Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

centrifuga

Citat din: dragos2006Azi am facut revizia sumara si am vazu ca iarna grea a lasat semne , consumul de hrana a fost mare si trebuie luate masuri'
  In imagine o familie in pragul colapsului :
ce masuri?
am gasit si eu azi familii cu mult puiet,multa albina si hrana ioc!
ce facem? le putem salva doar cu turte?

filip

Mierea e salvarea,altfel vor fi prea uzate sa creasca o noua generatie de albine.
Toamna lunga si iarna grea le-a uzat foarte tare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

ALO !!! s-a inventat APIFONDA  , merge stas . la mine este ultimul an in care ,mai folosesc miere la hrana albinelor. Miere = reinfectare cu nosemoza . Apifonda este zahar invertit si nu uzeaza albina . Am niste roi facut la sfarsitul lunii August care nu au vazut miere doar in cate o turta restul numai zahar in toamna si in iarna apifonda si sunt super OK.  maine sper sa descarc filmele.

filip

Dragos eu i-mi sustin parerea.
Nu am avut probleme cu NOSEMOZA iernand pe miere capacita.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Acum vorbim de hranirea de salvare si nu de substratul pe care ierneaza albina.

filip

Daca am de ales intre o punga cu miere capacita si o turta .Aleg mierea {sa fie mierea din stupii mei}asa stiu ca nu are loca etc .
Nu am nici un interes,mierea o vand pentru consumul uman,iar turta si restul nu am un contract de publicitate ori vre-un interes.  :)

CRISTI M

Pt Centrifuga
Am schimbat ramele( fara puiet ) cu altele de la rezerva

bucovineanu

Familiile care acum au mancare foarte putina sunt scoase deja din ritmul normal de dezvoltare. Sigur pot fi salvate daca li se dau turte sau chiar sirop acolo unde deja au facut zbor intens de curatire, dar nu stiu daca vor reusi sa tina pasul cu cele care au mancare suficienta.Eu intotdeauna am asigurat mancare din toamna pregatind familiile ca pentru o iarna foarte grea. Ele nu consuma mai mult decat au nevoie si hrana ce nu a fost consumata peste iarna nu o ia nimeni din stup si va fi consumata in primavara pentru ca atunci au nevoie de hrana la discretie pentru o buna dezvoltare. Atunci cand vrem sa facem economie, e posibil sa pierdem totul. Eu stiu ca daca le asiguram tote conditiile ele nu vor ramane niciodata datoare fata de noi.

D006

Salut.Si eu am observat ca apifonda o consuma cu placere si repede .Turtele de stim api le consuma m-ai greu . Ieri si azi zbor puternic:hi:

Adrian Roman

Am facut febra musculara taind felii de apifonda. Stie cineva o varianta "civilizata" ?

orbanstefan64

Citat din: filipDaca am de ales intre o punga cu miere capacita si o turta .Aleg mierea {sa fie mierea din stupii mei}asa stiu ca nu are loca etc .
Nu am nici un interes,mierea o vand pentru consumul uman,iar turta si restul nu am un contract de publicitate ori vre-un interes.  :)
aceelasi procedeu si aeeasi parere :hi:  :hi:

D006

Nu conteaza cum o tai o intind cu facaletul pe tocator .Cu sirma merge repede .

centrifuga

miere au avut mai mult decat in ceilalti ani!
ME-a trecut albina in corpul doi,unde au avut 10 rame pline cu miere capacita si au mancat aproape tot! mai sunt 2-3 rame laterale!-fara a mai socoti ce au avut in primul corp,minim 10 kg!
azi au zburat toti,au ingalbenit zapada!
am tras ramele laterale spre centrul cuibului si sper sa mai supravietuiasca 2 saptamani!
daca stiam care e situatia,fortam cu sirop caldut!

filip

Citat din: centrifugamiere au avut mai mult decat in ceilalti ani!
ME-a trecut albina in corpul doi,unde au avut 10 rame pline cu miere capacita si au mancat aproape tot! mai sunt 2-3 rame laterale!-fara a mai socoti ce au avut in primul corp,minim 10 kg!
azi au zburat toti,au ingalbenit zapada!
am tras ramele laterale spre centrul cuibului si sper sa mai supravietuiasca 2 saptamani!
daca stiam care e situatia,fortam cu sirop caldut!
Citeste prognoza zonala pe urmatoarele 15  zile in functie de ea sti ce ai de facut.

orbanstefan64

siropul  e riscant pt aceasta  perioada!!!!?????