Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Este ora 9.30 si baietii trec vama. Stiu doar ca ninge abundent. L-am pus pe Dragos sa faca poze.

Bătrânul

Ieri am pus prima portie de turta . Compozitie 90 % zahar macinat 9% inlavit (lapte praf vitaminizat pentru vite ) un pic de teramicina+multiminerale ( din ala pentru gaini ) + mult suflet (de la mine). Ce ziceti?

filip

Citat din: BatrinulIeri am pus prima portie de turta . Compozitie 90 % zahar macinat 9% inlavit (lapte praf vitaminizat pentru vite ) un pic de tetraciclina+multiminerale ( din ala pentru gaini ) + mult suflet (de la mine). Ce ziceti?
Sterge repede postarea altfel esti pe lista neagra,nu mai poti vinde miere aplici antibiotic preventiv :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Bătrânul

Toti care nu vreti sa vindeti miere lui Zorici & company faceti ca mine in caz de diaree folositi streptamicina ,are aceasi efect ca Fumidil dar se gaseste si e mai ieftin.  :hi: Puteti experimenta pe propria persoana :wink: se ia o fiola de streptamicina(in caz de nevoie ,se dizolva in jumatete pahar apa si se bea (era sa zic dati  peste cap ). Garantat peste 30 minute vindecat. In caz contrar iute la doftor :rotfl:

D006

Nu conteaza cui vinzi mierea. Dupa cum am inteles combinatul apicol oricum e aproape sa inchida si nu a mai colectat miere. O miere tratata cu antibiotice nu va trece analizele. Din cauza unui apicultor se contamineaza transporturi intregi, si toti vor avea de suferit atunci cand mierea romaneasca va fi oprita de la export.

D006

La nivelul unui on, nu conteaza, dar luat per ansamblu - consecintele sunt regasite pana si in pretul mierii.

Bătrânul

Laura draga ! Ai perfecta dreptate mierea mea nu va trece analizele , nici macar granita judetului.. :rotfl:  Din cauza mea nu se vor contamina transporturi intregi nici macar cele contractate de taticul tau in aceste zile. vom minca noi aceasta "otrava " eu, familia mea , prieteni mei ... Apropo voi mentiona "  ATENTIUNE MIERE INFESTATA CU  5 mg TETRACICLINA PER 100 kg :roll: Apropo daca ai trecut de 10 anisori poti da lectii la batrini ca de esti pui de doftor care stie ca tetraciclina "contamineaza "

D006

:rotfl: domnu Batranu Laura este sotia lui Dragos ,nu fiica

D006

Socrul meu a murit acum 5 ani, Dumnezeu sa-l odihneasca. Tetraciclina la oameni este extrem de toxica si s-a demonstrat ca administrata gravidelor a dus la malformatii ale fatului. Desi face minuni in stup pe moment, are remanenta. Imi pare rau ca v-ati simtit jignit de faptul ca v-am amintit lucruri pe care le cunosteati deja. Consider ca afirmatia: "Apropo daca ai trecut de 10 anisori poti da lectii la batrini ca de esti pui de doftor care stie ca tetraciclina "contamineaza "  " nu-si are rostul si nu merita raspuns!

D006

"in caz de diaree folositi streptamicina "
"ATENTIUNE MIERE INFESTATA CU  5 mg TETRACICLINA PER 100 kg"
eu sunt deacord ca trebuie sa-mi salvez albinele in cazul in care apare o boala grava (vezi loca americana), dar sa le dau preventiv antibiotice deja mi se pare aberant.
asa s-a ajuns ca mamici inconstiente dau antibiotice la gripa copiilor lor fara sa stie ca antibioticul nu are efect asupra virusului gripal.
cei care mai faceti si prostii prin stupinile voastre macar tinetile pentru voi si nu le mai spuneti la altii. numai niste novici pot urma exemplul vostru.
"Ieri am pus prima portie de turta . Compozitie 90 % zahar macinat 9% inlavit (lapte praf vitaminizat pentru vite ) un pic de teramicina+multiminerale ( din ala pentru gaini ) "
sigur dupa compzitia asta poti sa te astepti sa-ti dea lapte albina si sa fete si un vitel, iar ouale matcii poti sa le folosesti la omleta de dimineata. mai fratilor albina asta a facut-o Dumnezeu sa se hraneasca cu nectar si polen. o sa ajungeti sa-o stimulati si cu coca-cola.

Bătrânul

Citat din: mad:rotfl: domnu Batranu Laura este sotia lui Dragos ,nu fiica
Fiica sau sotie dar DRAGUTA FOC !!!  Sarut miinile.  :rusine:  Auleu ce o sa-mi faca Dragos   :rusine:

D006

:smile: Nu se supara! Numai bine!

stefan1

Si eu cred ca ar trebui sa ne abtinem sa dam preventiv antibiotice la albine. Chiar daca se pare ca ne creem niste avantaje, pe termen lung vom crea agenti patogeni rezistenti la antibiotice si tratarea va fi foarte grea sau imposibila in caz de necesitate. In plus se pot crea probleme la export. Chiar daca D-voastra aveti grija sa nu raspanditi miere cu antibiotice, exemplul poate fi urmat de altii mai neglijenti sau inconstienti.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Da pot sa va spun ca dupa un an de la tratamentul cu streptomicina se mai regaseste in mierea estrasa , nu am mai administrat antibiotice din 2000 si nam avut probleme.

D006

Voi continua jurnalul sotului meu - azi 21.02.2009
Am fost la Campina si mi-a placut ce am vazut acolo. Un targ unde organizatorii s-au straduit sa atraga clientii. Bineinteles ca printre participanti se aflau si multi stupari si oferta de produse pentru apicultori era variata. Mi-au lipsit insa cei cu ambalaje din Harghita. Eu am cumparat protofil cu 14,5 lei in timp ce la noi in oras, de la magazin ACA il poti procura, daca-l gasesti cu 25 lei. Calculati si dvs. diferenta.
In aceasta poza este viitorul apiculturii marca Gavrila, putin in ceata din cauza crizei economice :smile: :wink:.