Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

ilalexandru

NU s-a discutat si despre pretul mierii in viitor? Cam la ce preturi sa ne asteptam anul acesta?

dedu

1% sa iei mai multi bani pe miere ca anul trecut,daca o sa fie seceta ceva sa fie miere putina atunci se paote sa iei mai mult dar in rest garanteaza baiatul(eu) ca nu iei mai mult!!!
Sa va dau un exemplu care difera de pretul mierii dar caracterizeza Romania!!!
Pretul painii,acum i peste vreo 5 lei o paine,o tot crescut!!!!
Cand i seceta,grau putin painea se scumpeste pt ca producatorul sa aibe tot acelasi venit,cand i graul mult si ieftin painea nu se ietineste,daca se scumpeste graul anul urmator pt ca iar o fost seceta se scumpeste painea pt ca so scumpit graul,el acelasi venit vrea sa il aibe!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

S-a discutat mult despre preturi si am ramas uimit cati factori concura la formarea pretului .
Pe scurt treaba sta cam asa : Noi producatorii romani nu reusin sa ne vindem marfa pe piata interna si suntem DEPENDENTI  de export . Marele nostru dezavantaj este reprezentat de mica cantitate pe care o producem ( 20.000 de tone sunt putine la nivel global) plus ca nu avem brand de tara.
  Avem in schimb si un mare avantaj : la nivel de UE mierea romaneasca este catalogata ca BUNA si apropiata din punct de vedere al calitatii cu mierea bio. Din aceast moment mingea este la noi in teren ! daca ridicam calitatea miereii si mai ales la salcam ( sa nu mai aiba rapita in ea)  sigur si pretul va creste.
   Oameni buni daca lasam in continuare miere de rapita in cea de salcam cum sa mai cerem un pret mai bun ?

D006

Vezi ca nu toti au rapita in mierea de salcam de asta sant stupi verticali pentru a putea produce miere pe sortimente dupa fiecare cules se face estractia numai din magazii nu se unbla in cuib, asta trebuie sa stie toti dar din pacate asta nu se face.

D006

Cum sa nu fie amestecata mierea de rapita cu cea de salcam cand pozele lui dragos arata ca el pur si simplu "usuca cuibul" ? E usor sa stai cu camera deasupra....

D006

Mierea din cuib nu se pune in acelasi container cu cea din caturi. Macar atat ai fi putut sti domnule anonim "Fullfitil"- dar la cantitatea facuta de la cei 3,14 stupi ai dvs nu se pune problema.

D006

Vezi ca vb. cu accente...unguresti.
"Mierea din cuib nu se pune in acelasi container cu cea din caturi."...se putea spune si pe alt ton.
"Macar atat ai fi putut sti domnule anonim "Fullfitil"- dar la cantitatea facuta de la cei 3,14 stupi ai dvs nu se pune problema."
Daca eu vad bine..usere "LAURAG" sper ca si d-voastra sa vedeti bine "FULLFITIL". Iar privind cantitatea "stoarsa"...va pot asigura ca pot "stoarce" si din alta parte.......raspuns pe care vi-l dau in functie de "cat de apriga" ati fost.
Si ca sa fie pe intelesul dvs.....cata grija am eu de cei π stupi ai mei...nu cred ca aveti aceeasi grija dvs. de stupii d-voastra. Rade inima in mine, cand vad ca apicultori cu asa-zisa experienta se plang si acum au diaree pe rame (apicultori care au curajul sa o faca, dar oare cati or fi care le este rusine sa spuna asta pe forum)...spre deosebire de ei...am tacut, am citit, am selectat, si cu toate astea nu ma pot plange de nimic pana acum.....
V-am pupat...respectuos.

D006

Citat din: abeja
Citat din: dragos2006Eram dator cu centrifuga  :zzz:  , pt. ca productia la rapitza este mare am dat drumul la trupa de soc , scuzati hala , nu este inca terminata .
Asa  mai  merge si  acum  te  felicit  pt  hala,am  o  parere  :nu  scapati  salcimul pt  ca  trebuie  scoasa  cit   mai  multa  miere  la  acest  cules. :hi:
Nea fulfit daca ar fi citit jurnalul ar fi inteles cum e treaba cu mierea , eu nu am plecat la salcam pana nu am scos la blana mierea de rapita !
  Si sa nu uit un amanunt draga fulfit , cu Layens nu vei avea miere de rapita in cea de salcam doar daca nu mergi la cultura de rapita.  :wink:

D006

De inversunarea sotiei dvs. nu spuneti nimic ? Dupa ce clarificam lucrurile astea....se pot sterge posturile....pentru a nu fi considerate "atac la persoana" si nu la "ideile persoanei"....

D006

Nu am nevoie de sot pentru a ma simti protejata si nu e nimic de clarificat. Reavointa va apartine in totalitate. Pentru mine sunteti doar un anonim de forum!
http://www.trilulilu.ro/andreea_popa/a2751695cd0cc6
e destul de clar pentru dumneavoastra?

D006

Ce inseamna in opinia dvs. "reavointa va apartine in totalitate" ?
Ati intampinat dificultati in bunul mers al prosperitatii dvs. din cauza mea ?

D006

dedu

Astept un raspuns rapid!!!
La cei 3 roi ai mei am lasat cate 10 kg de miere de familie pe cate 5 rame si mi-o zis cineva ca crede ca acum nu mai au miere,am ascultat si totul pare ok dar mi frica de faptul ca poate nu au mancare!!!
Am cumparat turte proteice,afara sunt vreo 2-3 grade,oare sa desfac roiurile sa le pun turtele?
Raspuns cat se poate de rapid(daca trebuie atunci le pun imediat)!!!

filip

Citat din: deduAstept un raspuns rapid!!!
La cei 3 roi ai mei am lasat cate 10 kg de miere de familie pe cate 5 rame si mi-o zis cineva ca crede ca acum nu mai au miere,am ascultat si totul pare ok dar mi frica de faptul ca poate nu au mancare!!!
Am cumparat turte proteice,afara sunt vreo 2-3 grade,oare sa desfac roiurile sa le pun turtele?
Raspuns cat se poate de rapid(daca trebuie atunci le pun imediat)!!!
Daca sunt 10 kg ,ar trebui sa ajunga pana la inceputul luni Martie
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dedu

Pai asa ma gandeam si eu tinand cont ca sunt roiuri si nu au albina ca si ceilalti stupi!!!
O sa le bag turtele cand se face cald!!!