Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

cred ca iarna aste e prea lunga :rotfl:  :rotfl:  :hi:

D006

Culmea ar fi sa ninga si cand voi merge la Blaj , daca raman inzapezit la Sighisoara ?  :)  :)  :)

D006

Citat din: dragos2006Buna idee cu adunatul nucilor !
Cat priveste treaba cu breneke , acum daca se aude un foc de arma noaptea imediat "un om de bine " suna la 112. Pe timpul lui ceasca mergeai cu iepurele vanat prin sat si nimeni nu te turna la militie ...
eu le-aș mai pune și niște porumb lângă nuci , dar nu am norocu să ajungă și la mine  :rotfl:  :hi:

D006

Cand am vazut cum au arat curtea m-am gandit la bietii tarani care urmeaza sa insamanteze porumb. Vor intra mistretii si vor manca toate semintele , daca mai scapa ceva vor manca porumbul in lapte. Macar eu nu am investit bani in nuci dar amaratul de taran baga o groaza de bani in munca campului si apoi vin mistretii si rad tot . Destin de "Miorita".

eusebiu

Citat din: bucovineanuMai fratilor, m-am uitat si la targ in jurul meu la colegii de forum si ma uit si acum la poze si la filmuletul lui Dragos si ma intreb oare ce caut eu un mosneag intre atatia tineri?
.
Si ce bun este un mosneag la casa omului[aur curat].
Are cine sa insarmeze o rama, are cine te ajuta la incarcat si descarcat stupii[fara bani] si cate nu face.
D-le Bucovineanu sa fii sanatos pana la 100 si viguros peste. :hi:  :hi:  :hi:
Dragos solutia la mistreti este latul. Mai greu decat glontul dar silentios.

cristi ciuc

În ultima perioadă auzeai că, în principal, varoua jacobsoni este unul dintre dăunătorii de top al albinelor. Din postările anterioare am observat că    mistreţii se ocupă cu "arăturile" în stupine, dar, mai costisitoare sunt "demolările" de stupi, însă ursul carpatin mi-a dovedit, prin 3 "vizite", că este un oportunist şi decalează data recoltării de miere, cu câteva zile. Spre deosebire de mistreţi care patrulează prin stupină deranjând stupii, ursul s-a obişnuit să se servească ca la restaurant direct din "bucătărie".
Vă spun sincer că este descurajant pentru începători, care, după 2-3 ani, după ce cred că au deprins cunoştinţele de bază ale apiculturii, să se trezească cu un asemenea "dăunător". Normal că m-am documentat şi vreau să-i fac o barieră - gard electric - sperând să-l anihilez prin această metodă. Cea mai bună metodă ar fi cu breneke, dar are conotaţii cam ... foarte penale! (Aproape că am comis un pleonasm).
Lui Sf. Spiridon îi urez să depăşească consecinţele produse de iarna aceasta adevărată, suportate, din păcate şi de noi şoferii şi de familiile de albine.
Numai bine,

orbanstefan64

Citat din: dragos2006Culmea ar fi sa ninga si cand voi merge la Blaj , daca raman inzapezit la Sighisoara ?  :)  :)  :)
doamne da !!! :nod:  :nod:  :rotfl:

orbanstefan64

Citat din: cristi ciucÎn ultima perioadă auzeai că, în principal, varoua jacobsoni este unul dintre dăunătorii de top al albinelor. Din postările anterioare am observat că    mistreţii se ocupă cu "arăturile" în stupine, dar, mai costisitoare sunt "demolările" de stupi, însă ursul carpatin mi-a dovedit, prin 3 "vizite", că este un oportunist şi decalează data recoltării de miere, cu câteva zile. Spre deosebire de mistreţi care patrulează prin stupină deranjând stupii, ursul s-a obişnuit să se servească ca la restaurant direct din "bucătărie".
Vă spun sincer că este descurajant pentru începători, care, după 2-3 ani, după ce cred că au deprins cunoştinţele de bază ale apiculturii, să se trezească cu un asemenea "dăunător". Normal că m-am documentat şi vreau să-i fac o barieră - gard electric - sperând să-l anihilez prin această metodă. Cea mai bună metodă ar fi cu breneke, dar are conotaţii cam ... foarte penale! (Aproape că am comis un pleonasm).
Lui Sf. Spiridon îi urez să depăşească consecinţele produse de iarna aceasta adevărată, suportate, din păcate şi de noi şoferii şi de familiile de albine.
Numai bine,
reteta pt carpatin:
  2 l rachiu de cazan dar sa nu miroase
  6 kg miere
   se amesteca bine se pune i calea lui carpatinu dupa care se serveste.............. :nod:

cristi ciuc

Cine ce serveşte, carpatinu pălinca şi mierea, apicultoru carpatinu sau carpatinu apicultoru? :surprised:

orbanstefan64

garantez ca,carpatinu prinde un  somn dulce :rotfl:  :rotfl:

bucovineanu

Citat din: eusebiu
Citat din: bucovineanuMai fratilor, m-am uitat si la targ in jurul meu la colegii de forum si ma uit si acum la poze si la filmuletul lui Dragos si ma intreb oare ce caut eu un mosneag intre atatia tineri?
.
Si ce bun este un mosneag la casa omului[aur curat].
Are cine sa insarmeze o rama, are cine te ajuta la incarcat si descarcat stupii[fara bani] si cate nu face.
D-le Bucovineanu sa fii sanatos pana la 100 si viguros peste. :hi:  :hi:  :hi:
Multumesc pentru urare. Sa dea Domnul sanatate la toata lumea. Cat despre ani, cum o vrea tot El. Acum inca sunt vrednic sa intretin stupii pe care ii am. Ajutor de la cei tineri, la controlul de primavara, extractie, pregatirea pentru iarna si hranire.

balanescuadrian

care-i efectu la carpatin?? ce se obtine in final? (in afara de un carpatin ametit?) :hi:

prisecarul

Citat din: balanescuadriancare-i efectu la carpatin?? ce se obtine in final? (in afara de un carpatin ametit?) :hi:
PIELEA!
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

cetin

merge si o pastrama! :nod:  :nod:  :nod:

cristi ciuc

Se vehiculează prin zonă o "istorioară", care, spun unii, că este adevărată. Un crescător de animale, căruia "carpatinu" îi dijmuia "şeptelul" s-a prezentat la un primar (acum <20 ani). Acesta (primarul), euforic, în spirit de glumă, i-a spus să-l imobilzeze şi apoi vor urma măsurile. Omul, a luat lucrul în serios, i-a aplicat "vietăţii" reţeta, l-a adormit, l-a legat cu un lanţ de un stâtlp electric din beton, apoi s-a prezentat la autorităţi, "bucuros" să raporteze, oportun, de îndeplinirea "misiunii"!
Când, a doua zi,  primarul a realizat exact dimensiunile glumei, a dispus eliberarea animalului înlănţuit, dar, "mahmur", acesta nu a mai dorit să servească "reţeta" de trezire.
Eliberarea trebuie să fi fost hazlie.