Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: dragos2006
Citat din: liviuNu vad copacul din avatar este in alta parte?
  BATRANUL.
ASA arata copacul iarna :
Cum ai pozat doctore ca linga copacul Batrinului nu sint fire electrice de loc !!! :hi: Hai povesteste-ne iute CUM A FOST IN TIRG??? =D

D006

Citat din: bucovineanuApropo de Dragos, intr-o postare de mai sus Batranul avea o mare suparare. :razz:
La prima vizita trebuia sa fim mai cumpatati mai ales ca Batranul m-a invatat cum sa-mi pun dusmanii la respect si sa mentin ordinea si disciplina .
  ( pusca este de jucarie )

filip

Citat din: ioanardelean55Parerea mea e ca toata vina o poarta Varoa .
Stupul atacat puternic de varroa,dispar in prima faza albinele in camp{sa zburat mult in toamna}si nu apuca sa mai faca diaree .
Parerea       mea =D  :sad:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Da, asa se intapmla de obicei, cum a zis Filip. Inainte de venirea iernii raman in stup ramele cu mancare si dispar albinele, care ies la zbor si nu se mai pot intoarce in stup. :nod:

sfantul spiridon

detaliati putin ca nu pricep ce vreti sa spuneti cu varooa si albine plecate....
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

filip

Citat din: sfantul spiridondetaliati putin ca nu pricep ce vreti sa spuneti cu varooa si albine plecate....
Cand ai o infestare puternica de   varroua         ,albina e agitata.In cea mai mare parte din cazuri raman stupii goi  cu mierea in ei dar fara albine.Albina   moare in camp nu se mai intoarce in stup.
Acelasi fenomen    a   fost semnalat cu ROIRILE in SEPTEMBRIE  cand regina si albinele au plecat parasind stupul si lasand mierea si puietul in stup.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ioanardelean55

A-ti patit vreodata ceace sutineti ??? eu ceace am spus am patit ,parca nici nu vreau sa-mi aduc aminte , era in iarna lui 1989 aveam 60 de fam si eram foarte ocupat cu altele .nu am facut tratament in toamna din cauza neglijentei ,mai mult ,in oct .cind am impachetat din 60 am mai impachetat 30 restul lazi goale ,iar in ianuarie cand sa pun turte n-am mai avut la ce , aratau ca ale D-lui Spiridon . deci se intampla .

Bătrânul

Sa nu uitam ca albina noastra isi rezolva singura toate problemele (casa,masa,rasa) dar nu se poate lupta cu Varooa  :mad:  Acest "cadou" i-a facut omul aducind cu "ameliorarea" din India. Albinele de acolo au falcile mai tari si se pot curata reciproc dar carpatica nu. TRATAMENTELE NU POT FII NEGLIJATE! :nod:

bucovineanu

Fiind la sfarsitul sezonului si pentruca in stup este putin puiet, sau nu mai este deloc, toti parazitii care s-au tot inmultit de-a lungul verii se gasesc pe albine. Fiind slabite din cauza intepaturilor albinele incearca totusi sa zboare, cad in iarba si nu se mai pot ridica. Daca intr-o stupina care este puternic infestata de varroa vom privi cu atentie iarba si pamantul dintre stupi, vom vedea multe albine care incearca sa zboare si nu reusesc. Daca nu se intervine cu tratamente, stupii se tot depopuleaza pana se golesc de albine. Daca infestarea este foarte puternica, putinele albine care au ramas parasesc in masa stupul ca si cum ar roi.
Eu ma descurc mai greu cu calculatorul si am scris fara sa vad postarea lui Filip.

