Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dedu

Citat din: pupemea
Citat din: dedu
Citat din: BatrinulDedule am cunoscut un tip cu parul ciufulit care spunea ca "totul este relativ" asa ca te intreb : PE CE DATA au intrart cu 10 kg ?? (gindeste-te ca nu e totuna 10 kg pe 1 sept sau pe 15 dec. !!! Daca nu sufla vintul baga turtele miine si acopera complect cu folie si sus si lateral ca de acuma si condensul e binevenit (creste nevoia de apa) Succes ! (sfat numai pt... )
Ciufulitul ala o omorat sute de mi de japonezi din cateva "focuri"!!!!!!
Or avut 10 kg la inceput la octombrie!!!
E=mc2
La inceput de oct 10 kg = insuficient.
Muget deci ...iexista care este.
Dupa cum vad suntem o tara de fizicieni :zzz:  :zzz:  :zzz:
Pai la inceput de octombrie aveau cate 10 kg dar pe aici numai din noiembrie so racit deci cred ca or mai adunat de la fructe stricate,flori intarziate ori altele(am am mai deschis sa vad)!!!
O sa le pun turta cand va fi urmatorul zbor de curatenie!!!
O sa scriu aici la Jurnal daca or fost de ajuns 10 kg ori nu!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: BatrinulDedule am cunoscut un tip cu parul ciufulit care spunea ca "totul este relativ" asa ca te intreb : PE CE DATA au intrart cu 10 kg ?? (gindeste-te ca nu e totuna 10 kg pe 1 sept sau pe 15 dec. !!! Daca nu sufla vintul baga turtele miine si acopera complect cu folie si sus si lateral ca de acuma si condensul e binevenit (creste nevoia de apa) Succes ! (sfat numai pt... )
Irealista gandire si fuga de responsabilitate personala.
Gottlieb Daimler a omorat atunci milioane.

Bătrânul

Citat din: pupemea
Or avut 10 kg la inceput la octombrie!!!
E=mc2
La inceput de oct 10 kg = insuficient.
Muget deci ...iexista care este.
Dupa cum vad suntem o tara de fizicieni :zzz:  :zzz:  :zzz:
Pai la inceput de octombrie aveau cate 10 kg dar pe aici numai din noiembrie so racit deci cred ca or mai adunat de la fructe stricate,flori intarziate ori altele(am am mai deschis sa vad)!!!
O sa le pun turta cand va fi urmatorul zbor de curatenie!!!
O sa scriu aici la Jurnal daca or fost de ajuns 10 kg ori nu!!!
Tocmai de aceia Dedule ! A fost toamna lunga ,calda cu puiet . Eu sint un biet amator dar daca tu nu-l crezi nici pe PUPEMEA (cel mai mare practicant al stuparitului pastoral) inseamna ca nu mai ai nevoie de sfaturi :rotfl: Sintem in mijlocul lui februarie si da TREBUIE FACUTE INPACHETARILE CA INCEPE PONTA. (dupa mine)

dedu

Ati inteles gresit,nu am zis ca nu il cred!!!

Guist Ioan

Tinere Domn,
Nu trebuie sa asculti, sa te pleci la vorbele unui cioban.
Trebuie sa reiei doar cartiile de apicultura.Si...daca o sa gasesti intr-o singura carte  ca se prezinta iernarea pe 10 kg, sa ne anunti si pe noi.
Aici pe net, ca nu vade nimeni ce stupi avem si ce scoatem din ei, putem fiecare sa fim ...beton in experiente capatate in somn si doxa de informatie ca...goagalu' e maricel.
Rau este ca parte dintre noi asa si ramanem.Beton.
Sanatate

dedu

Citat din: pupemeaTinere Domn,
Nu trebuie sa asculti, sa te pleci la vorbele unui cioban.
Trebuie sa reiei doar cartiile de apicultura.Si...daca o sa gasesti intr-o singura carte  ca se prezinta iernarea pe 10 kg, sa ne anunti si pe noi.
Aici pe net, ca nu vade nimeni ce stupi avem si ce scoatem din ei, putem fiecare sa fim ...beton in experiente capatate in somn si doxa de informatie ca...goagalu' e maricel.
Rau este ca parte dintre noi asa si ramanem.Beton.
Am scris undeva mai sus ca am lasat 10 kg dar am pus minimum deci am lasat mai mult!!!Sunt roiuri,nu prea multa albina......pe langa voi sunt incepator asa ca i normal sa nu stiu unele lucruri pe care voi le stiti,experienta isi spune cuvantul!!!
Acum sunt la scoala,la informatica,afara vad ca este soare,la 3 cand ajung acasa o sa le bag turtele!!!
Merci de sfaturi!!! :hi:  :hi:  :hi:

sfantul spiridon

Citat din: sfantul spiridon
dumneata pui folie acum, la sfarsit de februarie, chiar daca nu ai fund cu sita?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Bătrânul

Am raspuns deja ca DA ! In februarie incepe ponta si condensul de pe folie este mana cereasca ca sursa de apa  :hi:

D006

..aruncindu-mi ochii pe postarile dupa ultima pagina, am vazut ceva dezbatere privind turtele si cantitatea de miere pentru iernare..
Ce pot sa va spun din experienta mea....
Daca nu muncesti si te implici, inca de la sfirsitul culesului de floarea -soarelui,  sa bagi familia de albine in iarna cu necesarul de hrana pentru iernare ...vei muncii in conditii mai grele, pe vreme nasoala sa incerci sa faci ce n-ai facut cind trebuia..
Eu daca am pe ramele pe care fac cuibul, jumate miere capacita--cam 2-2,5 Kg stau OK pina la inceputul luii martie cind ma giundesc sa incep sa le dau familiilor ceva hrana, sirop sau turte adaptata dupa timpul meteo'  din acel moment.
BAg familiile in iarna cu 5...8 rame,...Dar mai am si citiva su cu cite 4 rame, acolo ma m-ai streseaza iernarea..
Turtele pot fi de completare, sau stimulare..
Deoarece sunt harnicutz toamna nu prea am mai avut nevoie de completare la rezrvele de hrana spre sfirsitul iernii..
Turtele de stimulare, contin si polen si le administrez dupa zborurile de curatzire, dar astept o dimineatza mai racoroasa sa nu am multa albina iesita pe spetezle superioare ale ramelor pentru a ma incurca la darea turtelor ...

D006

Matematic o familie care intra in iarna cu 15 kg. de miere nu are nici o problema la iernat. Problema in aceasta iarna _ primavara este ca se anunta vreme rea in continuare si am senzatia ca la rapita vom avea familii slabute.

D006

/...speramn ca va fi bine..:smile:
MA gindesc anii din urma,...era caldura ceva in februarie si apoii mai venea valuri de frig pina in aprile, mai..
POAte daca se incalzeste progresiv..de la 15 martie, se va instala vremea frumoasa fara prea multe reintoarceri ale iernii..

dedu

Am bagat turte la 10 familii,aveau miere toti!!!
La un stup cand am deschis un podisor surpriza,albinele erau intre podisoare si rame,am pus turta intre ele acolo  ca nu aveam unde altundeva:roll:

D006

La Campina a fost lansat un dublu DVD cu inregistrari de la "Ziua apicultorului ramnicean " Felicitari colegului nostru  gyl_tv09 care a avut aceasta initiativa . Cred ca acest exemplu ar trebui urmat la orice targ si festival.
  DVD -ul este de vanzare si il gasiti la gyl_tv09 !

D006

Citat din: dedu..
La un stup cand am deschis un podisor surpriza,albinele erau intre podisoare si rame,am pus turta intre ele acolo  ca nu aveam unde altundeva:roll:
--albina putea fi sus din mai multe cauze..
--nu mai avea mincare, deasupra ghemului..
--era o temperatura mai blinda cind ai umblat la familii si ----poate era desfacuta din ghem--
--poate familia respectiva era imprastiata pe faguri din alta cauza..
--pot fi multe cauze , doar privind familia respectiva ne p[utem da seama exact in ce stare se afla in acel moment familia respectiva.
Eu cind le dadeam turte astyeptam o zi foarte rece pentru ca albina sa fie strinsa in ghem, pentru a nu prinde albina cu asezarea turtei intre spetezele ramei si turta...citeodata mai ma ajutam cu afumatorul, daca era prea cald si nu aveam chef sa astept vreo zi mai rece...
Albinele, familiile de albine, lucrul in familiile de albine nu se desfasoara dupa un STAS..... orice interventie are specificul si particularitatile acelei interventii legate de mai multi factori..

D006

Citat din: dragos2006La Campina a fost lansat un dublu DVD cu inregistrari de la "Ziua apicultorului ramnicean " Felicitari colegului nostru  gyl_tv09 care a avut aceasta initiativa . Cred ca acest exemplu ar trebui urmat la orice targ si festival.
  DVD -ul este de vanzare si il gasiti la gyl_tv09 !
Dragos..??>...DVD-ul prezionta ceva aspecte legate de exploatare, intretinere la familiile de aln=bine..??
..sau este ceva unde a-ti tras vreo betie..??... :rotfl:  :rotfl: