Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Tocmai asta e problema ! mierea romaneasca se foloseste la cupajare , nu se vinde sub nume propriu .
  Cum ar fi sa gasesti in rafturi in Germania miere cu eticheta romaneasa , gen miere din Delta Dunarii . miere de Calafat , etc.
  Asta e problema , produsele romanesti nu sunt promovate in occident . Daca vreun  ministru face o campanie de promovare imediat sar fraierii la gatul lui.

D006

La congres in Franta mierea romineasca a luat toate medaliile;aur,arginr si bronz.  Ar  trebui sa se profite cel putin pina la urmatorul congres

bucovineanu

Intradevar avem un produs foarte bun dar nu stim sa-l promovam. Cei care ar trebui sa faca acest lucru fac ce nu trebuie sa faca. Imi aduc aminte de un interviu pe care l-a dat acum cativa ani dl Zorici unui post de radio in care afirma ca mierea romaneasca este plina de antibiotice. A doua zi ziarele au subliniat acest lucru titrand cu litere de o schioapa pe prima pagina afirmatiile facute. Altii daca ar avea mierea noastra ar sti sa scoata bani grei.

dedu

Dedicatie pentru toate femeile de pe forum de VALENTINE'S DAY!!!!
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/_VQWJnIWuCU[/youtube]
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

valter

Da bucovinene, ai mare dreptate, da cine a sarit de cur in sus la vremea aceia.
Fraierul de valter ia scris personal revistei de specialitate un miniprotest fata de afirmatia celui ce era platit din cotizatiile, adaosurile comerciale, comisioanele mele, tele si nuiele... el luara salariu din banii nostri si facea jocul mizerabil al procesatorilor...aruncand cu noroi in proprii membri ai ACA.
Azi dau afara membri destoinici, dar tari in gura si dinti, care se opun divizarii planificate a celei mai mari organizatii profesionale din europa.
Traiasca epoca Zorici...DA NICI ca cu astia de astazi nu mi-i rusine.
Traiasca distrugerea a ceia ce a fost bun si sa punem in loc asociatii competente mafiote...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Culmea coincidentei... azi am citit un interviu dat de Zorici si publicat in revista  "Romania Apicola" din ianuarie 2006 , cititi si va cruciti :
   " Mierea romaneasca a fost nominalizata  pe locul doi dupa Brazilia in ceea ce priveste incarcatura de oxitetraciclina  si pe locul cinci  in ceea ce priveste incarcatura in streptomicina  , deci avem probleme , chiar daca procentele nu sunt de speriat. Dar problema principala  este nitrofuranul , cu limita de atmitere zero  si care , din pacate apare in analizele de laborator."
  Sa va mai dau un citat si ma opresc ca mi se urca sangele la cap :
  " Daca vorbim doar de mierea chinezeasca  , trebuie spus ca aceasta este produsa in China la 300 - 350 de dolari pe tona , si se vinde pe piata  UE  cu 700-800 de dolari  pe tona . producatorul chinez  ESTE INCANTAT  de un asemena pret ... Iar daca  vii si spui apicultorului roman ca-i oferi 1000 - 1100  de euro pe tona  , ceea ce ar insemna , convertit in lei , scazant transportul si procesarea  , 25000  - 30000 lei vechi pe kilogramul de miere  , il considera a fi un pret de batjocura . "
   Mai poti comenta ceva apicultorule roman despre cei care conduc ACA ????
  Ei au treburi importante , sa-l excluda pe presedintele ACA Buzau in asociatie ...

ALBINUTA

Hai ma dragosel sa nu -l plangem pe bietu om ca si-a facut asociatia apicultorilor profesionisti buzoieni acu de curand, are si 500 de stupi bietul de el,are si un srl u care vinde produse apicole.. e cam ocupat se pare omu.Cand Doamne sa se mai ocupe si de problemele altora? AAA... ce nu are el sunt spatii ..cam plateste chirie.Lasa tata sa si faca singur spatii,ca are gologani.. S-o fi aflat astia, zorici toate astea ???Eu pe tine chiar  te respect...E acu si el nu poate sa fie cu curu in 3 luntri..

D006

Aici nu pe pune problema de situatia materiala a lui Prahoveanu , chiar nu avem de ce sa-l plangem , problema se pune de principiu ! este vorba despre inchilozarea ACA intr-o organizare comunista care nu respecta in nici un fel interesul membrilor cotizanti.  Oricum singurul motiv pentru care veneam la sedintele comitetului ACA Buzau  era chiar Prahoveanu care pentru mine este un exemplu de harnicie si onoare , acum ca a fost exclus din ACA nici eu nu mai am ce cauta pe acolo.
  PS . Ce v-am spus mai devreme in alt topic ? , fiecare cu albinuta lui , Batranul o are pe cea cu 01 iar eu o am pe cea cu majuscule .  :rotfl:

balanescuadrian

tot respectul ptr Dl Prahoveanu, un om cu traditie in apicultura, asa ca nu trebuie sa ii numaram noi albinele! este un bun profesionist! harnicie si onoare bine zis!
l-am cunoscut personal la cursurile de formare profesionala!
ps: stiati ca a platit un om din buzunarul personal sa stea la sediu ACA Buzau ptr a da informatii la apicultorii care treceau pe acolo?

sfantul spiridon

eu stiam ca fiecare om are cate o goanga (musca, albina)...pana acum n-am avut si nici ca-i duceam dorul...e...in seara asta, am primit una xxl
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

orbanstefan64

eu am vut ceva probleme cu  teiul diaree ce stiu ce boli dar am avut niste doctori
cu tratamente adegvate iar acum totul e ok

ALBINUTA

Citat din: balanescuadriantot respectul ptr Dl Prahoveanu, un om cu traditie in apicultura, asa ca nu trebuie sa ii numaram noi albinele! este un bun profesionist! harnicie si onoare bine zis!
l-am cunoscut personal la cursurile de formare profesionala!
ps: stiati ca a platit un om din buzunarul personal sa stea la sediu ACA Buzau ptr a da informatii la apicultorii care treceau pe acolo?
Traditie are dl.adrian , insa caracter...Oare de ce sa plateasca un om sa stea acolo? Nu ati gasit d-str pe nimeni acolo sa va dea informatii domnu Adrian?Si apoi acel om am inteles ca venea numa cand era insotit de verisoru Prahoveanu.. Auzi domnule ce interese mari trebuie sa ai sa platesti pe unu dn buzunar cand acolo este macar o persoana cu care poti discuta si asta chiar iti spun in cunostinta de cauza .Domnule balanescu am pretentii de la dumneata... nu te lasa impresionat de aparente.Cred ca nu e normal insa sa vorbim aici despre o persoana care nu exista printre forumisti,
Sa va ajute Dumnezeu dl balanescu sa ajungeti un apicultor la fel de mare ca multi altii din judetul buzau...si cu omenie.

ALBINUTA

Citat din: romikele
Citat din: dragos2006 a scris:
... acum ca a fost exclus din ACA nici eu nu mai am ce cauta pe acolo.
/quote]
Vorba unui cunoscut: "Mare borfăşărie dom`le!"   :rotfl:
dragos2006]  PS . Ce v-am spus mai devreme in alt topic ? , fiecare cu albinuta lui , Batranul o are pe cea cu 01 iar eu o am pe cea cu majuscule .  :rotfl:Prietenii dragi nu te uită niciodată  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:Domnule Roman sa traiesti ! Vezi dumneata chiar nu e borfasarie ... cred ca se face dreptate...Stiti ff bine ca am un deosebit respect pentru dvstr.

D006

Albinuto acum ca ai scapt de Prahoveanu vad ti-ai inmuiat rau tonul , faci pace cu toata lumea , ia zi-ne si noua in avanpremiera pe ce amarat puneti acum in functia de presedinte ?   Si sa nu uit ! salutari lui leonard ...  :hi:

ALBINUTA

Citat din: dragos2006Albinuto acum ca ai scapt de Prahoveanu vad ti-ai inmuiat rau tonul , faci pace cu toata lumea , ia zi-ne si noua in avanpremiera pe ce amarat puneti acum in functia de presedinte ?   Si sa nu uit ! salutari lui leonard ...  :hi:
Dragos nu am inmuiat nimic, nu am nevoie sa ma pun bine cu nimeni!Prietenii imi sunt prieteni iar dusmanii m-au facut mai puternic. Nu incerca sa imi mai aduci injurii..Respecta ma asa cum si eu te respect.Noi 2 nu am avut de impartit decat niste opinii si atat.
Am vrut sa nu scriu insa nu ma pot abtine: PUISORU a fost cum zici tu un AMARAT ptr care s-a pus obrazul... stii nu? FUNCTIE-singurul de altfel. Daca nu ar fi fost acest puisoru sa stii ca ar fi fost ok treaba poate ptr totdeauna. Scuze dragos dar asta este.. am spus-o chiar daca tu atunci ...