Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Viata de apicultor ... ne bucuram de orice floricica.

Bătrânul

Linia vieti tale este luuuuuunga , sa fie cu sanatate si bucurii

D006

E palma Laurei ...

filip

Trebuia sa o lasi asa,in ciuda     dusmanilor :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: filipTrebuia sa o lasi asa,in ciuda     dusmanilor :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Si am destui , ai vazut cum ma mananca se posterior pe stuchitul !

BOB0

Citat din: cetinBOBO sa fii fericit ca la noi e asa cum e! Peste cativa ani o sa tanjesti dupa libertatile de acum!
M-a refeream la la respectarea Legii Sanitar -veterinare,dar si al regulilor de amplasare a unei stupine in pastoral.Considerand drept principala cauza a inmultirii fara precedent a parazitului varoa si implicit a bolilor contagioase .La noi functioneaza legea,LAS CA MERGE SI ASA,si legea OBRAZULUI GROS.Cei care fac pastoral ,stiu la ce m-a refer?

ilalexandru

La o verificare partiala am gasit 5 stupi cu matci lipsa...si toate de anul trecut, 3 imperecheate in august si 2 in iulie. La altii oare cum o fi?

Bătrânul

Citat din: dragos2006E palma Laurei ...
SI? :uimit:  :uimit: Atunci te deranjeaze urarea mea :roll:  :wink:

D006

Nu ma deranjeaza , la noi se spune ca e mai bine ca femeia sa traiasca mai mult decat barbatul.  :)

Kiwi Bee

Simbata mia sosit picarul , ieri am pregatit cupulele(leam pus intrun stup si albinele lucreaza asupra subiectului) iar azi urma transvazarea.....
Pe motive bine determinate planul sa mutat pe miine..... batea vintul.....
.....si mai bine am trans un foc siam pus niste mititei pe gratar  :)
Pai am sarbatorit sfirsitul sezonului apicol.... sau stiu eu ce.

sfantul spiridon

Citat din: dragos2006Nu ma deranjeaza , la noi se spune ca e mai bine ca femeia sa traiasca mai mult decat barbatul.  :)
da, barbatul mai intens....macar asa ca in N Z
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Cornul a imbobocit si cred ca la sfarsitul saptamanii voi avea un cules masiv de polen de la el.

D006

Deja plimbarile prin codru au venit o placere , aer curat , liniste , caprioare...

filip

Citat din: ilalexandruLa o verificare partiala am gasit 5 stupi cu matci lipsa...si toate de anul trecut, 3 imperecheate in august si 2 in iulie. La altii oare cum o fi?
Sunt unele matci care incep ponta mai tarziu,inca nu-i de speriat.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andrei_calinescu

Chiar asa Alexandru, cum ai diagnosticat ca stupii sunt orfani?
Daca chiar sunt, sunt semne indubitale care semnaleaza fenomenul.
Lipsa oului timpuriu se poate datora si unei doze de tratament exagerate. Cu ce tratezi contra Varoua si cate sesiuni de tratament ai facut in toamna?
Daca stupii sunt linistiti ca si comportament, aduc polen, fii linistit.