Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Sigur, acuma vrei sa o dai cotita, probabil ca sa nu vada sotia, dar nu se mai poate. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

sfantul spiridon

bine...sa va mai explic odata..rrrrrrr de la petre
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

stefan1

SS, ia aminte la ce a spus Filip si ceilalti. E foarte important sa stabilesti cauza pentru care a murit stupul. Daca a fost furat a putut sa se mai depopuleze si sa fie prea mic sau cu albine prea uzate pentru iarna. Se poate insa si sa sa-si fi pierdut matca la furtisag. Urme de botce de urgenta iti pot indica daca si-a facut alta matca sau macar au incercat. Daca a avut matca veche sau noua, o gasesti intre albinele moarte. Se poate si ca stupul sa fi avut puiet care a dus la consum ridicat de miere si la uzura albinelor. Daca este multa diaree pe faguri, ar putea ca aceasta sa fie cauza mortii chiar daca mai avea miere. Diareea putea sa fie cauzata de nosemoza sau de miere multa necapacita (daca toamna ai cautat tarziu dupa furtisag sa-i completezi rezervele pentru iernare). Ar trebui sa verifici si daca albinele au avut multi paduchi. O prea mare infestare cu varroa poate fi cauza pentru care albinele au prelungit in iarna puietul si impiedica formarea normala a ghemului. Sunt deci o suma de cauze posibile si trebuie sa o identifici pe cea reala.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ioanardelean55

Parerea mea e ca toata vina o poarta Varoa .

D006

Am ajuns la Buzau si ramanem aici pana dimineata cand vom incerca sa ajungem la Ramnicu Sarat. Suntem bine si multumim minunatei familii a Baciului Janos alias Batranul si familiei Iosif  pentru un weekend de neuitat. Salutari Valter! Asteptam mesaj ca ai ajuns acasa cu bine! O sa-l sunam pe seara si pe Babay. Voi reveni cu poze de la Sfantu Gheorghe, Campina si Baicoi.

D006

Toata proprietatea e de poveste - si iarna, si vara,  peisajul e deosebit; recunoasteti locul?

D006

Am recoltat o miere cu un gust deosebit; la masa festiva din Campina am servit mai multi prieteni cu fagure de la Batranu! Este un amestec de tei si faneata, care desi afara erau sub -5 grade nu cristalizase.

D006

Lectia de apicultura din livada.

D006

Nu vad copacul din avatar este in alta parte?
  BATRANUL.

D006

Va salut din Campina unde s-a adunat un numar foarte mare de apicultori, in ciuda avertismentelor meteorologice nefavorabile.

prisecarul

Citat din: LauragAm ajuns la Buzau si ramanem aici pana dimineata cand vom incerca sa ajungem la Ramnicu Sarat. Suntem bine si multumim minunatei familii a Baciului Janos alias Batranul si familiei Iosif  pentru un weekend de neuitat. Salutari Valter! Asteptam mesaj ca ai ajuns acasa cu bine! O sa-l sunam pe seara si pe Babay. Voi reveni cu poze de la Sfantu Gheorghe, Campina si Baicoi.
sa ajungeti cu bine la Ramnicu Sarat!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

bucovineanu

Apropo de Dragos, intr-o postare de mai sus Batranul avea o mare suparare. :razz:

D006

O sa-i las sa mai incerce o data la primavara :smile:)

D006

Citat din: liviuNu vad copacul din avatar este in alta parte?
  BATRANUL.
ASA arata copacul iarna :

Bătrânul

Citat din: liviuNu vad copacul din avatar este in alta parte?
  BATRANUL.
Liviule le mine este ca la Remeti unde cerbul trebuia alungat din curte  :rotfl: ( da Remeti de linga Sapinta) Terenul din poza este un coltisor , pomul din avatar este si el acolo ciufultit de frig. Si Dragos m-a intrebat de el dar acum arata ca mireasa la 80 de ani. :hi: