Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

pai tocmai ca sunt roiuri au mancat mai mult...asculta-le si daca totil e bine, atunci e bine...sa nu aiba acel panset...vor veni in curand temperaturi mai blande...daca totusi nu ai mancare intra si acum in stup desi nu e indicat (vorbesc eu care am stupi morti de foame...na...merit o apostrofare)
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

orbanstefan64

turtele sint recomandate ase pune cind sint 8 10 grade  :nod:  :nod:

dedu

Citat din: sfantul spiridonpai tocmai ca sunt roiuri au mancat mai mult...asculta-le si daca totil e bine, atunci e bine...sa nu aiba acel panset...vor veni in curand temperaturi mai blande...daca totusi nu ai mancare intra si acum in stup desi nu e indicat (vorbesc eu care am stupi morti de foame...na...merit o apostrofare)
Pai tocmai ca sunt roi,se paote sa consume mai mult dar nu au albina ca stupii ceilalti deci nu au cum sa consume mai mult de 10 kg,parerea mea!!!
In martie bag turta si dupaia dau cu siropuri cu protofil!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

sfantul spiridon

daca esti sigur ca ai avut 10 kg la intrare in iarna, nu ai de ce sa iti faci griji

D006

A pune turta proteica acum e riscant deoarece albinele nu au mai  zburat de o luna de zile . daca vrei le dai o turta energetica care poate fi administrata oricand !  :nod:
   Omeni buni nu stiu cum vi intampla voua dar eu tocmai am atipit si am visat ca eram la albine , tocmai le mutasem la floarea soarelui si urma sa ma pregatesc de extractie . Cred ca se apropie timpul sa intervenim in stupina.... boala grea stuparia   :nebun:

sfantul spiridon

eu visez la facelia...am arat o parcela mica si vreau sa pun facelia sa vad cum va fi

sfantul spiridon

asta era

sfantul spiridon

sau asta...locul amplasarilor viitoare

dedu

Citat din: sfantul spiridondaca esti sigur ca ai avut 10 kg la intrare in iarna, nu ai de ce sa iti faci griji
Eu cand aproximez ceva pun totdeauna minimum,mai bine sa fie mai multa miere decat mai putina,or intrat sigur cu 10 kg!!!
Inainte am fost pe la ei si i-am ascultat,i ok la toti!!! :cool:
Mi dor de numa sa umblu la ei,sa vad ce or mai adunat si cum o mai duc si de la care am sperante sa scot ceva............etc :dinti:
Dragos-i bine ca visezi ca muti stupi,pastoral,frumos,eu de cate ori visez albine visez ca ma sui intr-un copac mare dupa un roi si cad de acolo si mor de frica(cea mai mare temere a mea i inaltimea),si visez asta des :sad:  :sad:  :sad:

Bătrânul

Dedule am cunoscut un tip cu parul ciufulit care spunea ca "totul este relativ" asa ca te intreb : PE CE DATA au intrart cu 10 kg ?? (gindeste-te ca nu e totuna 10 kg pe 1 sept sau pe 15 dec. !!! Daca nu sufla vintul baga turtele miine si acopera complect cu folie si sus si lateral ca de acuma si condensul e binevenit (creste nevoia de apa) Succes ! (sfat numai pt... )

orbanstefan64

a visa albine = prosperitate realizari :nod:  :nod:

dedu

Citat din: BatrinulDedule am cunoscut un tip cu parul ciufulit care spunea ca "totul este relativ" asa ca te intreb : PE CE DATA au intrart cu 10 kg ?? (gindeste-te ca nu e totuna 10 kg pe 1 sept sau pe 15 dec. !!! Daca nu sufla vintul baga turtele miine si acopera complect cu folie si sus si lateral ca de acuma si condensul e binevenit (creste nevoia de apa) Succes ! (sfat numai pt... )
Ciufulitul ala o omorat sute de mi de japonezi din cateva "focuri"!!!!!!
Or avut 10 kg la inceput la octombrie!!!

unincepator

Citat din: dragos2006Citeste atent ! am scris  ECHIVALENT !!!  Oamenii importa din orice tara din lume de unde le convine pretul si calitatea. Neamtul anul trecut a  ambalat 9000 de tone dar vrea in curand sa urce la 15000 de tone !
Am facut precizarea pentru ca cei care citesc pe aici sa inteleaga unde se situiaza productia Romaniei de miere.
daca acesti domni( oameni),,importadin orice tara''atunci inseamna ca si din iubita china, miere care de altfel estediscutata pe aici ca ne fiind  naturala si ne concura pe noi si-i avantajeaza pe procesatori, dezavantajandune pe noi la pret.De aceea ne dau noua pret mic pentru ca aduc contra facuta.Da si sa ne traiasca ca ne mulg.

Guist Ioan

Citat din: dedu
Citat din: BatrinulDedule am cunoscut un tip cu parul ciufulit care spunea ca "totul este relativ" asa ca te intreb : PE CE DATA au intrart cu 10 kg ?? (gindeste-te ca nu e totuna 10 kg pe 1 sept sau pe 15 dec. !!! Daca nu sufla vintul baga turtele miine si acopera complect cu folie si sus si lateral ca de acuma si condensul e binevenit (creste nevoia de apa) Succes ! (sfat numai pt... )
Ciufulitul ala o omorat sute de mi de japonezi din cateva "focuri"!!!!!!
Or avut 10 kg la inceput la octombrie!!!
E=mc2
La inceput de oct 10 kg = insuficient.
Muget deci ...iexista care este.
Sanatate

sfantul spiridon

dumneata pui folie acum, la sfarsit de februarie, chiar daca nu ai fund cu sita?