Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Frate eu am vazut pavilion intrat in furtisag unde in o ora au fost distruse 15 familii !!!  crede-ma ca stiu ce vorbesc !

bucovineanu

Nu era prea frig atunci cand ai facut filmul?

ilalexandru

Domnule Dragos in care model de stupi se dezvolta familiile de albine mai bine, dupa experienta dumneavoastra?Din cate vad eu, aveti si cutii in pat cald. Se observa vreo diferenta intre verticalul normal si cel in pat cald? Eu am un pavilion in pat cald si din cate am observat eu, primavara se dezvolta mai bine decat cei pe jos, dar varsati nu am acelasi model de stupi. Si in pavilion este ceva mai cald decat afara

ilalexandru

Domnule Dragos a-ti facut o socoteala privind cantitatea de hrana pe care o da-ti de-a lungul unui an unei familii de albine? Pt ca la cata mancare vad eu ca aveti in familiile de albine, pana la rapita o sa trebuiasca sa le da-ti vreo 4-5 kg hrana/stimulare

Guist Ioan

Citat din: valterAgresive albinele de la valter...a naibii de agresive.
Vezi ca in fata stupului pe care l-ai deschis ai uitat sa dezapezesti.
Fii antena...cu asta m-ai calificat in divizia judeteana, onoare mai nou.
Modificare...a mesajului.
In luna februarie se deschid stupii pentru:
- afi salvati de la deces, o secunda de l=i se pune mancare;
-experimental sa-ti satisfai moftul de a fi intepat.
Altfel ne intanlim in marte.
Nu pot sa va urmez sfatul.Ca...nu incap pana in 15 martie.Asa ca ...am inceput sa-i bibilesc.
Cat despre calificarea in judeteana.Important e sa incepi o data si o data.
La ramele de nuclei aveti distantiere ? De ce mai puneti? Nu cred ca mai e nevoie.
:hi:  :hi:  :rotfl:
Sanatate

D006

Citat din: bucovineanuNu era prea frig atunci cand ai facut filmul?
ERAU 21 de grade la soare.

bucovineanu

Si eu care credeam ca erau temperaturi negative, vazand manusile de pe maini..... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Eu invat de la profesori care masoara mierea extrasa intr-un an in ZECI de tone . E litera de lege daca vrei sa faci marfa fara efort prea mare : minim 3 kg zahar toamna si minim 3 kg zahar primavare . Eu cred ca ma incardez.
  Apropo de deschis familiile , nu vedeti ca eu umblu in aceleasi familii mereu sunt 3 , 4 familii restul isi vad de iernare . La martie voi filma si o familie neumblata din noiembrie.

ilalexandru

Minim 3, si maxim? Din 3 kg zahar = 2 kg miere = aproape 20 de zile din luna martie. Si domnule Dragos scoatem tone de miere, dar ce castigam daca apoi complet rezervele de hrana cu o mare cantitate de zahar sau alt biostimulator? Nu ar fi mai simplu daca am lasa la fiecare familie, la ultimul extras la floarea soarelui o cantitate de 15-20 kg de miere? Adica daca nu am mai umbla deloc in corpul de jos de unde dumneavoastra scoateti cate 5-6 rame cu miere.
Eu la cele peste 150 de familii de albine, in toamna, nu le-am dat nici un gram de zahar sau alt inlocuitor, in ianuarie le-am dat 1 kg de miere si pana la mijlocul lui martie nu am nici o grija in privinta rezervelor de hrana. Zilele acestea, la o parte din stupi, le-am micsorat cuiburile si le-am scos cate 1-2 rame cu miere din cuib dupa diafragma. Tot ce trebuie e sa le-o descapacesc eu acum si in rest....dupa 15 martie 10 zile stimulare cu 200 ml sirop. E sau nu gresita metoda mea....nu stiu! Dar stiu sigur ca la ultima extractie dau cu 1,5 tone miere mai putin decat as putea da...dar stau linistit toamna,iarna,si o parte din primavara

valter

Zice Jonn''Nu pot sa va urmez sfatul.Ca...nu incap pana in 15 martie.Asa ca ...am inceput sa-i bibilesc.''
Sa-ti fie cu succes.
Angajeaza si tu vre-o doi trei gealati, cum face dragos 2006, si-i termini in doua zile, intre revelion si sf. Ion.Asta sfat...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Bătrânul

albine

Citat din: bucovineanuSi eu care credeam ca erau temperaturi negative, vazand manusile de pe maini..... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
In zapada se gasesc albine moarte?
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

dedu

Inainte am venit de la stupi,albinele "circula" destul de bine,am vazut ca unele albine aduna deja un polen galben mai inchis,de la ce aduna oare acum in 25 februarie? :roll:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: albine
Citat din: bucovineanuSi eu care credeam ca erau temperaturi negative, vazand manusile de pe maini..... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
In zapada se gasesc albine moarte?
Sunt albinele moarte in stup peste iarna si carate de albine afara din stup cand vramea s-a facut buna.

D006

Ved in postari multe mesaje cu mascote care rad ... nu uitati vechiul proverb care spune ca cine rade la urma rade mai bine ... :nono: