Dragos ,
Trebuie sa va contrazic,miere ajunge si in Germania .Doar ca sa restrans numarul apicultorilor de incredere.Se ia proba,se sigileaza bidoanele apoi cand proba certifica produsul se plateste si pleaca.
Ma-ti inteles gresit , aproape toata mierea romaneasca ajunge in Germania numai ca ajunge la butoi !!!! de aici si pretul mic , daca eu , nea Vasile din Poplaca as prezenta incredere la neamt , as ambala-o la borcan , as scrie numele meu pe ea si unde a fost extrasa si ar merge direct in market la Nurenberg unde partea mea ar fi DUBLA fata de ce iau acum de la procesator.
Interesul nostru al prodecatorilor este sa luam un pret cat mai bun , atat timp cat o dam la negru , la procesator nu vom vedea un pret adevarat pe ea.

D006

Tin sa aduc multumiri domnului Traian Dobre organizatorul excursie la targ , interesant ca firma Tremot Dobre nu a avut loc la standul Romaniei si bineinteles nici noi producatorii , la acel stand modest erau cateva firme care bag seama oamenii au venit acolo numai sa se plimbe pe bani de la buget.

D006

daca nu am avut loc la standul Romanesc am avut loc la standul landului  Hessen.

D006

Care firme erau din Romania?Am vazut de pe poze,ca erau expuse miere la borcane,ne puteti informa la ce preti erau?Apicultorii aveau posibilitate sa faca cunostinte cu procesatori german direct?Eventual sa incheie vr-un cotract?
b

D006

Eu ca producator am cunoscut procesatori atat germani cat si italieni , dar poti sta de vorba despre contracte doar daca ai de la 100 de tone in sus.
  Borcanele sunt expuse pentru degustare , nu era de vanzare , se inchid doar antecontracte.
  Nu am crezut ca mierea si in special cea bio este o afacere la un asa de mare nivel.

D006

Pana voi reveni cu filme si alte poze , azi am fost la stupi sa verific cantarul de control , consumul se mentine la o medie de 100grame pe zi. Albinele sunt cantonate pe puiet,

D006

Standul Romaniei pentru care guvernul a platit 50000 de euro.

D006

si ceva frumos

D006

in comparatie

D006

India a avut o prezenta puternica , mai ales cu miere

D006

Imagine de ansamblu cu standul Indiei

D006

Am reusit sa descarc si primul film, este facut in prima zi la standul domnului Dobre, precizez ca domnul Dobre a fost in cadrul firmei de certificare bio AGRECO.

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Zx2tkL2csYc[/youtube]

D006

Inainte de a ajunge la Nurenberg am oprit o zi langa Budapesta unde am vizitat cea mai mare fabrica de butoaie din aceasta zona a Europei , produc si butoaiele pentru miere.