Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

ALBINUTA

Citat din: filipE clar,voi aveti o problema personala        si   gasiti forumul     un    loc de   tavaleala.Nu cred ca e corect sa asiste un intreg forum la disputa dintre voi.
Imi cer scuze dl.Filip,poate intr-adevar a fost ceva tavaleala pe aici pe forumul dumneavoastra .. dar limbajul a fost decent in ceea ce ma priveste ,zic eu...am incercat sa fiu in caracter asta ptr. ca eram pe jurnalul lui dragos.Am gresit pesemne rau de tot ca am perturbat linistea pe aici.Dar recunoaste chiar si dumneata ca a fost interesant.
Cu simpatie!

balanescuadrian

scuze tuturor ..dar, eu am adus in discutie situatia a 2 asociatii din Buzau, cum si dl Dragos este tot din Jud. Buzau....mi-am permis sa postez ...dar daca deranjeaza (si dl dragos doreste) se pot sterge postarile mele!
iernare uscata  tuturor! :hi:

D006

[quote author=romikele a scris:

/edit romikele
- datorita abaterilor repetate, atacurilor la persoana si mesajelor triviale trimise pe privat unor colegi de forum, ignorarea avertimentelor si stergerea lor prin editare, acest user e banat permanent, inclusiv toate tentativele de relogare sub alte nick-uri.

D006

Voi sunteti tineri pe aici dar daca ati avea rabdare sa cautati la topicul  "alegeri ACA " veti gasi tot razboiul care a fost in feb. -aprilie 2009.

D006

Toate discutiile au fost in limita bunului simt.
  Culmea , vad ca nu se bucura nimeni de vestea cu acordarea subventiei !

filip

Citat din: dragos2006Toate discutiile au fost in limita bunului simt.
  Culmea , vad ca nu se bucura nimeni de vestea cu acordarea subventiei !
Dragos,lumineazama si pe mine .
Cum a ramas cu subventia,bani ori motorina?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ilalexandru

Eu as fi acordat subventia la fiecare 10kg de miere predata pe familie. Daca eu scot intr-un an 50 de kg pe familie sa mi se dea 20*5=100 roni pe familie! Asa ar stimula si mai mult productia de miere

puiu

ALBINUTA sau musca!!!
Cel ce priveste la ce face un stupar si crede ca judeca,ca lucreaza mai bine sau mai mult ca cel ce stapaneste meseria e naiv. E greu,dar va rog un pic... sau mai mult RESPECT! :nono:

valter

dragos scrie''Toate discutiile au fost in limita bunului simt.
  Culmea , vad ca nu se bucura nimeni de vestea cu acordarea subventiei !''
APIA C-ta a-mi trimete o recomandata cu''va informam ca urmare a epuizarii fondurilor alocate subventionarii familiilor de albine/20 ron va pupam pe portofel si va facem un gol in planul de investitii de 5000 ron''.
Halal onoare.Tara lui BOC pinguinul.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Tu te-ai trezit tarziu pe 2009 !!!!
  eu vorbesc de 2010 , sunt sigur ca asa cum am luat  repede subventia in 2009 o voi lua si in2010 ( daca se va da )  .
Tu ai stocat ai luat pret bun la Dobre dar nu ai mai luat subventie , eu am dar mierea de rapita repede si am luat si subventia .   :hi:

D006

Citat din: dragos2006Daca tot am avut azi program scurt dupaamiaza m-am apucat de calcule , sa vad cat polen au adus albinele in fereastra de caldura din februarie .
     In timpul vremii frumoase am numarat cate albine cu polen vin pe minut in stup : media 15 albine , o incarcatura cantareste pana la 25mgr. deci pe ora aduc 22,5 grame de polen in medie au carat 4 ore pe zi timp de 4 zile deci au adus in total 360 de grame.
   Pentru fiecare larva doicile consuma 3,25mg. polen iar o singura albina incepand de la stadiul larvar pana la maturitate si apoi imediat dupa ce au parasit alveola natala  consuma 120  - 145 mg. de polen , in timp ce miere consuma doar 3.21 mg..
In concluzie polenul adus ajunge pentru aproximativ 2400 de albine noi.
  Tinand cont ca un decimetru patrat de fagure contine 850 de celule pe ambele fete  polenul va ajunge pentru 3 decimetri patrati iar o rama are 12 decimetri  adica pentru un sfert de rama de puiet.
In concluzie eu cred ca acest polen este insuficient pentru a hrani tot puietul depus si astfel trebuie sa intervenim cu turta proteica in maxim 2 saptamani daca albinele nu vor maio avea posibilitatea sa aduca polen din natura.
Anul trecut pe vremea asta calculam cat polen au carat in stup ,  anul acesta pana acum nu am vazut nici ghiocei si nici la alun nu au ajuns albinele . Suntem deja in urma cu 3 saptamani.

D006

CRISTI M

600 GR IN 2 SAPTAMANI ? asta inseamna ca nu au puiet -- mai bine asa , dar sa nu uitam ca pe 15-20 Aprilie infloreste rapita . Luna Martie (zic astia de la meteo ) va fi tot friguroasa , sa-i credem ?
Sa vina mai repede caldura .

D006

Pana vine primavara ma consolez cu parfumul zambilelor de la fereastra...

orbanstefan64

8 februarie 2007 turata de floarea soarelui si primul zbor de curatire