Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006Buna idee cu adunatul nucilor !
Cat priveste treaba cu breneke , acum daca se aude un foc de arma noaptea imediat "un om de bine " suna la 112. Pe timpul lui ceasca mergeai cu iepurele vanat prin sat si nimeni nu te turna la militie ...
1.-Veterinarul zonei nu are pile la militie?
2.-Aveai nudemult im avatar o poza din filmul "AVATAR".Nu ai invatat de acolo, din film, ca e recomandat sa ai arc cu sageti???De nu nimeresti mistretul merge sageata pina la vecinul  :)
3.-pt. toti care aveti musafiri nepoftiti in aceste zile frumoase de iarna ..... si nu numai.
Veniti in Noua Zeelanda si veti vedea atita gard de sirma cit nu a vazut neam de neamul vostru la un loc.Plus mai are si curent in el.
Binenteles neozeelandezii sustin ca ei au inventat gardul electric, asa cum sustin ei multe pina cind nu vine unul din europa estica si le explica citeva lucruri.Dupa aceea esti considerat prea destept si nu se vor imprietenii cu tine nici asa ca si inainte.
Eu cred ca a scapat un evreu din Auschwitz la vremea respectiva si a ajuns pe aici.
Asa a fi ajuns tehnologia gardului electric si pe aici.Dar e adevarat ca toata tara e plina de garduri.
Binenteles Noua Zeelanda se bazeaza pe cresterea animalelor si de aici vine treaba cu gardurile.
De exemplu cam toti fermierii au minim 1 Ha de teren pe care locuiesc si au si animalele.
Legislatia de aici spune ca daca vrei sa cresti de exemplu oi, trebuie sati imparti terenul in 4 parti egale.
In functie de cit de mare este "o patrime" legislatia iti spune cite oi poti creste pe acel teren.
Dupa maxim 2 saptamini trebuie sa muti oile pe urmatorul sfert de teren si tot asa prin rotatie.Trec 1.5-2 luni pina cind oile vor reveni pe primul sfert de teren, timp in care ploile curata terenul de "bobitele de oaie" si mai creste si iarba.
Ca sa poti practica usor acest model de crestere a animalelor trebuie sa folosesti garduri.Deci nu nu,mai ca proprietetea taranului este inconjurat cu gard , dar mai este impartit in mai multe parti tot cu gard(si sint si o gramada se porti de fier) asa ca deschizi cartea "Pagini aurii" si vei gasi 1001 de firme si micii intreprinzatori care monteaza garduri de sirma la nivel profesionist.Dacati mai trebuie si curent in el nici o problema.Paleta aparatelor de soc este mare.Defapt cam acelasi principiu ca si la un aparat de colectat venin de albine.Transmite impulsiri de curent.
Sa intimplat ca acum vreo 2 ani eram la albine.Am obosit putin la sale fiind tot aplecat la controlul ramelor.Cind am terminat cu un stup si lam inchis mam decis sa ma relaxez 1 minut.
Am lasat dalta apicola pe un stup si mam sprijinit cu spatele pe gardul vecinului(acolo unde tineam albinele) si cu bratrele intinse lateral pe gard.
Aveam pe mine o camasa cu mineca lunga + o camasa de blugi + combinezonul apicol + manusi pina la cot.
Mam relaxat de minune...... aproximativ 2 secunde.Am primit un soc in brate si in spate de mia trecut toata oboseala si am terminat repede cu restul de familii.
Acest tratament nul recomand la toata lumea dar a fost o lectie buna.

cetin

Acum autoritatile voastre probabil se gandesc la un proiect cum sa faca rotatia si la albine... e cam greu cu garduri aeriene dar gasecc ei ceva... Atunci vor aparea noi intreprinzatori. Daca esti pe faza poate prinzi ceva :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Kiwi Bee

Cetine,
crezi nu crezi acele garduri aeriene exista.Invizibile dar exista.
Guvernul lea realizat dea lungul anilor.
Apicultorii pe aici nu merg in pastorale comune, adica unde mergi tu nu merg eu si invers.Plus daca pot nu merg niciunde deloc mai bine infiinteaza mai multe  stupini si nu pun mai mult de 30 de stupi intruna.Nimeni nu vrea sa se amestece cu altul.
Cu toate ca nu putem vorbi de o infectie de loca americana ridicata la nivel national, totusi kiwiotii poarta distanta unul de altul.Cred ca asta este codat in ADN-ul lor, cel putin guvernul(impreuna cu asociatia apicola) a reusit sa puna frica in fiecare.
Daca unul are albinele intrun loc bun si sar mai putea duce acolo albine , tot nu te lasa si pe tine.El a fost primul si tu poti so roiesti.
La polenizare este putin mai altfel dar in principiu nu e multa diferenta.Daca nu te cunosc ceilalti nu vei avea mari sanse sa mergi si tu in acea livada pt. polenizare.
Avem garduri de toate felurile.Toate pleaca de la formula urmatoare:
1 neozeelandez = (1 cacanar + un zgarcit de care nu a mai purtat pamintul pe spate) la patrat

valter

Oi fi si eu neozeelandez...?
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Citat din: sfantul spiridon
...macar in iad o fi cald....asa am auzit de de la popa din sat
Adica tu vrei sa zici ca eu stau in Iad?
Aseara am recoltat primul roi pe 2010 si am fost si bine platit.
Azi merg sa scot ceva miere de migdali si sa aduc stupi acasa.  :hi:

BOB0

Citat din: Kiwi BeeCetine,
crezi nu crezi acele garduri aeriene exista.Invizibile dar exista.
Guvernul lea realizat dea lungul anilor.
Apicultorii pe aici nu merg in pastorale comune, adica unde mergi tu nu merg eu si invers.Plus daca pot nu merg niciunde deloc mai bine infiinteaza mai multe  stupini si nu pun mai mult de 30 de stupi intruna.Nimeni nu vrea sa se amestece cu altul.
Cu toate ca nu putem vorbi de o infectie de loca americana ridicata la nivel national, totusi kiwiotii poarta distanta unul de altul.Cred ca asta este codat in ADN-ul lor, cel putin guvernul(impreuna cu asociatia apicola) a reusit sa puna frica in fiecare.
Daca unul are albinele intrun loc bun si sar mai putea duce acolo albine , tot nu te lasa si pe tine.El a fost primul si tu poti so roiesti.
La polenizare este putin mai altfel dar in principiu nu e multa diferenta.Daca nu te cunosc ceilalti nu vei avea mari sanse sa mergi si tu in acea livada pt. polenizare.
Avem garduri de toate felurile.Toate pleaca de la formula urmatoare:
1 neozeelandez = (1 cacanar + un zgarcit de care nu a mai purtat pamintul pe spate) la patrat
Asta inseamna ca, Legea sanitr -veterinara actioneaza snur nu cala noi?N-ar fi de mirare ca si bolile se transmit mult mai greu.Cind oare va fi si la noi la fel?

cetin

BOBO sa fii fericit ca la noi e asa cum e! Peste cativa ani o sa tanjesti dupa libertatile de acum!

Kiwi Bee

Cetin si Bobo,
aveti amindoi dreptate.
E bine sa ai ceva legi si sa sti ca se refera la toti in mod egal.
Dar cind aceste legi favorizeaza numai pe cei cu bani(vorbesc de milioane si miliarde) atunci numai esti asa de vesel.
Toata Noua Zeelanda este tinuta in maina a citiva milionari si miliardari(vorbesc in euro).
La export dam ieftin totul ca sa putem concura cu restul lumii si aici totul este scump.
Daca vrei tu sa incepi o afacere iti vor baga sub nas "legile" si esti strivit inainte de primul pas.
Ei nui asa de rau..... daca intri intro afacere "FRANCAISE" (asa sint benzinariile, Mc Donalds-ul si altele) atunci bancile te ajuta in mod favorabil pt. tine.
Dar cine detin toate FRANCHAISE-uriel?????
Pai acei milionari/miliardari.
Chiar de vrei sa deschizi o firma de curatenie e mai indicat sa intri intrun FRANCHAISE daca nu ai banii tai.Si nimeni nu are destui bani pt. afaceri asa ca se imprumuta de la banca.Banca iti ofera conditii favorabile daca esti intrun FRANCHAISE.
Nu te gindi ca poti trisa pt. ca firma mama are o vedere completa asupra ta + legile din tara ii sint favorabile acestor firme mama.
Ai tot dreptul sa faci bani ... pt. firma mama.Ceti ramine tie nul intereseaza pe nimeni.Anual ajung persoane la TV care se pling citi bani au platit sa cumpere un FRANCHAISE si acum abia platesc banii/ratele la banca.
Deci legi sint dar trebuie sa vi aici sa vezi cu ochii tai  cit de favorabile sint pt. tine.
Apoi fugi dacati mai ramin bani in buzunar.Nu toata lumea e asa de norocoasa.

D006

Ieri am fost la Tg. Secuiesc sa iau o comanda facuta si sa lansam  altele . Prilej de intalnire cu prietenii nostri din Covasna , respectiv Batranul si Rolant.
  In poza de la stanga la dreapta : Florin - fratele meu , Batranul , eu , Erol , Lorant.
http://gavriladragos.sunphoto.ro/Album_2010/12018427

D006

Poza de mai sus nu a vrut sa intre , punem alta :

D006

A aparut primavara  si pe ulita mea , azi albinutele vizitau albastrele inflorite la adapost.

D006

Familiile au  mancat turtele  puse acum doua saptamani si s-a inregistrat o scadere de 1,5 kg. la cantar fata de ultima vizita,

D006

Vreme frumoasa si albinele rele daca nu folosesti fum.

D006

trei rame de puiet in genul acesta :

D006

Stefan a facut un om de zapada.