Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Nu prea se adevereste. De cele mai multe ori se schimba de la o zi la alta.

bucovineanu

Citat din: centrifugamiere au avut mai mult decat in ceilalti ani!
ME-a trecut albina in corpul doi,unde au avut 10 rame pline cu miere capacita si au mancat aproape tot! mai sunt 2-3 rame laterale!-fara a mai socoti ce au avut in primul corp,minim 10 kg!
azi au zburat toti,au ingalbenit zapada!
am tras ramele laterale spre centrul cuibului si sper sa mai supravietuiasca 2 saptamani!
daca stiam care e situatia,fortam cu sirop caldut!
Daca au facut zbor de curatire se poate da sirop 2\1 fara probleme.

filip

Daca ai haranitor de podisor,poti pune o cantitate de miere calduta in el.Astfel nu vei deranja albinele iar daca trag mierea din haranitor fiind frig nu se intampla nimic cu ea {nu se acreste }.
Siropul dupa 15 Martie.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ilalexandru

Azi la un control sumar, am gasit cativa stupi care nici macar nu s-au atins de turta de miere pusa in luna ianuarie. Plus ca in rame cantitatea de miere este suficienta pt inca multa vreme de acum inainte. Insa la alte familii, am observat un consum foarte ridicat. Mi-au terminat si turta si mierea din rame trei sferturi. Deja cei care au un consum mic sunt notati in caiet si la vara o sa incerc sa obtin mai multe serii de matci din ei. Si uite asa incepe selectia.
Legat de turta de miere: am cel putin 10 ani de zile in care numai turte de miere le-am dat. De toate sortimentele, pana si salcam. Si niciodata nu am avut probleme. Mierea produsa in propria stupina. Decat sa dau mierea cu 7 ron si sa dau pe o turta de un kg de la Aca 14 roni, mai bine lipsa

D006

Salut .Si eu am avut unul intr-un an dar am observat ca acestia ramin in urma cu dezvoltarea.O remarca unul care consumase putin si avea turta multa la urmatorul control nu avea nimic si eram convins ca nu consumase pina sa ridic capacul.  :hi:

cetin

Am avut un roi adus de cineva in toamna gasit sub o palarie de floarea soarelui cu cateva buc de fagure,matca si putina albina(apriox 1-2 rame). Le-am pus la iernat intr-o lada orizontala separata de diafragma langa alt roi slabut cu istoric asemanator(din podul unui vecin). Pentru ca nu l-am auzit de ceva vreme am profitat de o zi calduta-8grade- si m_am uitat in el: albine moarte aprox o cana de 200ml(cam putine mi s-au parut, si ma tem sau ma bucur ca au gasit o gaura si au trecut in celalalt), faguri cu miere capacita si necapacita, unele celule descapacite aveau miere zaharisita altele nu, aveau pastura, si am mai observat ca unele celule erau cu lichid transparent verzui la culoare. Ce  credeti ca era?... Imi pare rau ca nu am unificat aceste doua roiuri in toamna dar sunt incepator si sper sa invat si eu din greseli.

D006

Citat din: ilalexandruDecat sa dau mierea cu 7 ron si sa dau pe o turta de un kg de la Aca 14 roni, mai bine lipsa
Domnu Alexandru nu am inteles eu bine / la dumneavoastra la Apicola turta este 14 ron /kg. ????

filip

Citat din: cetinAm avut un roi adus de cineva in toamna gasit sub o palarie de floarea soarelui cu cateva buc de fagure,matca si putina albina(apriox 1-2 rame). Le-am pus la iernat intr-o lada orizontala separata de diafragma langa alt roi slabut cu istoric asemanator(din podul unui vecin). Pentru ca nu l-am auzit de ceva vreme am profitat de o zi calduta-8grade- si m_am uitat in el: albine moarte aprox o cana de 200ml(cam putine mi s-au parut, si ma tem sau ma bucur ca au gasit o gaura si au trecut in celalalt), faguri cu miere capacita si necapacita, unele celule descapacite aveau miere zaharisita altele nu, aveau pastura, si am mai observat ca unele celule erau cu lichid transparent verzui la culoare. Ce  credeti ca era?... Imi pare rau ca nu am unificat aceste doua roiuri in toamna dar sunt incepator si sper sa invat si eu din greseli.
Mierea verzuie era miere din toamna de fructe,nefiind capacita a atras umezeala si acum e un lichid foarte fluid.Daca mai au miere capacita si pastura e ok.Nu umbla la ei pana cand zboara afara.
Cred ca o sa scape cel putin unul din ei daca au trecut dintr-o parte in alta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cetin

Ms mult. M-ai linistit! Culoarea mierii ma ingrijora cel mai tare. Cind se va incalzi ii voi putea pune la alte familii. Mai sunt albine moarte intrate in celule. sa le scot eu sau le vor scoate ele?

filip

Citat din: cetinMs mult. M-ai linistit! Culoarea mierii ma ingrijora cel mai tare. Cind se va incalzi ii voi putea pune la alte familii. Mai sunt albine moarte intrate in celule. sa le scot eu sau le vor scoate ele?
Cand se incalzeste fac albinele curatenie,inclusiv albinele moarte din celule.

D006

Continui seria filmelor din toamna cu niste roi pe care fac experimente . Primul este cu roiul 200 , roi faccut la sfarsitul lui iulie si nu a vazut miere , a fost bagat in iarna pe zahar.
   PS. nu recomant la incepatori astfel de experimente deoarece aceste familii pot muri peste iarna , eu unul am avut de unde sa risc dar daca aveti putini stupi nu se merita sa pierdeti  5 - 10 familii pe experiente.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/PRr0iyRDZK0[/youtube]

CRISTI M

Fumeaza cam mult ( fum ) , dar si bea de da pe margini :rotfl:  :rotfl:
Salut Dragosi

ilalexandru

Da. Turta de 1 kg facuta din zahar, avand ceva protofil in ea, plus polen si niste vitamine acolo, facuta de ICDA era 14 roni in magazin. Asa ca mai buna e mierea mea. Abia astept sa se incalzeaSCA SI SA TREC LA DESCAPACIT

ilalexandru

Domule Dragos de ce nu a-ti strans roiul respectiv pe 3 rame? Astfel albina ar fi stat mai stransa, matca ar fi venit cu ouatul in spate. In felul in care e acum o sa oua numai in partea din fata a ramei, nu o sa se intinda

D006

La 14 lei aveti dreptate !
  La urmatoarea zi calda o voi strange prin metoda  Blinov .