D006

Azi la Baicoi am luat foarte multe notite dintre care multe pe tema VAROOA , vorbim prea putin de acest  inamic public no. 1 al albinelor.
  facem cam prea mult tratamente dupa ureche...

filip

Citat din: ioanardelean55A-ti patit vreodata ceace sutineti ??? eu ceace am spus am patit ,parca nici nu vreau sa-mi aduc aminte , era in iarna lui 1989 aveam 60 de fam si eram foarte ocupat cu altele .nu am facut tratament in toamna din cauza neglijentei ,mai mult ,in oct .cind am impachetat din 60 am mai impachetat 30 restul lazi goale ,iar in ianuarie cand sa pun turte n-am mai avut la ce , aratau ca ale D-lui Spiridon . deci se intampla .
Am vazut cu ochi mei cum roia stup in Septembrie,fiecare trata cum stia.
Fum de tutun,zahar pudra presarat,etc.
Tata incerca disperat sa salveze albinele,asa de slabi erau incat noi copii incercam sa tinem evidenta cate albine vin din camp si cate pleaca.
Daca SPIRIDON nu ar fi confirmat ca a avut furtisag,poate era altul si diagnosticul pus de mine.Eu propun sa pozeze si ramele ,astfel vom putea spune mai multe.

Bătrânul

Daca era furtisag mai raminea rame cu miere ? :rotfl:  :rotfl: NU :nono: Si daca stupun a fost parasit si totusi nu a fost atacat insemna ca si celelalte sint vai de ei. Profesore baga iute cite o banda de Mavrirol ca  incepe ponta si poti face tratamente cite vrei si poti dar pina toamna nu scapi de infestare ... ACUM E MOMENTUL.

filip

Citat din: BatrinulDaca era furtisag mai raminea rame cu miere ? :rotfl:  :rotfl: NU :nono:
Nu toate furtisagurile se incheie cu furtul intregi cantitati de miere,in special la un furt tinta principala e regina.
Al doilea lucru ce se poate face e urmarirea zborurilor tarzii,daca eu observ ca la un stup vin incarcate albinele din camp seara tarziu.Primul lucru ce-l fac e deschiderea lui.Daca vad miere multa proaspata e clar ca fura.Atunci descapacesc cateva rame cu miere.De regula se potoleste din hot devine victima. =D

Bătrânul

Filip tu daca am inteles bine TU faci stuparit prin CORESPONDENTA.... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

sfantul spiridon

Citat din: filip
Citat din: ioanardelean55A-ti patit vreodata ceace sutineti ??? eu ceace am spus am patit ,parca nici nu vreau sa-mi aduc aminte , era in iarna lui 1989 aveam 60 de fam si eram foarte ocupat cu altele .nu am facut tratament in toamna din cauza neglijentei ,mai mult ,in oct .cind am impachetat din 60 am mai impachetat 30 restul lazi goale ,iar in ianuarie cand sa pun turte n-am mai avut la ce , aratau ca ale D-lui Spiridon . deci se intampla .
Am vazut cu ochi mei cum roia stup in Septembrie,fiecare trata cum stia.
Fum de tutun,zahar pudra presarat,etc.
Tata incerca disperat sa salveze albinele,asa de slabi erau incat noi copii incercam sa tinem evidenta cate albine vin din camp si cate pleaca.
Daca SPIRIDON nu ar fi confirmat ca a avut furtisag,poate era altul si diagnosticul pus de mine.Eu propun sa pozeze si ramele ,astfel vom putea spune mai multe.
am scris la pagina personala cate ceva pentru ca si domnul ardelean m-a intrebat acolo cate ceva....nu mai reiau dar spun in mare...nu am tratat stupii chiar foarte bine cu varachet, apoi nu am avut destula hrana (daca vedeti, venisem cu o cutie cu serbet)...albinele au murit de foame...in toamana, tarziu, puteti observa pe poza, am bagat trei rame cu miere dimineata si nu seara...din pacate a fost o zi calduroasa si au facut furtisag...apoi am gasit si un cuib de soareci...ce ziceti....am facut tot ce imi sta in putinta sa-l omor nu?.... nu-mi mai merge aparatul...imi scrie eroare cartela...am vorbit despre acest aspect legat de aparat cu romikele ce pana la urma nu mi-a mai raspuns, exasperat de cat de ingust sunt in privinta tehnicii moderne
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro