Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

filip

Targurile suplinesc cea ce trebuia sa faca ACA pentru     apicultori.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Deja la aceste targuri ma intalnesc cu oameni care sunt sigur ca vor duce mai departe ideile mele .

D006

ilalexandru

Dragos cum stai cu familiile de albine? Le-ai mai pus ceva hrana? Eu care ziceam ca nu imi fac griji cu mancarea incep sa ma ingrijorez...Desi am cate 2-3 rame cu miere in plus, se afla dupa diafragma, iar in cuib ramele marginase sunt pline cu miere, dar cu frigu asta albina nu mai pleaca de pe puiet si exista riscu sa moara de foame cu mierea langa ele...tare nasol timpul asta...si se anunta pana dupa 20 martie tot asa. In perioada asta s-ar putea sa moara mai multe familii decat toata iarna la un loc

D006

Acum este cea mai grea vreme pentru albine deoarece in zilele calduroase de sfarsit de februarie matca a ouat bine si astfel acum albinele sunt blocate pe puiet iar singura hrana eficienta acum este mierea care inconjoara puietul iar daca nu avem aceasta miere turta de serbet aplicata exact pe cuib . Orice miere aflata in lateral nu este de nici un ajutor acum . Cand a fost vremea calda am aplicat turtele de Apifonda , o mare cantitate din ele au fost carate in cuib in jurul puietului iar restul este consumat cu placere de albine acum . O data pe saptamana ridic capacul si ma uit daca mai este turta , unde a fost consumata aplic alta.
  Inca o precizare : in acele zile calduroase unele matci prolifice dar cu populatie mica au imprastiat puiet pe 3 rame astfel incat acum la acel puiet nu se mai poate asigura caldura si sigur va muri ridicand  riscul de boli.

D006

Noaptea trecuta am avut musafiri in spupina : porci mistreti ,  sunt asa de multi incat vin pana in centrul comunei.

orbanstefan64

breneke va spune ceva :hi:

valter

Aduna si tu nucile toamna din curte.
Impreuna cu teinegru, viovaslui si lulachi am facut asta iarna cate o burta de miez de nuca de la curtea ta.
Chiama-l pe Avram L.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Buna idee cu adunatul nucilor !
Cat priveste treaba cu breneke , acum daca se aude un foc de arma noaptea imediat "un om de bine " suna la 112. Pe timpul lui ceasca mergeai cu iepurele vanat prin sat si nimeni nu te turna la militie ...

lucian avram

Citat din: valterAduna si tu nucile toamna din curte.
Impreuna cu teinegru, viovaslui si lulachi am facut asta iarna cate o burta de miez de nuca de la curtea ta.
Chiama-l pe Avram L.
m-as duce eu , dar sa cam inchis sezonul ! :hi:

D006

Citat din: dragos2006Buna idee cu adunatul nucilor !
Cat priveste treaba cu breneke , acum daca se aude un foc de arma noaptea imediat "un om de bine " suna la 112. Pe timpul lui ceasca mergeai cu iepurele vanat prin sat si nimeni nu te turna la militie ...
Daca erai mai aproape veneam eu cu arcul. :hi:

sfantul spiridon

ieri, marti, 9 aprilie..imi zic, ma sa vezi acum....ultima zapada...cine se tamponeaza acum e om...si ducandu-ma la serviciu, hopa ii fuge la unu' curu masinii si ma trezii in sant cu roatele in sus.....platesti sute de milioane ca sa rada unu ca scapasi cu viata...ma da asta e buna.....azi, 10 martie, ora 11.30 noaptea...daca se trezeste sotioara, cred ca ma bate...economiile la curent trebuiesc facute ca sa pot plati rata casco....ninge, maine poate alt tembel va rade...albinele, cred ca le-a luat dracu'...macar in iad o fi cald....asa am auzit de de la popa din sat care la botezul fetelor a crezut ca sunt becali....mai zambesc amar, mai apas o tasta....zambesc, maine poate va fi mai rau
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

si iarna si primavara
si e de-amandoua
si ninge si ninge
si-n suflet ma ploua
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

stefan1

Eu stiam alta poezie in tema:
  " Ma uit la Luna, Luna-i sus.
    Ma uit la stele, stele nu-s.
    Ma uit la punga, punga-i goala.
    Ma uit la ....   , nu se scoala!

Nu toate lucrurile sunt la fel de importante.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: stefan1Eu stiam alta poezie in tema:
  " Ma uit la Luna, Luna-i sus.
    Ma uit la stele, stele nu-s.
    Ma uit la punga, punga-i goala.
    Ma uit la ....   , nu se scoala!

Nu toate lucrurile sunt la fel de importante.
tare poezia, inspirata din cotidianul personal?........ :rotfl:  :hi: